Direktlänk till inlägg 5 april 2020

Döda i Corona kan vara dubbelt fler i Sverige än det statistiken visar.

Av tommy norum - Söndag 5 april 10:23

Visa källbildenStatsepidemiolog Anders Tegnell hymlar inte med att statistiken släpar efter, och att även de senaste totalsiffrorna kommer att stiga. På lördagen rapporterades att 373 hittills har dött. Om eftersläpningen blir lika stor för den noteringen betyder det rent matematiskt att den verkliga siffran skulle visa sig vara cirka 750 döda. Med de siffrorna i minnet och vilka i befolkningen är det som mest får betala priset av den utvecklingen så förundras man över att inte reaktionen både från politiker och myndigheter är större och att inte åtgärderna för att förhindra en fortsättning av utvecklingen är mer konstruktiv.

 

När man nu vet att det är äldre framförallt de som har något vårdbehov i hemmet eller på äldreboende som drabbas av ond bråd död så får man nästan intrycket i nyhetssändningarna att våra politiker och myndigheter ser det som en normal utveckling som inte går att förhindra. Vi har fortfarande äldreboende som är smittfria- vi har fortfarande hemtjänstkonsumenter som är symtomfria men när får vi våra ansvariga att inse att det är ett katastrofläge och börja lägga de få resurser vi har kvar att i förbyggande syfte göra allt för att förhindra smittspridningen till de utsatta med alla till buds stående medel. Att det fortfarande inte finns skyddskläder varken inom äldrevården eller i hemtjänsten- att det fortfarande går omkring vårdpersonal där ute utan avdikat utbildning i hur man skall förhålla sig till att inte sprida smittan vidare- att det fortfarande saknas ordentliga provtagningsrutiner både för anställda och vårdtagare, att man fortfarande blandar friskt på äldreboenden där personalen med eller utan symtom har arbetsuppgifter både hos de friska och de som har symtom för Corona. att man fortfarande skickar ut hemtjänstpersonal hämtade från gatan utan det minsta kontroll på varken utbildning , utrustning eller många gånger sunt förnuft när man servar vårdtagarna.

 

Man kan inte skylla på att det saknas resurser när man på ett bräde kan skrapa ihop miljarder för skydda löntagare och företagare för ekonomiska förluster på grund av Corona. Man kan lägga 200 miljoner på ett förstorat presstöd, Men man accepterar tydligen att de som drabbas mest av Corona de utsatta gamla dör som flugor runt om i landet. Vi har hotell runt om i landet som gapar tomma som man med lätthet skulle kunna fylla med gamla med vårdbehov men som inte visar symtom av Corona som kan skötas av en stab garanterad symtomfria vårdare - ett sätt att säkra och skydda de som fortfarande inte smittas. Något som också borde sätta sina positiva spår även i sjukvården.  Men att som Statsminister Stefan Löfven uttalar sig när man för det höga dödstalen för äldre  på tal - det är lika i alla länder så vi får finna oss i att det drabbar även oss. Men frågan är väl vad man gör konkret för att få stopp på den utvecklingen ? Man kan inte längre sitta still i båten och tycka att det som sker här det sker också i alla andra länder- då får vi finna oss i att det sker även här. Det finns nog många som inte delar den analysen av situationen framförallt inte när vi ser att det finns fortfarande kvar resurser i ladorna att ta ur förstår man  efter alla krispaket som pytsas ut av regeringen. 

 

Fortfarande så saknas det både vilja och resurser fullt ut från politiker och myndigheter att försöka rädda de som räddas kan i den situation vi befinner oss i - de äldre på våra äldreboende och de som har hemtjänst i någon form- de mest utsatta där allt för många får betala priset med sitt eget liv för våra politikers och myndigheters dåliga framförhållning i att se till att landet också skall fungera även i kristider och med en attityd att det är viktigare att lägga ner resurser att skydda företagare och löntagare än att de som många gånger får betala med sitt liv för att det saknas resurser. 

Bedrövligt när man i alla andra sammanhang talar om solidaritet, allas lika värde, man värnar om att skydda liv från de som kommer från andra länder, men man prioriterar inte fullt ut att skydda de som byggt upp det här landet med blod svett och tårar åt oss. Skamligt.   

 
 

tn                                         

 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 4 juni 08:40

  Socialdemokraterna  sprider skolpolitisk propaganda under falska förespeglingar. .             Socialdemokraterna har styrt detta land med systematisk slapphet och lagt grunden för ökad otrygghet, splittring och räd...

Av tommy norum - Onsdag 3 juni 16:47

De senaste veckorna har tonläget höjts -  den borgfred som präglat politiken tycks nu vara över. Både från vänster och höger har smockorna åter börjat vina. Stefan Löfven har pressats hårt om att det svenska Corona arbetet måste utvärderas i en ko...

Av tommy norum - Tisdag 2 juni 07:15

Nog är det ett vettigt ställningstagande av  Sverigedemokraterna när migrationspolitiken utformas och regleras på statlig nivå bör dess effekter ses som ett statligt åtagande. I förlängningen bör staten vara huvudman för såväl boendesituat...

Av tommy norum - Söndag 31 maj 19:46

      Åmål på 1950 talet        

Av tommy norum - Söndag 31 maj 08:35

Bilder från Bengtsfors på 1950 talet                  ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se