Direktlänk till inlägg 8 april 2020

En lång rad misslyckanden ska inte belönas som S-regeringen gjort med Dan Eliasson. .

Av tommy norum - Onsdag 8 april 10:11

Visa källbilden


 

Problemet Dan Eliasson som med sin meritlista från  Migrationsverket, Arbetsförmedlingen , polischef och nu myndighetschef för samhällsskydd och beredskap har ställ till oreda i samhället. Bara att konstatera att hans myndighetsutövning som chef har han lämnat efter sig en oreda i samtliga myndigheter han basat över.. Något som tydligen inte sätter några spår i Regeringens utnämningar utan de fortsätter att ge Dan Eliasson topposter - Det var oansvarigt av regeringen att låta en myndighet vars uppdrag kommer bli allt viktigare de kommande åren få en chef vars arv är en lång rad misslyckanden.

 

Oredan fortsätter i hans senaste utnämning för samhällsskydd och beredskap. Brandberedskapen när skogsbränderna rasade som värst och nu den otroligt dåliga framförhållningen av sjukvårdsmaterial som saknas runt om i landet och som ligger på Dan Eliassons bord skall fungera. Man kan ju undra hur det skulle se ut vid ett krigsutbrott när inte bara sjukvårdsmaterial saknas utan också en mängd fältsjukhus. Med den erfarenheten vad Corona ställd till med i samhället i fredstid så kan man undra hur väl vårt samhället är rustat för en krigssituation. 

  

Dan Eliasson digra meritlista över misslyckande som tex polischef där han lät radera miljontals mail i det egna systemet vilket innebär att internutredare inte längre kunde avslöja brott och missförhållanden. Därtill har ett flertal allvarliga jävsituationer avslöjats. Dan Eliasson är dock mån om att bilden av myndigheten han basar över ska vara så bra som möjligt. Andra ämbetsmän brukar se till att det blir så genom att göra ett bra arbete. Dan Eliasson köpte PR- tjänster för miljoner  både hos Polisen och Försäkringskassan. Men myndigheters pengar ska inte gå till PR, de ska gå till kärnverksamhet något som tydligen Eliasson hade svårt att förstå. 

 

När han var generaldirektör för Migrationsverket sparkades en chef i Göteborg vilket gjorde att Migrationsverket fälldes i Arbetsdomstolen och fick betala skadestånd till mannen. Justitieombudsmannen fällde också Migrationsverket och konstaterade att han använde sin grundlagsfästa yttrandefrihet: Under Eliassons ansvar fälldes Migrationsverket för brott mot grundlagen.   

 

Men de socialdemokratiska ränder går inte ur. De behandlar tillsättningen av generaldirektör som sitt eget lilla bemanningsföretag för lojala partibyråkrater när han nu också fick ta över Myndigheten för samhällsskydd och beredskap i ett kritiskt läge. Myndigheten har en särskilt viktig uppgift för IT- och cybersäkerhet, de två mest växande hoten just nu. Men med facit över Dan Eliassons meritlista över fortsatt misslyckande som myndighetschef så är det bara en tidsfråga innan han omplaceras ännu en gång av sina partikamrater och fråntas chefskapet för samhällsskydd och beredskap när misstagen läggs på bordet. Blir också ett bekvämt sätt för politikerna att slippa ta ansvar för den situation vi nu befinner oss och göra Dan Eliasson som syndabock. Frågan blir väl vilken nästa chefspost partikamraterna har vigt för Dan Eliassons.   

tn

 

 

 

 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 4 juni 08:40

  Socialdemokraterna  sprider skolpolitisk propaganda under falska förespeglingar. .             Socialdemokraterna har styrt detta land med systematisk slapphet och lagt grunden för ökad otrygghet, splittring och räd...

Av tommy norum - Onsdag 3 juni 16:47

De senaste veckorna har tonläget höjts -  den borgfred som präglat politiken tycks nu vara över. Både från vänster och höger har smockorna åter börjat vina. Stefan Löfven har pressats hårt om att det svenska Corona arbetet måste utvärderas i en ko...

Av tommy norum - Tisdag 2 juni 07:15

Nog är det ett vettigt ställningstagande av  Sverigedemokraterna när migrationspolitiken utformas och regleras på statlig nivå bör dess effekter ses som ett statligt åtagande. I förlängningen bör staten vara huvudman för såväl boendesituat...

Av tommy norum - Söndag 31 maj 19:46

      Åmål på 1950 talet        

Av tommy norum - Söndag 31 maj 08:35

Bilder från Bengtsfors på 1950 talet                  ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se