Alla inlägg under februari 2020

Av tommy norum - 13 februari 2020 14:07

 

 

 

 

 

 

   

 Två Socialdemokrater som många gånger visat sig ha en någon udda bild av den verklighet man lever i. 



Socialdemokraterna kör någon form av låtsaspolitik inför medborgarna där man kommer med påstående som inte har ett dugg med verkligheten att göra. När Socialdemokraternas återkommande påståenden om  att ”Sverige ska inte ha stor invandring, den minskar redan i år” påstår tex S-ministern Ardalan Shekarabi -  något som Jimmie Åkesson i en debattartikel I Expressen ifrågasätter skarpt . Trots talet om EU:s miniminivå har Sverige dubbelt så många asylsökande som våra grannländer tillsammans och vi ligger i Europatopp när det gäller beviljade uppehållstillstånd.

Arbetslösheten där Stefan Löfven låtsades ha den politiska lösningen på när han i valrörelsen bestämt trodde sig vara den politiska ledaren som skulle få den och minska till att bli en av EU:s lägsta blev när man läser facit över den prestationen vara rena bluffen.  Eller när de socialdemokratiska LO ekonomerna försöker göra arbetsinvandringen från 1950-60-70 talet som en bekräftelse på att den nuvarande invandringen är bra och lönsam för Sverige -  en utredning som S-ministrarna gärna hänvisar till. Det var på den tiden arbetskraften kom direkt in i produktionen, språket det lärde man på jobbet, och hyran och boendet betalades med egna pengar. Man var med och bidrog från första stund till sin och vår välfärd. Att sedan Stefan Löfven hänger på LO ekonomernas bluff genom att försöka få oss att tro att det är högutbildade som ingenjörer, läkare som kommer hit - ren bluff och som man så klart och tydligt  kan utläsa i arbetslöshetsstatistiken.


Den ökade brottsligheten försöker man också linda in genom ett förnekande i att  försöker få medborgarna tro att bilbränder, skjutningar, sprängningar, våldtäkter, våld mot utryckningsfordon, bilbränder, skolbränder, våld på offentliga platser som i badhus och bibliotek inte skulle vara varken invandrarrelaterade eller ökande enligt det Socialdemokraterna trummar ut för att försöka komma ifrån sitt ansvar av den utvecklingen.  Att sedan våra fängelser är överfulla med intagna där till långt över 50% har en invandrarbakgrund det är tydligen lite för svårt att ta in smälta och analysera för vår statsminister. De som blivit dömda i våldtäktsmål har långt över 50% invandrarbakgrund där har Socialdemokraterna in i  det längsta försökte mörka sambandet med stor hjälp av press och Tv som vägrade se ett sambanden med den stora migrationen.

 

Våra ansvariga politiker låtsas som det regnar när invandrarrelaterade problem som har en direkt orsak i våra politikers ansvarslösa migration och flyktingpolitik kommer på tapeten. Till och med de ungdoms rån som nu uppträder- som blivit en farsot runt och i våra utanförskapsområden som våra politiker skapat med sin migrationspolitik - där sträcker man sig nu så långt att man erkänner den geografiska platsen men vägrar ta till sig att det rör sig om vilsna ungdomar med invandrarbakgrund som inte hittat rätt i vårt samhälle och där våra politiker får ta på sig det största ansvaret att så  ha skett.
  
Jimmie Åkesson skriver i sin debattartikel i Expressen att det är tyvärr är inte detta första gången Socialdemokraterna agerar på detta vis. Att måla om verkligheten har blivit något av deras signum. Pressen från ett extremt och lättretat Miljöparti gör att regeringen Löfven systematiskt tvingas bluffa sig fram i den politiska terrängen. Det är nu hög tid för Socialdemokraterna att göra avbön. Ta ert ansvar och erkänn inför svenska folket att den politik ni säger er vilja driva, på riktigt, blockeras av ett Miljöparti som tenderar att bli reflexmässigt aggressivt så fort ordet invandring nämns.

 

tn


Av tommy norum - 12 februari 2020 11:16







 Visa källbilden
 
 
Det är inte bara läsarna som i allt större utsträckning lämnar gammelmedia och i stället tar in sina nyheter på sociala medier Läsarna upplever i allt större utsträckning att man får mer rättvis bild av det som händer i de sociala medierna än det gammelmedia förmedlar. Nu har också annonsörerna börjat lämna mediehusen runt om i landet och satsat sina kort i allt större utsträckning på att annonsera i sociala medier. Drakarna Aftonbladet och Expressen börjar inse att intresset för dera produkter minskar i allt högre takt både bland läsare och annonsörerna vilket också medför stora besparingar kommer som ett brev på posten.
70 journalister har hittills fått söka nytt arbete på grund av sparpaketen och fler väntas om inte utvecklingen på annonsmarknaden vänder. Men med ett media som allt fler anser har lämnat sin journalistiska heder i att förmedla nyheterna.  Lämna därhän det men vill skall hända, något som många allt för ofta upplever i både Tv och press att  journalisternas politiska hemvist lyser igenom i reportagen. Något som också för med sig i att det blir allt färre som kommer att sakna förändringen som är på gång- där de stora mediedrakarna får allt mindre utrymme att skapa opinioner med utgångspunkt från sin politiska agenda man tillhör. Där man inte allt för sällan använder både mörkning, fake news och total tystnad när verkligheten sätter spår i nyheterna som man helst vill undvika att rapportera om. Konsekvenserna under många år som uppstått av den naiva flyktingpolitiken har man fortfarande svårt att ta till sig och förmedla till läsare och tittare på ett neutralt sätt.      
 
tn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Av tommy norum - 10 februari 2020 11:56





Det tar ett tag för en del att få poletten att ramla ner förstår man när nu plötsligt Aftonbladet och Anders Lindberg börjat vakna till och inse att det finns problem med brottsligheten. Tänk att det skall till opinionsmätningar för att förstå verkligheten på Aftonbladets redaktion. .

 

 

För snart en vecka sedan publicerade Aftonbladets Anders Lindberg en artikel med rubriken ”De rånade barnen förlåter oss aldrig” Där frågar han sig ”Om inte samhället drar gränsen nu, kommer det ens att finnas någon gräns i framtiden?”


Få platser i svensk press har varit så ihärdiga som Aftonbladets ledarsida när det gäller att misskreditera dem som påpekade att något allvarligt är på väg att gå fel i Sverige. På få andra ställen har det varit så nära till rasist- och fasciststämpeln. Få redaktioner har så obesvärat gjort allt den kunnat för att baktala och smutskasta personer som tidigt vågade påtala just den sortens missförhållanden som Anders Lindberg nu själv bestämt sig för att skriva om. Ett spel för galleriet så länge det går- för arr inte äventyra den politiska agenda man står för ? .  





https://www.fokus.se/2020/02/alarmism-nej-for-det-ar-aftonbladet/?fbclid=IwAR2DF92U6Z6-miiXiBLUX-STAoJbbR7FKPJhLv7cB-ml_diD67sfZAbIb8c

Av tommy norum - 9 februari 2020 10:52



 

Socialdemokraternas ideologi är i grunden demokratisk socialism, och när SAP bildades var målet att uppnå ett socialistiskt samhälle genom demokrati. Sedan dess har dock socialdemokratin rört sig allt mer mot den politiska mitten för att inte helt tappa kontakten med väljarna. Men frågan är väl om inte Januariavtalet med C och L blev bägaren att rinna över för de sanna Socialdemokraterna,  




Vem bryr sig av S-väljarna om någon kristdemokrat har varit inkonsekvent i sin syn på budgetprocessen eller om en vänsterpartist lägger fram förslag som SD sedan röstar på. Människor bryr sig om sjukvården och skolan – om jämlikheten och samman- hållningen den ger ett samhälle. I stället så verkar det som om Socialdemokratin som politiskt vapen vill splittra landet i olika fraktioner för att kunna behålla makten. Man struntar i viken politik som kommer ut av den strategin- man struntar också i vilket samhällsklimat som frodas ur den miljö man skapat. 

 

När man inte förstår hur mycket tillskott det behövs i en vanlig kommun för att kunna behålla den välfärd man har kämpat sig till, när man inte förstår att ta ekonomiskt ansvar runt om i landet för den migrationspolitik man står bakom, när man inte förstår att nedskärningarna kommer att fortsätta på våra sjukhus, äldreboende, skolor om man inte helt lägger om kursen för sin flyktingpolitik, , klimatpolitik  biståndspolitik, man måste helt enkelt börja  visa att man förstår sitt uppdrag i politiken att det är i första hand de som bor i Sverige i generationer som man skall värna om. Här bjuder man in och ger flyktingar att ta för sig på det svenska smörgårdsbordet i välfärd men glömmer bort våra pensionärer och sjuka  som slitit i hela sitt liv för att uppleva på ålderns höst att många av att flyktingar som inte lagt en krona i skatt får samma pension och i bland till och med bättre. Här bjuder man sjukvård även om man inte har rätt att stanna i landet , tandvård som gör att svenskarna faller allt längre ner i tandvårdskön för att i första hand nyinkomna skall få sin tandvård till kraftigt subventionerade priser. En bostadssituation där många upplever att det är i första hand de nyinkomna som skall ha förtur i bostadskön.

 

Socialdemokratin visat sig blivit sjukt, och sjukdomen kommer inte från något avtal, globaliseringen, inte ens från Centerpartiet. Den kommer inifrån själva socialdemokratin som slutat bry sig om vad som är bäst för medborgarna i det här landet utan utgår hela tiden hur man skall kunna behålla makten. Avstånden vad man säger och vad man gör blir allt längre. Något som också allt fler medborgarna får klart för sig och som också visar sig i val och opinionsundersökningar.  

Man ingår politiska avtal som visar att man struntar i gräsrötternas behov där väl Januariöverenskommelsen med Centern och Liberalerna visar detta och där man i ett penndrag strök Vänsterpartiets från någon form av politiskt inflytande, ett parti som både i motgång och framgång i decennier stöttat Socialdemokratins politik i riksdagen där det räckt att bjuda på några politiska småsmulor för att de skulle inrätta sig i det socialdemokratiska ledet. Men Vänsterpartiet har också förstått att Socialdemokratiska partiet är ett sjukt parti och lämnar det åt sitt öde med risk att man annars blir smittad av deras maktsjukdom som visar sig i att man kommer allt längre bort från sin ideologiska grundsyn.

             

Skälet till att SD blivit så stora är att Socialdemokraterna varit med om att driva medborgarna i deras famn genom årtionden av  en ohållbar migration- som en majoritet av Svenskarna för länge sedan fått klart för sig är ohållbar men utan respons från en majoritet av våra politiker.  När man sedan utan politisk argument försöker rättfärdiga sin politik mot sina politiska motståndare med slagord som främlingsfientliga med rötter hit och dit utan att vilja ta till sig konsekvenserna av den migrationspolitik man förespråkar så är det inte så konstigt att väljarna i allt högre utsträckning lämnar de etablerade partiernas förståelse för den humana flyktingpolitik  som har satt så djupa spår i det svenska samhället men som de ansvariga politikerna i stor utsträckning föredrar att blunda för.      

 

 

tn


Av tommy norum - 8 februari 2020 11:31



 


 


Bilbränder

   

Nyheter Antalet utryckningar till anlagda bilbränder har ökat med 73 procent de senaste tio åren, visar Hem & Hyras genomgång. Skillnaden mellan landets städer är stor – med Örebro, Västerås och Helsingborg på vanhedrande topplacering. 

 

             

En återhämtning efter att rensatt ut nästan 25%  av eleverna att inte delta i provet. Vad gör men inte för att dölja politikernas totala misslyckande i skolpolitiken.  

 

     

 Sjukvården. 

Enligt EHCI har Sverige de gångna elva åren legat i den absoluta botten vad gäller väntetider. 2015 delas denna skamfyllda position med andra kroniska köländer såsom Storbritannien, Irland och Polen (liksom Sverige med skattefinansierad sjukvård där finansiering och produktion hålls samman). 

 

 

Den kraftiga ökningen av utanförskapsområden runt om i Sverige . 

 

De ökande utanförskapsområdena som kommit till efter invandringen har bidragit till att stora polisresurser har ägnat sig åt att försöka stävja kriminaliteteten i begränsande områden runt om i Sverige. 

      

60 utsatta områden – 22 särskilt utsatta år 2019.

I år är det totalt 60 områden som klassas som utsatta, jämfört med 61 i den förra rapporten som släpptes 2017. 22 av dem är särskilt utsatta.



   

Våg av åldringsbrott – nu varnar polisen 

I Göteborg om flera personrån där äldre människor blivit påhoppade. Flera av dem hade rullator. 

 

 

 110 kommuner väntas gå minus i år, skulderna ökar och cirka 40 väntas höja skatten.

Kommun efter kommun larmar nu om svidande sparpaket med risk för nedlagda skolor, äldreboenden och varslad personal.

 tn

 
Av tommy norum - 6 februari 2020 15:52


 

Stefan Löfven- förhandlingsgeniet som skulle bli räddningen för Socialdemokraterna blev i stället det motsatta.   

 
 
Stefan Löfven är beredd att köra över sin egen partiledning - de som kallt räknat med att han skulle avgå nästa år. Men inte Stefan Löfven visar det sig när han nu går ut på instagram och meddelar att han ser fram i mot att leda partiet efter 2022.  

Stefan Löfven är tydligen inte i takt med varken sin egen s-ledning eller väljarna. Han ser tydligen sig själv som en messias som kan lösa socialdemokraternas och sitt eget förtroenderas hos väljarna. Att han själv ställt till det med sina val av samarbetspartner i politiken det vill han tydligen inte låtsas om. Stefan Löfven visar sig vara en självgod politiker utan det minsta sunt förnuft i bagaget som tror sig kunna styra politiken i en viss riktning utan att behöva ta hänsyn till andra politiska krafter. Men vad han bedrog sig visar det sig.

    

Stefan Löfvens egenskap att vara en bra förhandlare- det som var en av hans få meriter - och som var en avgörande faktor när han blev vald till socialdemokraternas partiledare har visat sig vara en överskattad merit. En slug taktiker sa man men som nu visat sig i verkligheten håller på att bli rena katastrofen för partiet. Att sätta sig i knät på Miljöpartiet i en regeringskonstellation som gör det omöjligt att driva en migrationspolitik med lite sunt förnuft och sedan att bli tvingad på en prioriteringslista hur våra skatter skall användas för att Stefan Löfven och Socialdemokraterna skall kunna behålla den politiska makten med han själv som statsminister det sätter sina spår. Som man bädda får man ligga - och inte blev det bättre av att än en gång få tumma på sin politiska ideologi genom att bjuda in Centerpartiet och Liberalerna med en önskelista på prioriteringar som ligger långt ifrån de Socialdemokratiska politiska värderingar man står för. Det blev droppen för många väljare.

 

Vänsterpartiet som varit Socialdemokraternas dolda käpphäst som troget ställt upp i både vått och torrt där man nöjt sig med ett litet avgnagt köttben då och då för att hålla sig lugna -  Januariavtalet blev droppen som fick missnöjet att rinna över för Vänsterpartiet. 

 

Läser man Lena Mellins ledare i Aftonbladet så är Stefan Löfvins dagar räknade och det skulle bli en katastrof för partiet om han tilläts fortsätta efter 2022. Vi kan inte ha en dålig pedagog, en dålig talare. Han förvärrar Socialdemokraternas problem genom att  vara en dålig kommunikatör. Är han sedan inte beredd att låta andra bestämma när han skall lämna uppdraget som Socialdemokraternas ordförande för det vill han själv avgöra då kan det verkligen gå ännu mer snett för partiet om inte partiledningen sätter ner foten och gör klart för Stefan Löfve vad som är bäst för det Socialdemokratiska partiet.  

        

 tn










Av tommy norum - 3 februari 2020 12:13




 

  

Olle Thorell som är mer nyfiken på reporterns sexvanor än att svara på regeringens feministiska utrikespolitik när SVT :S kvinnliga reporter ställer frågor. Kanske inte så konstigt att han heller inte kan ta till sig vad som nu sker i samhället med det förnuftet i bagaget



Olle Thorell Socialdemokratisk riksdagsman skriver i en debattartikel i Aftonbladet : Populisternas beskrivning av samhället är en stor fet lögn  – det var inte bättre förr. Inte materiellt och välfärdsmässigt i alla fall  skriver Olle Thorell. Att sedan han gör analysen att det beror på de sociala medier som florerar där folk skapar egna flöden där man får sin verklighetsbild formad när man blir  översköljs av eländesnyheter från hela världen. Klickjagande nyhetssidor driver populisternas agenda därför att ilska, upprördhet, bekräftade fördomar och hat genererar mer engagemang, fler klick och därmed större inkomster skriver han i Aftonbladet. Kanske inte så konstigt att Socialdemokraterna sjunker som en sten i opinionsundersökningarna när man inte uppfattar det som pågår i samhället utan tror att det styrs av populisterna och det som syns i sociala medier det är falskt och påhittat och en stor fet lögn som man tjänar pengar på . Man kan ju undra vilken värld  Olle Thorell lever i eller om han inte läser dagspressen eller ser på TV.  .    

  

Kanske skulle Olle Thorell sluta läsa sociala medier och reta sig på vad det står där och i stället ägna sig att läsa gammal media med TV med de riktiga journalisterna som han påstår finns där i sin debattartikel. För det är nog där de flesta på de sociala medierna får sin information från vad som händer i samhället och det är det  man skriver och kommenterar om. Skjutningar, bilbränder, våldtäkter, sprängningar, knivdåd , rån på både barn och gamlingar eller vad som bjuds på genom att titta på Agenda och Uppdrag granskning där man till som tätt avslöjar vilket samhälle politikerna skapat med noll koll och där miljarder av våra skattemedel försvinner ut till att göda brottslingar, bråk på skolor med knivar, där man ger sig på lärare. ett samhälle man blir antastat på badhusen, ett samhälle där man blir kallad hora där jämställheten som våra politiker framförallt kvinnorna kämpat för ett helt sekel sakta men säker håller på att luckras upp. Ett samhälle där våra myndigheter inte längre kan garantera medborgarnas trygghet eller säkerhet. Att sedan våra politiker med sin politik lyckas att öka klassklyftorna, utanförskapet, bostadsbrist, med en arbetsmarknad som inte är anpassad till de nya medborgarna.  

 

Nog var det bättre förr när man på 50 och 60 talet gick ifrån skolan och direkt in i på arbetsmarknaden, eller att efter bostadsbommen på 50-70 talet med en bostadspolitik värd namnet så kunde man i de flesta kommuner runt om i landet få en bostad utan väntetid, Nog var det bättre förr när kunde gå ut på kvällen utan att känna sig otrygg, när man inte behövde låsa varken bilen, bostaden eller sin cykel.  

Man att i termerna att det inte var bättre för som Olle Thorell räknar upp en massa exempel på - där arbetstider, semesterlängd, högre levnadsstandard mm är ju det normala i ett lands utveckling speciellt i ett land som Sverige som ligger i topp i världen att arbeta mest per capita och har dessutom  en av världens högsta skatter. Det vore väl en skam för politiken om man inte  klarade av den utvecklingen med tanke på att Sverige klarade sig undan det andra världskriget något som landet ända tills nyligen dragit nytta av i världshandeln. Men att med den utgångspunkten utveckla en myndighetskris, bostadskris, flyktingkris, arbetsmarknadskris, skol kris, brottsverksamhetskris som en konsekvens av en naiv migrations politik från det etablerade ansvariga politikergänget där Olle Thorell ( s ) ingår och sedan inte förstå att det har kostat på både i sjukvården, kommunernas möjligheter att bibehålla välfärden, en ökad otrygghet för medborgarna som ger en reaktion hos många att nog var det i mångt och mycket bättre förr.    

 

tn 
 

 







Av tommy norum - 1 februari 2020 19:15




 

 Handlar hela klimatfrågan för våra politiker mer om att kunna ta ut mer skatter för något som i grunden inte förändrar miljön i världen ?  

 

 

 

Där tro får råda måste förnuftet vika. Låt oss för resonemanget utgå från hypotesen att människans fossilanvändning är huvudorsaken till den lilla uppvärmning som skett sedan industrialismens början. Projektet är att drastiskt minska fossil förbränning med ett underlag som bara finns i fanatasin hos en del forskare och där politikerna följer med för att verka seriösa. Finns likheter i den pågående invandrarpolitiken där sunt förnuft länge var en bristvara bland politikerna.  


Det borde diskuteras.

Idag kommer energin i världen till nästan 90 procent från fossila källor. Endast ett par procent från förnybart exklusive vattenkraft. Hur i allsin dar tänker våra poölitiker när man tror att man genom avgifter och andra politiska beslut tror sig kunna minska fosilanvändningen i energiframställningen ? 


Demografin är ju lika obönhörlig som tekniska fakta. Vi kommer att vara 9 miljarder människor på Jorden 2050 för att eventuellt minska lite sedan. Mer än hälften kommer att bo i väldigt stora städer. Det finns ingen chans att bara den förnybara energin kan försörja dessa.

Att väsentligt minska fossilanvändningen utan att minska välfärden globalt eller neka fler välfärd som vi ser den, är en utopi.

 

Jag kan inget om fysik, kemi eller matematik, men när jag använder mig av mitt sunda förnuft så säger det mig att  tron att vi små ynkliga människor kan göra om klimatet! Man häpnar!

Det finns klokare saker att göra för miljö och välfärd med de resurser vi slösar bort på idén att vi kan styra klimatet med energipolitiken.

Naturlagarna är inte politiskt följsamma, hur önskvärt det nu än vore

 

 Man kan ju fråga sig varför vi i Sverige överhuvudtaget har en energi och klimatpolitik med en utsläpp i koldioxid som ligger långt under 1 % av jordens utsläpp . Kina öppnar lika många kolkraftverk per vecka som har utsläpp lika med det vi försöker spara på ett helt år. Indien, Afrika hela Sydamerika väntar på att komma upp i samma standard som vi. Om man tror att dessa länder är beredda att inte få tillgång till det ökade välståndet som också kommer att öka energibehovet är en utopi som bara naiva miljökämpar utan den minsta sunt förnuft i bagaget i sin vision tror sig kunna åstadkomma. 

 

 

 Att byggas hela sin politik på att koldioxiden skulle vara den länk som höjer Jordens temperatur utan det minsta vetenskapliga rön som kan bevisa sambandet är en aning naivt, lika naivt som den flyktingpolitik som är på väg att förstöra Sverige både socialt och ekonomiskt

 

Från 1940 och fram till 1980 så minskade medeltemperaturen i Världen i 40 år för att sedan börjat öka från 1980 fram till våra dagar med ca 0.3 grader på ca 35 år. Mellan år 1900 och 1940 så ökade medeltemperaturen med ca 0.3 grader. Man skall nog vara lite försiktig när man tror att människan står för temperatur förändringarna i världen när man tar del av fakta och med utgångspunkt från dessa gör en analys .  Att försöka göra analys från en medeltemperaturen från ett århundrade som 1800 talet som var det kallaste seklet på 500 år kanske inte gör resultatet speciellt trovärdigt från ett större perspektiv när man presenterar höjningen av medeltemperaturen.  Att presentera siffror med utgångspunkt från mitten av 1800 talet på 0.6 graders höjning är varken trovärdigt eller seriöst i klimatdebatten när vi vet att temperatur kurvan tog en paus på 15 år på 2000 talet, något som med all rätta förbtyllar klimatexperterna.                 

  

Klimathotatarlisterna missar kurvan som pekar rakt ner i en ny istid. Det kanske här vi har den rätta analysen om framtidens klimat som står fötr dörren. Det betyder att den pågående värmeperioden är slut och nästa istid har påbörjats, vilket också kurvan visar. De senaste 1000 åren har den globala temperaturen sjunkit väsentligt under medeltemperaturen (se nollstrecket vid kurvans slut) medan hela det politiska och ekonomiska etablissemanget, under ledning av IPCC, enbart diskuterar de senaste 150 åren.

 

   

Jorden är rund, nej jorden är platt. Bara att konstatera att förmågan att ta till sig verkligheten är lika svår nu som för 600 -700 år sedan. Men det är bara verkligheten som har facit. En verklighet som vi nu levande inte får uppleva vad det blev av med denna klimathysteri i början av 2000 talet.    

 

 tn


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards