Direktlänk till inlägg 3 december 2019

Nils Axel Mörner känd havsforskare menar att påståendena om de stigande havsnivåer är rena bluffen..

Av tommy norum - 3 december 2019 12:31
Visa källbilden

Skrämmande att journalister utan kunskaper kan manipulera sina läsare om klimatet och havsnivåer som är rena bluffen. Man vägrar att ta till sig fakta- dessa domedagsprofeter - som styr klimathysterin framför sig för att uppnå sina politiska mål.      Docent Nils-Axel Mörner är en världskänd legendar inom havsforskningen. Han ledde institutionen för paleogeofysik och geodynamik vid Stockholms universitet. Han har utfört studier i 60 länder, författat åtskilliga böcker och dokumenterat 671 vetenskapliga arbeten. klimatskrämselpropagandan drivs ofta av personer med kompetens inom andra området än klimatet. Vi  behöver inte vara oroliga för koldioxiden som historiskt varit betydligt högre än nu , vilket var bra för livet på jorden. 
 
Påståendena om stigande havsnivåer är felaktiga. Vid ekvatorn sker det ingen havsnivåhöjning, snarast tvärtom. På norra hemisfären sker en stabil men måttlig höjning, sedan några hundra år. Men den visar ingen koppling till människors utsläpp av koldioxid säger en person som har studerat havet variationer och producerat forskningsrapporter med utgångspunkt från sina iakttagelser under sin långa forskargärning.  
 
  För trettio år sedan sa man att Maldiverna skulle stå under vatten år 2018, men det har inte hänt någonting. Man firade trettioårsjubileum av denna falska prognos tidigare i höstas. För att inte tala om AL Gores – en obekväm sanning- som enligt brittisk högsta domstol ansågs vara osaklig och felaktig på flera punkter. Bland annat havsnivån som vid det här laget skulle innebära att New York skulle vara dränkt och polerna isfria, isbjörnarna utdöda  mm.  De lågt liggande Atollerna i Stilla Havet skulle vid den här tidpunkten vara dränkta, Men i händerna på en politiker och kommunikatör kan filmen användas för att sprida politisk propaganda även om det filmen visar inte alltid är sant sade domare Micael Burtun ,

     

Den senaste forskningen tyder på att vi kommer få en ny kallperiod inom något decennium kopplat till sjunkande solfläcksaktivitet vilket i sin tur påverkas av kosmiska fenomen och av planeternas banor i solsystemet. Eventuell effekt av koldioxiden är helt försumbar i sammanhanget. 

Vi har haft istider i Sverige och betydlig varmare klimat än nu så vad dessa så kallade klimatexperter borde fråga sig vilka faktorer som har ändrat klimatet när inte människan var med och påverkade. Man bygger sina datamodeller runt sina klimatteorier som det visar sig vägrar följa verkligheten. Vi har haft temperaturstiltje i 18 år tid under 1990 och 2000 talet där klimatforskarna står som stora frågetecken och inte förstår varför moder jord vägrar följa deras datamodeller.      
 
Han berättar också att Olof Palme har haft en nyckelroll för att få in klimatskrämselagendan i nobelkommittén och i FN. Orsaken var att han ville stödja utbyggnaden av kärnkraften och minska oljeberoendet. Kan väl tillägga att även Margaret Thatcher Englands premiärminister på sin tid välkomnade en teori av samma dignitet för att kunna kväsa facket i kolgruvorna och komma i från kolberoendet och fackets ständiga strejker som ofta lamslog hela England och som sågs som ett stort hot.  

Nils Axel Möller är inte imponerad av SMH. De har skrämmande dålig kompetens när det gäller klimat och framförallt havet. De klarar inte ens av att sia om vädret mer om några dagar men tror sig kunna förutspå havsnivån och klimatet med underlag som mer är gissningar och teorier utan någon relation till den vetenskap och forskning som finns på området. Han anser att det mänskliga samhället och kulturen är betydligt ömtåligare än jordens klimat och är mer orolig för klimatskrämseln än för klimatpåverkan. 
 
Nils-Axel Mörner oroas av de totalitära tendenser som kommer till uttryck i klimatdiskussionen och han anser att statsvetarna bör intressera sig för hur detta påverkar världssamfundet.

tn

 

 

Inlägget är baserat på intervjun med Nils- Axel Mörner  på Swebbtv. Klicka på adressen och ta del av den och skapa  en egen uppfattning om hans trovärdighet i klimatfrågan. https://www.youtube.com/watch?v=YpGZdtfngsk&fbclid=IwAR1bWLnzyUWtZznzHxY2ibRCVTpJJ6JcXKRpopmJcFMiM_caGRWlot9j4wc


 
ANNONS
 
Ingen bild

Petri

23 december 2019 10:48

Vem är Margit Thatcher?? Viktigt att åtminstone namnen är rätt för att få trovärdighet i en artikel. I övrigt "tummen upp"

 
Ingen bild

RF

29 december 2019 10:32

Nils-Axel Mörner är tidigare föreståndare för institutionen för paleofysik och geodynamik vid Stockholms universitet, men gick i pension 2005. Han har bland annat forskat om slagrutor och haft kurser om hur man använder dem. Efter att ha undersökt havsnivåmätare på bland annat Maldiverna, i Indien och senast på Fiji hävdar han att det inte sker någon havsnivåhöjning alls. Det är tvärtemot vad såväl satellitdatan som det globala medelvärdet från världens alla havsnivåmätare visar, nämligen att havet stiger med cirka 3,2 millimeter per år och har stigit nästan 20 centimeter sedan 1870. Så man kan ni säga att han är bluffen.

tommy norum

29 december 2019 13:00

Det man kan lita på är att klimatsystemet är kaotiskt och trögrörligt, att ingen forskare eller grupp av forskare förstår alla väsentligheter, om hur klimatet kommer att utvecklas. När politiker, journalister, komiker, sångare eller andra celebriteter uttrycker sig om klimat hotet är det åsikter och inte vetenskap.
Faktaresistens
Individer och grupper utanför klimatforskarna som ofta säger att klimatförändringarna redan är här och att vi väntar en katastrofal utveckling om vi inte gör något, beskyller inte sällan de som inte ställer upp på deras version för att vara faktaresistenta.
Enigt dem är man faktaresistent om man litar på fakta som att jorden blivit grönare och öknarna krymper, att havsnivån vid kusterna stigit med c:a 2mm/år sedan mitten av 1800-talet, utan någon tendens till att öka, att korallöar växer med havsnivån, att antalet orkaner inte ökat sedan början av 1900-talet, att smältande havsisar inte höjer havsnivån, att det tar 10000 år för Grönlands inlandsis att smälta med nuvarande minskning av massabalansen.
De kan föreställa sig vilken värld de vill, men om den bara existerar i deras fantasi är den inte verklig.
Mats Zetterberg

 
Ingen bild

LF

29 december 2019 16:49

@RF Om havet stigit med ca: 3,2 mm per år skulle vi ha en höjning på nästan 50cm men den diskussionen kan vi lämna därhän. Det som vore intressant är att veta när höjningen varit som störst och som minst, någon som har en trovärdig länk på det? Varför anger man 1870 eller mitten av 1800-talet... har man inga mätningar före eller stämmer dom inte in i dagens domedagsprofetia?

 
Ingen bild

PT

Onsdag 1 jan 09:45

Min stora undran är vad dagens forskare tänker och säger om de fakta man fick lära sig i skolan, dvs. att varje istid har föregåtts av en global uppvärmning, information om golfströmmen och hur den påverkar vårt klimat, hur rörelserna i och mellan de olika kontinentalblocken påverkar vattennivåerna/landhöjningen.

Även om vi har mycket fosila energikällor som ger utsläpp och dessa vet vi är en del av naturens eget kretslopp, skillnaden är bara att förr (innan bilar/båter/flyg etc. ) var det skogsbränder och vulkanutbrott som stod för de största utsläppen.

Självklart ska man värna naturen!

 
Ingen bild

Inge Axelsson

Söndag 16 feb 23:02

Nils-Axel Mörner är en knäpp f.d docent i geologi. Han ordnade kurser i att använda slagruta men Stockholms universitet krävde att han skulle visa vetenskapliga studier som visade att det var effektivt. Det kunde han inte. Han vanärade en gammal grav i Skåne för att visa att de gamla grekerna var i Skåne. Läs mer om denna serie-fuskare i The Guardian: https://www.theguardian.com/environment/georgemonbiot/2011/dec/02/spectator-sea-level-claims

 
christer

christer

Måndag 2 mars 15:23

Han är dessutom unik genom att 2 ggr bli korad till årets förvillare. Först 1995 och sedan 2010 tillsammans med lobbyistgruppen stockholmsinitiativet vars medlemmar åxå verkar ha svårt att bli av med sina boklager innan pseudoteorierna genomskådas av ev köpare

http://https://www.facebook.com/christer.andersson.986227

tommy norum

Fredag 6 mars 10:42

Tydligt är väl att det finns de som har en annan bild av honom med tanke på hans meritlista.
Nils-Axel Mörner, född 1938, är tidigare chef för paleogeofysik- och geodynamikavdelningen vid Stockholms universitet. Han gick i pension 2005. [1] Han var ordförande för Internationella unionen för kvartär forskning (INQUA) kommissionen för neotektonik (1981-1989). Han ledde INTAS (International Association for the Promotion of cooperation with scientists from the New Independent States of the former Soviet Union) Project on Geomagnetism and Climate (1997–2003). Han är en kritiker av IPCC och uppfattningen att den globala havsnivån ökar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 20 okt 17:19

             

Av tommy norum - Tisdag 20 okt 13:35


  Redan nu  börjar ledarna i morgontidningarna varna för priset som de två borgerliga partierna M och KD får betala om de gör sig beroende i ett samarbete med  Sverigedemokraterna . Om nu ledarskribenterna eller andra opinionsbildare tror att Jim...

Av tommy norum - Tisdag 20 okt 12:40


         Redan nu  börjar ledarna i morgontidningarna varna för priset som de två borgerliga partierna M och KD får betala om de gör sig beroende i ett samarbete med  Sverigedemokraterna . Om nu ledarskribenterna eller andra opinionsbildare tror...

Av tommy norum - Måndag 19 okt 19:03

  Klippan i Håverud 1896   Klippen i Forsbroviken 1887    Ångfartyget Elida bogserar Klippen på Dalslands kanal  år 1900    Göran Rigemo Galeaserna i Dalslands kanal var byggda efter slussmåtten och för att bli så lastdryga s...

Av tommy norum - Måndag 19 okt 16:13


  Svensk straffrätt får väl närmast ses som en fars i klass med släpp fångarna fria det är vår av Hasse och Tage. I vänsterliberala kretsar så anses det att det är brottslingen som är offret inte de som blivit utsatta av dem. Kanske inte så konsti...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se