Direktlänk till inlägg 13 januari 2020

Svikarna C och L börjar förstå att samarbetet med S-regeringen sjunger på sista versen.

Av tommy norum - 13 januari 2020 14:41




Annie Lööf (C), Anders W Jonsson (C) Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anders W Jonsson (C) vill få s-regeringen att reformera Sverige i en mer liberal och grön riktning. skriver han i DN Debatt. Och där vill ha med M och KD för att kunna hålla Sverigedemokraterna utanför ett politiskt inflytande. 

 

 

 

Annie Lööf :s Centerparti knackar nu på dörren hos sina forna Allianskollegor för att komma in i den politiska borgerliga värmen- väl medveten om att löftet att aldrig bli beroende av SD i en politisk konstellation, att aldrig bli en av hjulen i en  S- ledd vänsterregeringen och att aldrig bli beroende av Vänsterpartiet blev en dyrköpta löften som visade sig föll som käglor när den politiska verkligheten kom i kapp. En verklighet som visade sig att Centern och Liberalerna i stället blev sittande i knät på en statsminister som är helt beroende av Vänsterpartiet. 

 

Nu letar Annie Lööf febrilt efter politiska lösningar med sina forna alliansbröder för att komma undan hotet från Vänsterpartiets - Jonas Sjöstedts misstroende om delar i januariöverenskommelsen som kommer på bordet- det som centern varit den ledande i att förhandlat fram. Nervositeten sprider sig nu i partierna som stöder S-regeringen med att försöka hitta  politiska lösningar för att få KD och M att inte rösta för Vänsterpartiets eventuella förtroendeomröstning som skulle fälla regeringen och vi skulle få ett nyval på halsen. Något som kanske skulle få Liberalerna att åka ur riksdagen och Socialdemokraterna troligtvis skulle sjunka allt längre ner i källaren.

Här gäller det att rädda det som räddas kan och därför sträcker c-partiet ut en hand till sina forna regeringskollegor som befinner sig utanför januariöverenskommelsen, vad det gäller bland annat migration, energiförsörjning och brottsbekämpning. ”Vi hoppas att inte minst moderater och kristdemokrater vill delta i ett sådant konstruktivt samarbete”, skriver vise ordföranden i Centern  Jonsson. Att den framsträckta handen mer är till för att rädda det egna skinnet och hjälpa Socialdemokraterna att få sitta kvar vid makten och hindra Liberalerna att åka ur riksdagen samtidigt som man vet att ett nyval skulle med all sannolikhet stärka Vänsterpartiet.  Vi får väl se hur de forna Alliansbröderna går på den taktiken som är ett led i att också försöka distansera det största partiet Sverigedemokraterna från politiskt inflytande. 

Den lösning som var alternativet till januariavtalet hade inneburit att SD:s röster skulle ha avgjort varje budget och andra viktiga riksdagsbeslut. Det är en lösning som inte bara skulle givit ett unikt och historiskt inflytande till ett främlingsfientligt parti fortsätter företrädare för centerpartiet trumma ut som dessutom ha riskerat att bli regeringskris vid varje budgetomröstning.. Att man i stället nu gav det inflytandet till Vänsterpartiet som med en knapptryckning med hjälp av M - KD och SD har satt Centerpartiet i en ordentlig rävsax.

 

Ett nyval får antagligen till resultat att Centern lämnas utanför regeringen där M och KD troligtvis blir regeringsbildare som kommer att styras av hoppande majoriteter där garanterat Vänsterpartiet blir utan inflytande med där SD troligtvis kommer få ett visst inflytande i många frågor- bland annat i migrationsfrågorna och i brottsfrågor . Något som nu Centerpartiets Annie Lööf inleder sin offensiv för att få med de forna Allianspartierna med på tåget att ännu en gång försöka hålla det största partiet utanför politiskt inflytande.

 

Vi får väl se om de är lika lättlurade och går på samma fint ännu en gång för  att Centerpartiet skall kunna få behålla sitt  inflytande med sina 9% som satt så stora negativa spår i samhället med den naiva migrationspolitik som Centerpartiet varit en av de drivande att få politisk gehör för. .

tn

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards