Alla inlägg under januari 2020

Av tommy norum - 13 januari 2020 14:41




Annie Lööf (C), Anders W Jonsson (C) Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anders W Jonsson (C) vill få s-regeringen att reformera Sverige i en mer liberal och grön riktning. skriver han i DN Debatt. Och där vill ha med M och KD för att kunna hålla Sverigedemokraterna utanför ett politiskt inflytande. 

 

 

 

Annie Lööf :s Centerparti knackar nu på dörren hos sina forna Allianskollegor för att komma in i den politiska borgerliga värmen- väl medveten om att löftet att aldrig bli beroende av SD i en politisk konstellation, att aldrig bli en av hjulen i en  S- ledd vänsterregeringen och att aldrig bli beroende av Vänsterpartiet blev en dyrköpta löften som visade sig föll som käglor när den politiska verkligheten kom i kapp. En verklighet som visade sig att Centern och Liberalerna i stället blev sittande i knät på en statsminister som är helt beroende av Vänsterpartiet. 

 

Nu letar Annie Lööf febrilt efter politiska lösningar med sina forna alliansbröder för att komma undan hotet från Vänsterpartiets - Jonas Sjöstedts misstroende om delar i januariöverenskommelsen som kommer på bordet- det som centern varit den ledande i att förhandlat fram. Nervositeten sprider sig nu i partierna som stöder S-regeringen med att försöka hitta  politiska lösningar för att få KD och M att inte rösta för Vänsterpartiets eventuella förtroendeomröstning som skulle fälla regeringen och vi skulle få ett nyval på halsen. Något som kanske skulle få Liberalerna att åka ur riksdagen och Socialdemokraterna troligtvis skulle sjunka allt längre ner i källaren.

Här gäller det att rädda det som räddas kan och därför sträcker c-partiet ut en hand till sina forna regeringskollegor som befinner sig utanför januariöverenskommelsen, vad det gäller bland annat migration, energiförsörjning och brottsbekämpning. ”Vi hoppas att inte minst moderater och kristdemokrater vill delta i ett sådant konstruktivt samarbete”, skriver vise ordföranden i Centern  Jonsson. Att den framsträckta handen mer är till för att rädda det egna skinnet och hjälpa Socialdemokraterna att få sitta kvar vid makten och hindra Liberalerna att åka ur riksdagen samtidigt som man vet att ett nyval skulle med all sannolikhet stärka Vänsterpartiet.  Vi får väl se hur de forna Alliansbröderna går på den taktiken som är ett led i att också försöka distansera det största partiet Sverigedemokraterna från politiskt inflytande. 

Den lösning som var alternativet till januariavtalet hade inneburit att SD:s röster skulle ha avgjort varje budget och andra viktiga riksdagsbeslut. Det är en lösning som inte bara skulle givit ett unikt och historiskt inflytande till ett främlingsfientligt parti fortsätter företrädare för centerpartiet trumma ut som dessutom ha riskerat att bli regeringskris vid varje budgetomröstning.. Att man i stället nu gav det inflytandet till Vänsterpartiet som med en knapptryckning med hjälp av M - KD och SD har satt Centerpartiet i en ordentlig rävsax.

 

Ett nyval får antagligen till resultat att Centern lämnas utanför regeringen där M och KD troligtvis blir regeringsbildare som kommer att styras av hoppande majoriteter där garanterat Vänsterpartiet blir utan inflytande med där SD troligtvis kommer få ett visst inflytande i många frågor- bland annat i migrationsfrågorna och i brottsfrågor . Något som nu Centerpartiets Annie Lööf inleder sin offensiv för att få med de forna Allianspartierna med på tåget att ännu en gång försöka hålla det största partiet utanför politiskt inflytande.

 

Vi får väl se om de är lika lättlurade och går på samma fint ännu en gång för  att Centerpartiet skall kunna få behålla sitt  inflytande med sina 9% som satt så stora negativa spår i samhället med den naiva migrationspolitik som Centerpartiet varit en av de drivande att få politisk gehör för. .

tn

Av tommy norum - 10 januari 2020 14:30




Visa källbilden

Vi som har kortare tid till hundraårsstrecket än femtioårsstrecket skall nog ta Gustavssons upplevelser- i rolltolkning av hundraåringen som klev ut genom fönstret- med en nypa salt i vad som vi kan uppleva om vi lyckas uppnår 100 årsstrecket.   

  


Döden  döden   döden var något som vår kära författarinna Astrid Lindgren  började sina telefonsamtal med sin syster på äldre dar. Själv har jag de senaste åren börjat  tar del av dödsannonserna  i tidningarna som jag läser. Jag är inte intresserad av namnen men däremot av födelsedatumet på de som gått hädan. Det är bara att konstatera att ju längre åren går ju fler har årtal som ligger i närheten av sitt eget födelseår kommit in i dödsannonserna .

.

Vår genomsnittsålder har drastiskt förändras de sista 100 åren kan vi konstatera. Det jag trodde var att människan var på väg mot en högre ålder på grund av att levnadsförhållandena förbättras och det skulle göra vi lever längre. Av  dagens födda  kan vi räkna med att nästa hälften kommer att uppnå 100 års strecket.Men när vi sen börjar analysera varför så beror det inte bara på att vi fysiskt och mentalt har förändrat oss,  utan på grund av att läkevetenskapen så dramatiskt  har utvecklas där i snart sett alla sjukdomar kan botas mer eller mindre för att vi kan leva vidare längre upp i åldrarna.


Att vi nu har en genomsnittsålder på ca 80 år när vi för 100 år sedan bara var 55 år kanske inte riktigt belyser sanningen på ett korrekt sätt. För hundra år sen var barnadödligheten stor, vi hade inte tillgång till de mediciner som gjorde att sjukdomar som nu anses bagatellartade  många gånger blev orsaken till döden. Kanske skall man inte ta för stora växlar på informationen  om vår högre genomsnittsålder när det visar sig att vi är lika skröpliga som våra förfäder men den stora skillnaden att nu kan vi bota, byta ut organ som inte fungerar, har mediciner som både fördröjer och stoppar sjukdomsförlopp.

 

Men tyvärr så påverkar det inte vår fysik i någon större utsträckning , en hundraåring kommer troligtvis att vara lika fysiskt inaktiv som hundraåringar i alla tider varit men nu blir de så många fler. Det är få som på ålderns dagar kan ta till sig livet som 104 åriga Dagny Carlsson, Sveriges äldsta bloggare . Att sitta med armarna i kors och tänka att hon levt färdigt – det är ingenting för henne. – Jag tycker att man ska ligga i så länge man kan, säger hon bestämt. Och jag struntar i vad som passar gamla tanter. Bloggande, det är väl egentligen inget för en gammal tant. Men jag vill inte bara sitta och vänta på att dö. Jag är nyfiken av mig och jag tänker ha roligt så länge det varar.


Frågan är väl om vi klarar att utveckla samhället på ett sådant sätt så att våra hundraåringar inte känner sig utstötta utan att behöva känna sig att de är bara till besvär för de generationerna som skall garantera deras försörjning i framtiden. Ansvariga politiker gör så gott de kan för att ge sken av att det är de äldre som är upphovet till att skattebasen för att behålla vår välfärd inte räcker till. Att sedan den skattebasen räcker till så mycket annat utanför våra landsgränser eller alla 100 tals miljarder man lägger ut för att försörja ekonomiska flyktingar som kommer hit utan giltiga asylskäl det är något som våra ansvariga politiker helst vill undvika att tala om.

tn                                  

Av tommy norum - 9 januari 2020 19:47


 Det här var Åmål på 1930 -40 talet



   

Torget

 

Torget  

Av tommy norum - 9 januari 2020 12:54



Visa källbilden



Medan Socialdemokraterna som vanligt tar till brösttoner och hotar och skrämmer väljarna vad som skall hända med vår välfärd om moderater och Sverigedemokraterna får makten.  Då är  den svenska välfärden och arbetsrätten hotad  - där M och SD anklagas för att komma att rasera folkhemmet. Samtidigt så låter Socialdemokraterna välfärdsbrotten och de låga kraven för att kvalificera  sig in i systemet fortgå. Man har inte under  hela deras 9 åriga regeringstid regerat och fått ändan ur vagnen trots varningarna från våra myndigheter att vårt välfärdssystemet sjunger på sista versen- inte på grund av M o SD utan för de ansvariga politikers brister i ordentliga konsekvensanalyser över hur de politiska besluten slår i verkligheten.

 

Samtidig som man låter inflyttade EU -medborgare med deltidsarbete på 10 timmar i veckan för tillgång till vår sociala välfärd, man låter personer utan ID handlingar resa in i landet utan den minsta kontroll vilket betyder att staten har inte en susning vilka som bor i Sverige när de sedan med olika identitet - vilket öppnar upp för kriminalitet och systemfusk i vårt välfärdssystem utan att de ansvariga politikerna under flera år verkar bry sig- trots återkommande varningar för konsekvenserna från våra myndigheter - där till och med den dåvarande Statsministern Göran Persson (s) på sin tid varnade för- den sociala  turism - som nu förekommer i allt större omfattning.

 

S- regeringen låter upp till 20 miljarder hamna i brottssyndikatens fickor i stället för i välfärden. Våra myndigheter har varnat för den organiserade brottslighet som ägnar sig åt näringsverksamhet  genom att åsidosätta lagar och regler sned- vrider konkurrensen. Brottsligheten omfattar vanligen oredovisat arbete och arbetskraftsexploatering. Det handlar framförallt om utländska arbetstagare inom arbetskraftsintensiva branscher som utnyttjas. Denna arbetsmarknadsbrottslighet riskerar att under- gräva sociala strukturer.
 
Med de varningar i bakhuvudet så kanske regeringen en skulle sopa rent framför egen dörr först och ägna sig åt sådant som verkligen bevisligen håller på att urholka hela välfärden under deras 9 åriga regeringstid - ägna sig åt att bekämpa den pågående brottsligheten inom välfärdssystemet istället för att skrämma väljarna med uppdiktade hot att de skall  rasera folkhemmet är det som händer om man lämnar Socialdemokraterna. Att det är just det som regeringen håller med - rasera folkhemmet - med det vill man tydligen inte inse eller förstå   Det är inte M o SD som är hotet - utan regeringar som låter välfärdsbrotten och de låga kraven för att kvalificera sig till systemet fortgå. Där  kriminalitet riktad i Assistansersättningen - sken anställningar för att få tillgång till välfärds förmåner -  där man till och med återvänder till sina hemländer men ändå kan kvittera ut från trygghetssystemet - släktingar som inte anmäler dödsfall där utbetalningarna fortsätter - personer  kan ha flera olika identiteter samtidigt vilket ger möjlighet till dubbel eller tredubbel utbetalning från trygghetssystemet.
 
Samtliga myndigheter som står  bakom rapporten om organiserad brottslighet bedömer att fusket mot välfärdsstaten kommer att öka och där redan nu uppskattar att ca 20 miljarder per år försvinner ut i lurendrejeri och brottslig verksamhet i vårt välfärdssystem. Så Stefan Löfven- problemet är nog inte att det är M eller SD som är den stora risken för vårt välfärdssystems kollapsar utan sådan som du i egenskap av statsminister med en regering som inte klarar ta ert ansvar för att våra skatter används till vad de är avsedda för och inte för att göda kriminaliteten  från  välfärdssystem.

 

Karin Phil GP skriver i sin ledare : 

Det som behövs är en rejäl omläggning av vårt välfärdssystem . Det går inte att ha en generös välfärdsstat och samtidigt ha okontrollerad invandring, och dessutom öppna gränser på vid gavel för privata företag i välfärdssektorn.  Det säger sig själv att kriminella dras till ett sådant system som getingar till en syltburk.
.

tn.    

 






Av tommy norum - 8 januari 2020 15:08




Foton från ett Bengtsfors på 1930 talet  



Bilden kan innehålla: himmel, hav, utomhus, vatten och natur

Baldersnäs - Kapten Ahrenbergs sjöflygplan på sjön Mjörn 

 

 

Bengtsfors 1938 


Bilden kan innehålla: himmel, träd och utomhus

Stationen i Bengtsfors 

Baldersnäs - Kapten Ahrenberg gör uppsigningar  

  Bengtsfors 1938 

Av tommy norum - 7 januari 2020 12:05

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.


Var hamnar våra allt högre skatter är en berättigad fråga som allt fler medborgare nu frågar sig.?  Medan otryggheten ökar i samhället, sjukvårdsköerna ökar, skolresultaten sjunker, polisen saknar resurser att lösa brott där samhället i stort sett har sett till att skurkarna fått fri lejd i sin brottsliga verksamhet, gränserna är vidöppna från bägge håll där myndigheter står och tittar på när grävmaskiner, traktorer, båtmotorer , lastbilar och bilar som stöldgods lämnar landet. Medan politikerna försöker få till det att det är den åldradnde befolkningen som är orsaken till att resurserna inte räcker till så visar forskning att den felande länken i det resonnomanget och som politikerna helst inte vill tala om och som slukat 100 tals miljarder av våra skatter under åren - är  konsekvensern av den naiva flyktingpolitiken. 

 

När rapporten  från Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, ESO, som studerat sysselsättningsnivån hos flyktingar mellan 1983 och 2015. Studien visar bland annat att integrationen av flyktingar gradvis försämrats under perioden, och att en genomsnittlig flykting utgör en kostnad på 74 000 kronor per år under sin livtid i Sverige. Det var beräkningar fram till 2015 så kan ju var och en som har lite sunt förnuft kvar fråga sig vad kostnaderna är efter 2015 när det visade sig att det politikerna försökte bluffa med att det är ingenjörer och läkare som i allt större utsträckning kommer hit som flyktingar så visar verkligheten en helt annan bild.

 

Miljarder skattekronor som skulle ha gått till skola vård och omsorg i den svenska välfärden visar sig i stället gå till att hålla den omöjliga naiva migrationspolitiken under armarna i en allt ökande kostnadsspiral. När inte ens hälften av flyktingarna efter tio har ett arbete att gå till så belastar de alltså den svenska välfärden. För det är väl den svenska välfärden vi svenskar betalar skatt till ? När man sedan tar del av regeringens budgetförslagen för de närmaste åren så förstår man var i allt högre utsträckning våra skatter går till- inte är det för en ökad välfärd och för de utsatta fattigpensionärerna . .

 

Något som de ansvariga politikerna har svårt att tala klartext om utan där finner Socialdemokraterna att det är politiskt bekvämare att bara skylla på köttberget pensionärer som hela sitt liv, betalat skatt men där många som tack får en pension som det blir allt svårare att leva på.  

 

 

Regeringen föreslår att ca 4.5 miljarder kronor anvisas under anslaget 1:1 Migrationsverket för 2020. För 2021 och 2022 beräknas anslaget till 4.5 miljarder  kronor respektive 4.5 miljarder kronor . Regeringen föreslår att nästan 5 Miljarder kronor anvisas under anslaget 1:2 Ersättningar och bostadskostnader för 2020. För 2021 och 2022 beräknas anslaget till 4.1 respektive 3,9 miljarder kronor . Regeringen föreslår att nästan 1 miljard kronor anvisas under anslaget 1:4 Domstolsprövning i utlänningsmål för 2020. För 2021 och 2022 beräknas anslaget till en halv miljard  kronor respektive en halv miljard kronor. Regeringen föreslår att en kvarts miljard kronor anvisas under anslaget 1:5 Rättsliga biträden m.m vid domstolsprövning i utlänningsmål för 2020. För 2021 och 2022 beräknas anslaget till en kvarts miljard kronor per år. Regeringen föreslår att 349 miljoner kronor anvisas under anslaget 1:7 Utresor för avvisade och utvisade för 2020. För 2021 och 2022 beräknas anslaget till 324 miljoner kronor respektive 329 miljoner kronor.  Migrationsverket är ansvarig myndighet i Sverige för Asyl-, migrations- och integrationsfonden. Sverige har tilldelats ca 1,3 miljarder kronor för projektstöd under hela programperioden.  Från EU-budgeten finansierade insatser för asylsökande och flyktingar för 2020. För 2021 och 2022 beräknas anslaget till 155 miljoner kronor respektive 155 miljoner kronor. Från EU-budgeten finansierade insatser för asylsökande och flyktingar besluta om bidrag som inklusive tidigare åtaganden medför behov av framtida anslag på högst en kvarts miljar kronor 2021–2023.Regeringen föreslår att 402 mijoner kronor anvisas under anslaget 1:6 Offentligt biträde i utlänningsärenden för 2020. För 2021 och 2022

 

Utgiftsområdet omfattar frågor som rör utlänningars rätt att resa in i och vistas i Sverige samt frågor som rör mottagandet av asylsökande. Inom utgiftsområdet finansieras Migrationsverkets förvaltningsutgifter, utgifter för ersättningar och bostadskostnader, utgifter för offentliga försvarare blir en nätt liten summa på 11 miljarder för år 2020 som är det som slår undan resurserna för att vi skall kunna behålla vår välfärd.  

 

Lägger man sedan till att en stor del av arbetsmarknadsåtgärderna77 miljarder där kanske minst  hälften är invandrarrelaterade .Kommunernas kostnader för att administrera  och hålla våra riksdagspolitikers flyktingpolitik under armarna med anpassning till både skolor, ökade bemanningskostnader för att inte tala om sjukvårdskostnaderna som springer i höjden med ett ökat vårdbehov med 1 miljon  nya medborgare -  där inte ens hälften efter 10 år har ett arbete att gå till. I den senaste statsbudgets har vi kostnader på nästan tusen miljarder och av dem är ca 50-70 miljarder invandrarrelaterade.

 

Lägger man sedan till Kommunernas ökade kostnader för att hålla rikspolitikernas naiva flyktingpolitik under armarna med ett förväntat underskott på 50- 60 miljarder som i  huvudsak är invandrarrelaterad där ökad arbetslöshet som genererar högre sociala kostnader , skolkostnader och arbetsmarknadsåtgärder som slår hårt mot kommunernas ekonomi och mot välfärden.

 

Kanske skulle politikerna försöka svara på frågan - vad får vi egentligen för våra skattepengar som vi levererar ? Vi får högre och högre skatter som utmynnat i allt sämre och sämre välfärd - det kan väl i  längden inte vara acceptabelt. En konstig politisk prioritering kan man tycka när stora pensionärsgrupper blir satta på undantag. En prioritering som kommer att sätta ordentliga synbara spår i de partier som  under många år varit drivande av den politiken.

 

tn

                                      
    

Av tommy norum - 6 januari 2020 14:59




Visa källbilden


Vänstern fortsätter att briljera med skvaller och osanna påstående i tid och otid för att försöka få stopp på SD:s lavinartade ökning i både trovärdighet och i opinionsundersökningarna som visar att de är på väg på att ta död på Socialdemokraterna. Morgan Johanssons ( S ) politiska gärningar står inte särskilt högt i kurs hos väljarna kan vi utläsa utav opinionsundersökningarna. Tacka tusan för det med facit i hand över vad han har åstadkommit under sin tid som ansvarig minister. I brist på en trovärdig politik att erbjuda väljarna så har hans politiska gärning mer gått över i att prata skit om sina politiska motståndare i tron att det skall sätta stopp för Sverigedemokraterna . Att Sculman - Expressen - i ett politiskt inlägg som mer kan liknas som ett försök till ett karaktärsmord så anklagas Sverigedemokraternas  Mattias Karlsson för att vara en psykotisk, krigshetsande mytoman och en potentiell ”fascistmördare”. Något som fick den alltid lika värdige ministern Morgan ”Bagdad-Bob” Johansson att gå i taket av glädje och utropa att den briljante Schulman nu minsann hade dragit ”ner byxorna” på den ”historieförfalskande” ”kvasifilosofen” Mattias Karlsson.


Vad är det då som den djupt intellektuelle Alex Schulman anför för konkreta belägg för att Mattias är en historieförfalskande, psykotisk, krigsgalen fascistmördare och lögnhals ? Vad blir kvar när man skalar bort den allmänna och tröttsamma vänsterliberala känslosamhet och okvädingsorden? Ingen ting mer än en bitter smak av desperation i ett läge där allt fler väljare håller på att lämna det sjunkna skeppet med Stefan Löfven ( s ) som skeppare. Medan allt fler väljare tröttnar på denna sandlådementalitet där politiken kommer i skuggan av detta skitprat man håller på med i debatten så fortsätter ändå media och politiker den inslagna vägen i oförminskad takt. Att allt fler och fler väljare genomskådat taktiken som ett utspel för att skrämma väljarna tillbaka till den socialdemokratiska fållan genom att i tid och otid ropa på vargen kommer vargen kommer eller det beryktade farliga högerspöket som aldrig dök upp trots Socialdemokraternas varningar de senaste 70 åren


Alex Schulman skriver att han hyser en stigande fascination för Mattias Karlsson . Den känslan är inte ömsesidig skriver Mattias . Propagandistiska, narcissistiska vänsterradikaler utan heder och skrupler går det tretton på dussinet av och de är ganska tröttsamma och ointressanta. Det gäller även de som går längre än de flesta när det kommer till låghet, osaklighet och brist på hyfs och anständighet skriver Mattias Karlsson som slutreplik i sitt svar till Alex Schulman och Morgan Johansson.


tn

    

Av tommy norum - 5 januari 2020 14:44




Bilden kan innehålla: 1 person

En s-ledarskribent på Aftonbladet rsom det är viktigare för att prata skit om sina politiska motståndare än att prata konstruktiv politik. Men så klart har man ingen politik att erbjuda så är väl det närmast  till hands att man tager det man haver som Kajsa Warg sa. Och när man bara har en spik att ta till så blir också soppan därefter. 



Anders Lindberg politisk skribent på Aftonbladet: I hans värld är vänsterns största problem är att medborgarna blir lurade av den politiska oppositionen som har förmågan att behålla ett ökat förtroende bland väljarna i högerpopulismens tid.  Vänstern tror på fakta skriver Anders -  den tror på politik som verktyg och den vill helst prata om riktiga politiska frågor som jobb, ekonomi och välfärd. Samtidigt som han då frenetiskt vill få bort flyktingfrågan från dagordningen helt oförstående av att det är just den frågan som nu och i framtiden styr jobb, ekonomi och välfärden. Att försöka göra det till en bara  högerpopulistisk fråga visar väl att Anders  Lindberg är utrustad med både skygglappar och med ett struts beteende helt befriad att ens försöka se och höra och analysera den verklighet med de konsekvenser vi ser vad den politiken ställt till med i samhället. .


Allt fler medborgare börjar inse att det vi nu upplever med en negativ fas i utvecklingen har med den naiva migrationspolitiken att göra - med bostadsbrist, en arbetsmarknad som inte fungerar för nyinkomna, sjukhusköerna växer, kommunerna går på knäna ekonomiskt, brottsligheten skjuter i höjden, allt fler brott blir ouppklarade, våra fängelser är överfulla , vi har en myndighetskris där resurserna inte räcker till, skolresultaten sjunker, kommunerna måste anställa ordningsvakter för att medborgarna skall känna sig trygga, utanförskapsområden har växt upp som svampar ur jorden runt om i Sverige. En integration inte ens värd namnet osv. Anders Lindberg borde nog fråga sig om inte  en miljon nya innevånare de senaste 10 åren har med det att göra. Att försöka rätta till Sveriges situation utan att först åtgärda flyktingfrågan genom en anpassning till vad lilla Sverige klarar av det är högerpopulism i Anders Lindbergs ögon

 

När Vänstern med Anders Lindberg i spetsen under flera decennier  koncentrerat sin politiska budskap i att försöka förinta Sverigedemokraterna med en massa tillmälen, i det längsta försökt blunda för den verklighet vi nu befinner oss i så har nu även moderaterna blivit måltavla när de nu intar en mer moderat inställning till SD väl förvissad att de har haft rätt hela tiden om den naiva flyktingpolitiken.  Vänstern med Anders Lindberg som förespråkare - där kommer Moderaternas politik i andra hand utan i kännt mönster angriper han  Ulf  Kristersson om  vad han sagt och lovat under sin tid som Alliansföreträdare till Hédi Fried - en gammal judinna - som Ulf anklagas villja göra politisk poäng av för att minska den oro som fanns bland många borgerliga väljare för ett närmande till Sverigedemokraterna. Nu visade det sig att oron den kommer nog i första hand från S och de borgerliga  partierna L och C - väl medvetna om att kommer SD in i den politiska värmen så är det good bay med det politiska inflytande för lång tid framöver för vänsterblockets representanter.  

 

Som sagt det verkar vara svårt det där med politik i ett läge där man heller försöker svärta ner, rent ut prata skit om de politiska motståndarna i stället för att föra politiska samtal med utgångspunkt från de problem som Sverige står inför. När man då samtidigt vägrar se verkligheten i vitögat i ett läge där en lösning av flyktingfrågan är den absolut viktigaste politiska frågan som måste lösas innan man går vidare.  I det läget så skriver Anders Lindberg i sin krönika att Vänstern tror på fakta, den tror på politik som ett verktyg och den vill helst prata om riktiga politiska frågor som jobb, ekonomi och välfärd.

 

I Anders Lindbergs värld så vill man helst inte prata flyktingar utan riktiga politiska frågor. Man tas sig för pannan att en politisk journalist- ledarskribent har så liten verklighetsuppfattning att han inte förstår sambanden mellan vad den naiva flyktingpolitik och vad det fått för konsekvenser för samhället. De som ändå har något kvar av sunt förnuft- de försöker påtalar dess samband de blir av vänstern klassade som högerpopulister eller om man kommer från SD leden främlingsfientliga , nazister osolidariska och allmänt opålitliga. Bara att konstatera att med den indelningen av medborgarna så kan vi konstatera att  opålitliga skaran växer så det knakar runt om i Sverige trots Anders Lindbergs tafatta försök att sätta stopp för den pågående lavinen som är på väg att sakta men säker håller på att utplåna vänstern här hemma som man gjort i övriga Europa. Så kan det gå när man låter politiken styras av ideologier helt befriade från verkligheten och där man tycker det är viktigare att svärta ner motståndarna än att prata riktig politik som kan lösa problemen.   

 

tn 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards