Alla inlägg den 21 september 2019

Av tommy norum - 21 september 2019 19:45

Förutsättningarna för den nya hyresgäst som vill hyra in sig i Hamnterminalbygget är en årskostnad på 1 250 000 :-  + uppvärmning i den komersiella delen.

  

Kommunstyrelsen har beslutat att börja byggnationen utan en hyresgäst i den kommersiella delen av fastigheten. 


Onekligen ett gamblerspel med våra skattepengar. Skaffa fram en hyresgäst som är villig att betala över 100000 tusen/ månad + energikostnader är kanske inte det lättaste i dessa tider. Tänkbar hyresgäst skall i första hand sökas i den maritim verksamhet.

 

Jag hoppas att det inte är bluesens behov som avgör beslutet som i efterhand kan visa sig bli dyrt för oss skattebetalare. Att vi i åratal betalat Dalbo-Båtar  ca en halv miljon i hyresstöd varje år kan nu i praktiken bli dubbelt så mycket om man inte lyckas få en hyresgäst till Hamnterminalen med de uppsatta hyreskrav som skall täcka investeringskostnaderna .

 

Att försöka dra runt investeringskostnaderna med hyresintäkter från bluesen det kan vi glömma. Den täcker inte ens uppvärmningskostnaderna för fastigheten.

 

Att försöka i efterhand gå runt det som i alla investeringar i fastigheter fodrar, hyresgäster, visar kanske att Centerns fortfarande har svårt att ta till sig den ekonomiska verklighet som härskar utanför stadshuset, där de tar risker med våra skattemedel som kommer att drabba kärnverksamheten om man inte lyckas få en hyresgäst . En dyr investering för oss skattebetalare som i åratal har bidragit med

miljoner av skattepengar för att få fastigheten att gå runt. Se nu till att vi inte får ett nytt Vänersborgs fall, där politiker sitter och tar beslut utan att förstå följderna av investeringens kostnader.   


Det som för några veckor sen våra partiledare gjorde klart för medborgarna var att en hyresgäst var förutsättningen för att ge klartecken för uppbyggnaden, det gäller inte längre. Då var det kärnverksamheten som i första hand skulle stå i fokus för var

skattepengarna skulle gå till. Men minnet är kort hos våra politiker.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards