Direktlänk till inlägg 9 januari 2020

S- regeringen låter upp till 20 miljarder i vårt välfärdssysten hamna i brottssyndikatens fickor .

Av tommy norum - 9 januari 2020 12:54



Visa källbilden



Medan Socialdemokraterna som vanligt tar till brösttoner och hotar och skrämmer väljarna vad som skall hända med vår välfärd om moderater och Sverigedemokraterna får makten.  Då är  den svenska välfärden och arbetsrätten hotad  - där M och SD anklagas för att komma att rasera folkhemmet. Samtidigt så låter Socialdemokraterna välfärdsbrotten och de låga kraven för att kvalificera  sig in i systemet fortgå. Man har inte under  hela deras 9 åriga regeringstid regerat och fått ändan ur vagnen trots varningarna från våra myndigheter att vårt välfärdssystemet sjunger på sista versen- inte på grund av M o SD utan för de ansvariga politikers brister i ordentliga konsekvensanalyser över hur de politiska besluten slår i verkligheten.

 

Samtidig som man låter inflyttade EU -medborgare med deltidsarbete på 10 timmar i veckan för tillgång till vår sociala välfärd, man låter personer utan ID handlingar resa in i landet utan den minsta kontroll vilket betyder att staten har inte en susning vilka som bor i Sverige när de sedan med olika identitet - vilket öppnar upp för kriminalitet och systemfusk i vårt välfärdssystem utan att de ansvariga politikerna under flera år verkar bry sig- trots återkommande varningar för konsekvenserna från våra myndigheter - där till och med den dåvarande Statsministern Göran Persson (s) på sin tid varnade för- den sociala  turism - som nu förekommer i allt större omfattning.

 

S- regeringen låter upp till 20 miljarder hamna i brottssyndikatens fickor i stället för i välfärden. Våra myndigheter har varnat för den organiserade brottslighet som ägnar sig åt näringsverksamhet  genom att åsidosätta lagar och regler sned- vrider konkurrensen. Brottsligheten omfattar vanligen oredovisat arbete och arbetskraftsexploatering. Det handlar framförallt om utländska arbetstagare inom arbetskraftsintensiva branscher som utnyttjas. Denna arbetsmarknadsbrottslighet riskerar att under- gräva sociala strukturer.
 
Med de varningar i bakhuvudet så kanske regeringen en skulle sopa rent framför egen dörr först och ägna sig åt sådant som verkligen bevisligen håller på att urholka hela välfärden under deras 9 åriga regeringstid - ägna sig åt att bekämpa den pågående brottsligheten inom välfärdssystemet istället för att skrämma väljarna med uppdiktade hot att de skall  rasera folkhemmet är det som händer om man lämnar Socialdemokraterna. Att det är just det som regeringen håller med - rasera folkhemmet - med det vill man tydligen inte inse eller förstå   Det är inte M o SD som är hotet - utan regeringar som låter välfärdsbrotten och de låga kraven för att kvalificera sig till systemet fortgå. Där  kriminalitet riktad i Assistansersättningen - sken anställningar för att få tillgång till välfärds förmåner -  där man till och med återvänder till sina hemländer men ändå kan kvittera ut från trygghetssystemet - släktingar som inte anmäler dödsfall där utbetalningarna fortsätter - personer  kan ha flera olika identiteter samtidigt vilket ger möjlighet till dubbel eller tredubbel utbetalning från trygghetssystemet.
 
Samtliga myndigheter som står  bakom rapporten om organiserad brottslighet bedömer att fusket mot välfärdsstaten kommer att öka och där redan nu uppskattar att ca 20 miljarder per år försvinner ut i lurendrejeri och brottslig verksamhet i vårt välfärdssystem. Så Stefan Löfven- problemet är nog inte att det är M eller SD som är den stora risken för vårt välfärdssystems kollapsar utan sådan som du i egenskap av statsminister med en regering som inte klarar ta ert ansvar för att våra skatter används till vad de är avsedda för och inte för att göda kriminaliteten  från  välfärdssystem.

 

Karin Phil GP skriver i sin ledare : 

Det som behövs är en rejäl omläggning av vårt välfärdssystem . Det går inte att ha en generös välfärdsstat och samtidigt ha okontrollerad invandring, och dessutom öppna gränser på vid gavel för privata företag i välfärdssektorn.  Det säger sig själv att kriminella dras till ett sådant system som getingar till en syltburk.
.

tn.    

 






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards