Direktlänk till inlägg 21 november 2019

En klimatpolitik som har som största prioritering att skinna medborgarna på mer skatter.

Av tommy norum - 21 november 2019 17:20




Visa källbilden



S: "Klimatpolitik måste överordnas allt annat"


Utrikes. EU kan komma att utlysa "klimatnödläge" nästa vecka, om Europaparlamentet stödjer förslaget.

Vad nu den politiska signalen skall ge för avtryck på klimaten kan man fråga sig när Kina helt verkar strunta i vad EU tycker i frågan.  

 
 

Kinas växande apitet för kolkraft slukar klimatsatsningar


Medan vi pratar klimat och miljö i termerna plastpåsar, flygstolar, el cyklar och elbilar i kombination med skattechocker i tron att det på något sätt skulle få klimatet på rätt fötter så ökar Kinas aptit på kolkraft som fortsätter att växa. Under 18-månadersperioden från januari 2018 till och med juni 2019 har Kina ökat sin kolkraftskapacitet med 42,9 GW. under samma tidsperiod när andra länder sänkt sin kolkraftskapacitet med totalt 8 GW, då gamla fabriker har stängts ned i högre takt än nya har byggts. Hela klimatuppgörelsen med Kina och där USA hoppat av är ett spel för galleriet för att lura medborgarna att tro  att man är på rätt väg där man kan bana väg för ytligare miljöskatter.     

 
 

"Kinas föreslagna kolexpansion är så långt ifrån riktlinjerna i Parisavtalet att det skulle göra de nödvändiga minskningarna inom kolkraft omöjliga att uppnå, även om alla andra länder helt skulle eliminera sin kolkraft", säger Christine Shearer, analytiker vid miljöorganisationen Global Energy Monitor, till tidningen. Det är den smärtsamma sanningen och också ett bevis på att hur än miljörörelsen försöker trumma in domedagsprofetiorna med hjälp av Greta så bryr sig inte politikerna.  

  

När till och med Sverige som vill klassa sig själva som det land som ligger i framkant i klimatfrågorna i världen fortfarande inte ens lyckats att minska utsläppen utan fortsätter att öka trots alla klimatskattepålagor som drabbat medborgarna.  Och då skall vi komma ihåg alla de andra utvecklingsländerna som väntar på att komma upp i samma levnadsstandard som oss i de rika industriländerna. Indien , Afrika,  Asien  och Sydamerikas befolkning som går och väntar på sin tur att få ta del av en ökad levnadsstandard.  

Men klimatdebatten här i Sverige har en tendens att gå i samma riktning som flyktingpolitiken, stoppa huvudet i sanden utan kör på så länge det går, en klimatpolitik helt byggd på orealistiska drömmar, helt befriad från den globala verkligheten genom att blunda för  de konsekvenser medborgarna blir utsatta för i forma av skattechocker på miljö och klimatområdet utan att kunna ge en sanningsenlig bild av vad åtgärderna leder till globalt.

 

Om det nu blir några konsekvenser att bry sig om framför allt inte om det är så att det är inte människan som är boven i dramat vilket forskarna än inte lyckats presentera bevis på utan man famlar  fortfarande runt i en teorivärld som styrs av datamodeller som titt som tätt får programmeras om för att ligga i fas med moder jord som spökar till klimatkurvorna i fel riktning. . När argumenten inte riktigt räcker till i klimatdebatten då tar man nya steg genom att försöka väcka opinionen med det 16 åriga flickebarnet Greta  som åker världen runt för att påverka barn och ungdomar. Lite patetiskt kan man tycka att tro att Greta som marknadsförs nästan som en messias med god hjälp av media  kommer att  bidra till en  förändrat klimatförståelse när det finns  miljarders medborgare runt om i världen som väntar på att få tillgång till samma levnadsstandard som vi i industriländerna.  Frågan blir väl om ett varmare klimat blir någon katastrof för världen när vi vet att klimatet har under årtusenden varit både betydligt varmare och kallare. Det är efterdyningarna av de klimatvariationerna vi lever i nu.           

 

tn
 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards