Direktlänk till inlägg 24 januari 2020

Annie Lööf gick ordentligt på pumpen när hon trodde sig ha distanserat SD och V att få politiskt inflytande.

Av tommy norum - Fredag 24 jan 22:56


 

 Det blev inte så mycket kvar av de forna Alliansbrödernas deal i Januarieöverenskommelsen med Stefan Löfvens S-regering när Jonas Sjöstedt ( V ) med hjälp av riksdagen sagt sitt. .Det verkar som om S-regeringen med C och L som stödparti har en egen tolkning av regeringsformen som säger att all offentlig makt utgår från folket där Sveriges Riksdag är folkets främsta företrädare. – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati. Regeringsformen beskriver hur landet ska styras, vilka demokratiska rättigheter medborgarna ska ha och hur den offentliga makten ska fördelas.
 
 
Att man i det läget S-regeringen med sina medlöpare C och L spyr galla över oppositionspartierna- som bevisligen har majoritet i Riksdagen - när de vägrar att  lägga sig platt när de  lägger fram sin budget är förvånade och oroväckande i hur man tolkar vår regeringsform och i grunden vår demokrati.
    
Annie Lööf som är brickan  i det här spelet är väl den som är upphovet till hela situationen när hon trodde sig kunna rädda Sverige från ett politiskt kaos efter valet beslöt sig lämna Alliansen ihop med Liberalerna för att försöka få stopp på Jimmie Åkessons SD:s inflytande och i stället ansluta sig till den S-ledda regeringen med MP i släptåg. ”Jag och Annie Lööf har stoppat Sverigedemokraternas makt den här mandatperioden”, sa Liberalernas dåvarande partiledare Jan Björklund i januari 2019 efter att han inom en vecka spräckt Alliansen, släppt fram en socialdemokratisk statsminister och skrivit under januariöverenskommelsen - eller Januarieblåsningen som den nu kallas -  med S, MP och C.
 
 
Med en naivitet likt  den migrationspolitik Centern och Liberalerna står bakom och utan en tanke på vad  en majoritet av riksdagen ledamöter hade för tankar om det spelet. Ett faktum som tyder på en omognad i politiken från Centerpartiets ledning med Annie Lööf  och Liberalerna som troligtvis kommer att sätta sina spår hos väljarna vid nästa val när man nu ser resultatet av den taktiken när ett år senare är SD största parti och på onsdagen körde V över regeringen kring satsningar på välfärden ihop med M, KD och SD.  .
 
Annie Lööfs ambitioner var att distansera både V och SD från politiskt inflytande genom att lämna Alliansen och skriva in i Januariavtalet att förutsättningarna för S-regeringen var att helt avstå politiska samtal med Jonas Sjöstedt (v) Det blev lite för mycket för vänsterpartiet som i stället allierade sig med oppositionen M och KD där man med hjälp av SD gjorde  klart för Stefan Löfven och Annie Lööf vad som gäller i fortsättningen. Kanske dags för L och C att tänka om ? 
 
Så kan det gå i politiken när man handlar först och tänker sedan eller det som är så vanligt för Centerpartiet tuta och kör så få vi se vad som händer. Ett signum för partiet som speglas väl i konsekvenserna av den flyktingpolitik de är med och stöttar..Tack för den hjälpen får man väl säga- för resultatet av den C-taktiken blev att både SD och V  fick det politiska inflytande de förtjänar med tanke till deras valresultat . Surt sa räven att behöva bita i det sura äpplet ännu en gång för Annie Lööf:s Centerparti i tron att det är hon med sina 8% av väljarstödet tror sig kunna diktera villkoren i politiken.
 
tn      

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 25 feb 20:03


                          Olle Englund en känd Åmåls profil  som dokumenterat stadens liv och rörelser med sina filmer på 50-60 talet.      ...

Av tommy norum - Tisdag 25 feb 14:15

  Över 60 % av de tillfrågade  Socialdemokratiska kommunalråden försöker få Stefan Löfven att klippa trådarna till den marionettdocka han uppfattas som där L,C V och MP drar i trådarna för att få genom sin generösare flyktingpolitik och där S...

Av tommy norum - Torsdag 20 feb 12:49


    Obegåvade kommunalpampar finns det tydligen många av runt om i Sverige speciellt inom de s-styrda kommunerna.Mot allt sunt förnuft så var det många kommunalråd som efter det stora flödet av migranter 2015 lovordade den migrationspoli...

Av tommy norum - Onsdag 19 feb 13:53

Livet i Sockholm på 1950 talet   Lekande barn i ett gammalt militärflygplan på Gärdet Fotograf Hernried, Karl Heinz   Korvgubbe vid Gamla stan .   Cyklister vid slussen.   Rivninga av hus i Klara    Isjaktstävling någon stan ...

Av tommy norum - Måndag 17 feb 11:35


    När Socialdemokraterna pratar om att de är en garant för en fortsatt välfärd - något som de har svårt att leva upp till i verkligheten vilket också sätter det sina spår hos väljarna. I vanlig ordning så letar den S-ledda regeringen  ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se