Alla inlägg den 3 september 2019

Av tommy norum - 3 september 2019 19:45

Bloggen kom till för att informationen om oegentligheter i den kommunala verksamheten inte fick föras i PD:s insändarsidor.


Att det finns en viss rädsla i PD för att negativ information kan skada förhållandet till makten det har jag fått bekräftat förut när jag försökte få in en insändare för några år sen om illojal konkurrens som kommunen bedrev. Upprinnelsen var att på vårt dagliga frukostmöte på Ullas bar på Seem, en populär samlingspunkt även för hantverkarna i kommunen.

 

Som genom ett trollslag så försvann större delen av hantverkar-

kollektivet utan några förklarliga skäl.

Efter lite efterforskning så fann jag att Åmålsgårdens matrestaurang helt plötsligt börjat servera frukost till hantverkarna till ett betydligt billigare pris än de privata kunde erbjuda. 


Här håller en kommunal inrättning på att konkurrera ut en privat med subventionerade frukostar, där hyreskostnader och persona-

kostnader betalades med skattemedel och där föreståndaren tänkte dryga ut intäkterna med billigare frukostar.


Den informationen som gavs i en insändare, kanske skarpt formulerad.

Vad håller kommunen på med skall man konkurrera ut de privata företagen

med illojal konkurrens ?


Den insändaren föll inte ut i god jord när senare Sune Tholin gav uttryck i ett telefonsamtal att insändaren inte skulle publiceras på grund av att den informationen som jag någon dag före gett till föreståndaren via telefon där jag klargjorde min inställning till den uppenbara olämpligheten i att konkurrera ut privata företag med skattemedel gett resultat i att alla frukosterbjudanden till hantverkarna stoppades med omedelbar verkan.


Nu hör det till saken att jag stoppade själv insändarpubliceringen en timme före

Sune Tholin ringde där han som ansvarig utgivare gavs i uppdrag att försöka få mig att ta tillbaka insändaren med motivering att jag redan i och med kontakter med föreståndaren uppnått mitt syfte att stoppa utbudet av frukostar.


Även om jag själv tog initiativ till att ta bort insändaren så tycker jag ändå att

så här i efterhand borde det vara ett självklart nyhetsvärde att informera till allmänheten och våra politiker det uppenbara felet att med skattemedel konkurrera ut privata aktörer på marknaden.


Likaså var informationen om den uppenbara subventionen till Dalbo-båtar på

flera miljoner under åren inte något nyhetsvärde för PD.


Inte heller den nonchalans mot fullmäktigebeslut som samhällsbyggnadsnämnden gav uttryck för i och med den subvention på ca en halv miljon om året som slussats över till skattebetalarna. 


Inte heller den information om omständigheterna runt saknaden av besiktning

och sotning var intressant för PD. En information som lämnades in en vecka efter branden.


Inte ens den uppenbara felinformation om sakförhållandena i polisförhöret  om tjänstefel har något nyhetsvärde för PD.


PD har inte ens stake att undersöka de uppenbara skillnader som finns mellan

den hyra som Dalbo-Båtar och Bluesen har betalt under åren och dra slutsatser efter den nya hyressättningen med dubblerad hyra som räknats fram. Tänk att det måste till en brand för att de rätta förhållandena i hyressättningen skall komma fram.


Det fanns viljor i kommunen som ville att den gamla hyressättningen skulle fortsätta med subventionerade hyror också efter branden.  


PD har ju inte visat det minsta samhällsansvar när de på ett så uppenbart sätt försöker mörka information som kan komma innevånarna till gagn, för att i opinionsyttringar kunna göra sin röst hörd om politikers sätt att styra verksamheter.


Att PD inte ställer upp på innevånarna i nyhetsförmedlingen om oklarheter i kommunens sätt att förvalta våra tillgångar, det står helt klart .


Frågan är vilken röst tillhör PD ?   

Av tommy norum - 3 september 2019 16:15

Här har vi en tid då bilar inte är var mans egendom och då SJ i sin marknadsprofilering för utökande av semesterresor med tåg gjorde en del reklamfilmer från olika landskap. Här följer ett bildsvep från den film där Dalsland var huvudobjekt för reklamen och där Åmål har en framträdande roll.

  

 

Det var på den tiden man kunde åka båt på Åmålsån

      

Här föddes historieskrivaren Anders Fryxell, Edsleskogs prästgård 

  

Stadshotellet och djurparken i Örnässkogen

Var är den här bilden tagen ?  


  

Här har vi gamla Polstjärnan som då var världens enda privatägda lotsfartyg. 

  

  

Här har vi medlemmar i SSÅV som visar upp sig framför kameran på Åmålsviken.

     

 Här har vi vår mest kände person i Dalsland, Otto Hesselbom född och begraven i  Ånimskog. Här ifrån Vingenäsberget kom hans berömda målning till " Vårt land "


  

  

Och som speakern i filmen avslutar, Dalsland forntidsland, framtidsland, hemland och turistland. 

       

  

Av tommy norum - 3 september 2019 13:19



Åmål för över ett hundra år sedan 




Hamnen med kallbadhuset.  


     

Örnäsområdet.


 

Hjeltegatan.

Centrum med BJ i bakgrunden


   

Åmålsån med Rådhuset



Vågmästaregården med kyrkan i bakgrunden.

   



Av tommy norum - 3 september 2019 09:59



Visa källbilden

Om man tror att har man med sig ett strutsbeteende i den nationella samlingen som regeringen skall sammankalla utan SD försöka kringgå och inte låtsas om huvudorsaken till Sveriges problem är den naiva invandringspolitiken som sjuklövern stått bakom då har man ingen chans att få rätsida på problemen   




När nu samtliga borgerliga partier tagit avstånd från regeringen och Socialdemokraternas syn på hur man skall uppföra sig i en demokrati där man nu försöker isolera Sverigedemokraterna att vara med att påverka politiken i ett sådant känsligt ämne som att få bukt med den ökade brottsligheten genom en inbjudan till en nationell samling  Kan det vara rädslan att ännu en gång bli påminda om grundorsaken i hur det står till i samhället i dag är den naiva migrationspolitiken som samtliga partier står bakom utom Sverigedemokraterna.? 
 
Men att försöka komma runt problemet med det försämrade  samhällsklimatet  utan att ta tag i huvudorsaken så kommer man aldrig att få ordning i Sverige. Det är väl ungefär som att försöka släcka bränder med bensin . Och det är precis det man nu gör när man tar politiska beslut som ökar tillflödet av migranter genom anhöriginvandringen genom att besluta om en stor grupp Afghaner få uppehållstillstånd som betyder både ekonomiska påfrestningar- en allt större belastning på våra vår sociala välfärd- i ett läge där vi fortfarande har polisbrist- vi har ej lyckats komma tillrätta med den allt ökande arbetslösheten hos stora invandrargrupper- våra kommuner runt om i landet dignar under en ekonomisk börda som betyder både försämrad välfärd och ökade kommunalskatter. 
 
Nya grupper kommer att föras in i kommuner utan arbetstillfällen eller i de utanförskapsområden som växt upp runt våra större städer där utanförskap och klasskillnaderna med hög arbetslöshet varit grogrunden för den kriminalitet man nu skall försöka få stopp utan att fortfarande inte förstå grundorsaken .Sverigedemokraterna har varit det enda parti som pratat klartext att det är den stora  invandringen som är grundorsaken och enda sättet är att drastiskt dra ner invandrarflödet för att samhället skall få en andhämtning och en chans till succesiv försöka anpassa de samfälliga resurserna till den ökade folkmängden.
Något som tydligen gått helt förbi våra politiker när man har så svårt att analysera vad en försämrad brottsuppklaring beror  på -  försämrade skolresultat - sjukvården skriker efter utbildad personal - sjukhusköerna växer för att få behandling- socialförvaltningarna i våra kommuner skriker efter mer resurser- socialbidragen ökar , arbetslösheten bland nyanlända springer i höjden där kommuninnevånarna få ta smällen med högre kommunalskatter.  
 
Nu först efter tjugo år så börjar en del partier vakna till efter att under flera år kallat det enda parti som har haft en realistisk syn på invandrings problemen med dess följdverkningar för främlingsfientliga - rasister- nazister- rädda för det mångkulturella samhället och att inte ha rätt värdegrund vad det nu innebär kan man undra. Det är väl bara att konstatera att med den definitionen på Sverigedemokraternas politik så är vi omringade av främlingsfientliga länder i norden och i övriga Europa som inte anammat den flyktingpolitik som sjuklövern stått bakom. Och resultatet av den politiken har vi facit på.  Men hur man skall komma tillrätta med  problemet när partierna fortsätter att sopa grundorsaken under mattan och inta någon slags struts mentalitet vill inte se vill inte höra i tron att det löser sig själv förblir en gåta för allt fler medborgare runt om i landet som dagligen blir konfronterade av konsekvenserna av vad  deras politik leder till.       


tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards