Alla inlägg den 22 september 2019

Av tommy norum - 22 september 2019 19:45

Tänk att man skall behöva ha kniven på strupen innan man fattar den ekonomiska situationen i kommunen. Här sparar man i administrationen på  närmare 6 miljoner.  Varför i herrans namn har inte ett sådant reformarbete påbörjats för länge sedan ?  Vi har likadana organisationsförändringar med besparingar på miljontals kronor både i vården, skolan som nu blir aktuelliserade och enligt politikerna kan man göra dessa utan att det förändrar kvalitén på servicen.

 Har man sovit under alla dessa år med den övertalighet av personal i både skola, vård och omsorg. Vi har tydligen också haft en övertalighet i park och gatuverksamheten efter de besparingar med personalnerdragningar som skett under de senaste åren.

Är inte detta en misskötsel med kommunala medel och ett bevis på att under Centerstyrningen i kommunen så har det slösats kopiöst med våra skattemedel när man ser alla besparingar som nu är på tapeten genomförs utan att det påverkar servicen på ett sådant sätt att vi som kommuninnevånare blir lidande på nerskärningen ?  Centerns styrning av kommunen har i alla avseenden under åren varit en ekonomisk katastrof där den ekonomiska styrningen varit av "gå på" karaktär utan den minsta kontroll på hur politiska beslut slår på ekonomin.

Ett fint arv som Centern lämnar efter sig till kommande generation, en pensionskuld på 350 miljoner och en skuld på närmare 80 miljoner i lånat kapital där investeringar i fritidssektorn är en stor del av lånet. 

Tänk att inte dessa ekonomirapporter med lämnade varningar för framtiden tagits på allvar i politiken.

Farhågorna i Pensionskulden har påpekats i ett 10-tal år utan att politikerna reagerar.

Med facit i hand har Centerstyre varit en katastrof för Åmåls kommuns finanser där prioriteringar i fritidssektorn varit det som varit viktigt. Arvet till våra barn som börjar närma sig en halv miljard kronor "det löser sig" enligt Centern.

Av tommy norum - 22 september 2019 19:45

Detta är en saga som utspann sig på 2000 - talet och som mycket väl kan hända eller har hänt i kommuner där slapphet och dåligt omdöme sätter sin prägel i verksamheter på grund av en kultur med dålig politisk styrning.


I den här sagokommunen  präglas hela verksamheten av dimridåer och konstiga politiska beslut som saknar ordentliga beslutsunderlag och där man kan misstänka att hela proceduren är en väl utarbetad metod för att lura skattebetalarna för att tillgodose sina egna privata intressen på skattebetalarnas bekostnad.

 

Här presenteras beslutunderlag för politikerna som inte har någon verklighetsförankring.


Detta handlar om en  hypotetisk investering i en kommun i sagans land,  en  investering där förutsättningarna också ingick en betydande kontantinsats och ett eget arbete på x antal kronor för den som var initiativtagare till investeringen. När beslutet var taget där kommunen förband sig på en investringskostnad på x antal kronor.

 Efter beslutet i nämnden så införskaffades ytterligare en offert som i sin utforming var av den karraktären att investeringen blev betydligt billigare än det underlag som presenterats för politikerna.

 

Då såg politikerna i nämnden till med hjälp av den tjänsteman som bestämde att den initiativtagare till investeringen till stor del slapp den kontantinsats som var en del av uppgörelsen i det politiska beslutet.  Om de hypotetiska funderingarna är rätt visar inte detta då att de funderingar vilket det har spekulerats i denna blogg att de ledamöter som sitter som beslutsfattare i denna sagans värld  tydligen är mer mån om sina egna intressen än det mandat de är valda på, att ta tillvara kommuninnevånarnas ekonomiska intresse.

Det konstiga i hela den hypotetiska processen i sagans värld är att kostnaden för kommunen den blev högre än det underlag som presenterades för politikerna i beslutsunderlaget trots den billigare kostnaden på åtskilliga 100. 000 tals kronor för  investeringen.   

Tror ni inte på denna saga i så fall beror det på att ni vill inte tro på att det som händer i sagans värld aldrig kan hända här.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards