Alla inlägg under september 2019

Av tommy norum - 1 september 2019 14:00

 

Är det inte på tiden att fullmäktige tar initiativ till en fullständig revision av samhällsbyggnadsnämnden sätt att hantera våra gemensamma tillgångar.

En slutredovisning av investeringar som gjorts de senaste åren för att se om det faktiska utfallet i verkligheten stämmer med det beslutsunderlag som låg till grund för investeringsbeslutet.


Vi har varmbassängen i badhuset , bollhallen, hamnterminalbygget, konstsnöanläggningen i Hannebol, Högheden, konstgräsplan, ridhuset, Örnäs camping, mm. Jag skulle vilja påstå att de flesta investeringar och driftförhållanden ligger långt ifrån det som presenterats som underlag för investeringsbeslut i fullmäktige, en instans som skall företräda 

 kommuninnevånarnas intresse.


Bedrövligt att man inte ens kontrollerar att det vi fått i investering är det vi beslutat om. Denna nonchalans mot det  mandat  fullmäktige

företräder har  fått till följd  den fixarkultur där bestämmelser och lagar inte tas på allvar .    


Av tommy norum - 1 september 2019 14:00

   Ni som har något intressant att tillföra om det som sker i vår kommun som ni uppfattar som mygel eller på annat sätt strider mot de demokratiska värderingar som borde vara en självklarhet för politiker att anamma när de styr vår kommun men som vi i denna blogg har visat totalt spårat ur.

Om ni inte vill komma med tips i bloggen kan ni maila till tommy.norum@telia.com

Av tommy norum - 1 september 2019 14:00

Vad finns det för plan i den kommunala verksamheten som styr investeringarna i fritidssektorn? Själv har jag intresse i att tennisklubben överlever, en förening som med i stort sett egna medel har tillfört kommunen en idrottsanläggning som både skola och allmänhet har stor nytta av. När man ser på investeringar i våra bollsporter som t.ex fotboll så har det investerats c:a fyra miljoner de senaste fem åren i konstgräsplaner, omklädningsrum, klubbhus mm.

 Man har köpt fotbollsmål för c:a tvåhundratusen kronor de senast åren.Tar man också med den nya idrottshallen så hamnar vi på en bra bit över tio miljoner i investeringar.


Är det samhällsbyggnadsnämndens sammansättning som avgör vilka idrotter det

skall satsas på. Vi har en ordförande i Viken, vi har en förvaltningschef som har sina rötter i samma fotbollsklubb. Vår turistchef som ingår i samma organisation

var också ordförande i samma förening. Kan det vara så att sammansättningen i våra nämnder skall vara avgörande var investeringen hamnar.


 Vi har sett att ledamöterna  tar beslut som vid t.ex bluesfestivalen där Viken i många år har monopol på intäkterna från Örnäs camping. Ett beslut som för campingens del är avgörande för vinst och förlust i boklslutet. Inga skrupler här inte, man överför inkomsterna till Viken samtidigt som man äskar pengar i fullmäktige för att täcka motsvarande förlust av skattebetalarna. Här finns det föreningar som står på knäna för att överleva, samtidigt som ledarmöterna i samhällsbyggnadsnämnden pytsar ut pengar i överflöd till sina egna idrottsliga intressen.

 Jag tror nog inte att  ledamöterna i våra nämnder skall innehålla personer vars intresse har en direkt koppling till de beslut som tas. Här finns uppenbarligen en risk att man låter egenintresset gå före i prioriteringen.      

Den kopplingen tycker jag mig kunna se i samhällsbyggnadsnämnden. 

Av tommy norum - 1 september 2019 14:00








 


 Thomas Olson fp ordf,  Kjell Lindstedt s v.ord,  Ulla Britt Johansson c , Leif larsson c , Micael Norre´n  s , Jan Hagelbrand  c ,ledarmöterna i samhällsbyggnadsförvaltningen.



Vilket mandat sitter ni på igentligen ? Det finns klara bestämmelser hur nämnder och förvaltningschefer skall förhålla sig till upphandlingar, hur man skall  fördela kostnaderna där de hör hemma. Ni har på ett uppenbart sätt brutit mot alla de bestämmelser som finns för att skydda  kommuninnevånarnas intresse. Ni skriver hyresförslag som har dubbla budskap, ni anstränger er inte ens till att datera dokument..Ni underlåter er att ta ut hyror på fastigheter som ni förvaltar så att dessa täcker kostnaderna utan skickar över underskottet till skattebetalarna utan någont underlag för beslut i fullmäktige. Ni underlåter er att följa de bestämmelser som gäller för  investeringsbudgetar.  Fattar ni i samhällsbyggnadsförvaltningen inte varför vi har dessa bestämmelser.? .För att skydda och ta vara på kommuninnevånarnas intresse , något som politikerna i nämnden tydligen totalt har förbisett  Ni har i denna nämnd skapat en kultur där fixarmentalitet har varit signum, där ni inte bryr er om bestämmelser för att få era politiska ideer i hamn. 

Det vore katastrof för demokratin om inte våra politiska partier tog till sig den uppenbara nonchalans mot kommuninnevånarna som samhällsbyggnadsförvaltningens ledarmöter har  visat.Ta och förpassa dessa  ut i kylan.

Av tommy norum - 1 september 2019 14:00

Här kan man göra sin röst hörd över hur man upplever sin situation i kommunen.

Får man gehör för sina önskemål i kommunens olika serviceorgan ?

Hur behandlas man i äldrevården ?

Får man den service man förväntar sig i förhållande till den skatt man betalar?

Prioriterar våra politiker rätt saker med våra skattemedel ?

Ni bestämmer själva ärendet som det skall bloggas om.

Av tommy norum - 1 september 2019 14:00

Var uppe på stadshuset i går ,begärde in förfrågningsunderlag för offerter på de senaste fem  årens

investeringar, där samhällsbyggnadsförvaltningen är involverad. Blir troligtvis en intressant läsning, enligt flera bedömare som har insikt i hur den förvaltningen har  skötts de senaste årtiondena.

 

Fick en liten pratstund med vårt kommunalråd Kurt Svensson om hur det står till i denna nämnd.

Fick väl ut av denna pratstund, samhällsbyggnadförvaltningen har svårt att avsluta sina investeringar med en uppföljning och en analys av utfallet. En mycket viktig del i ett projekt för att kunna ta lärdom av misstagen så att dessa inte upprepas. 

 Själv har jag på avstånd följt hur samhällsbyggnadsförvaltningen har bedrivit hamnterminalbygget. Där kom verkligen den bristande kompetensen  fram i hur ett bygge skall drivas. Istället för att i förväg ta reda på förutsättningarna för bygget så går man in och begär kommunala medel för en investering som man inte riktigt har klart för sig hur stort investeringsbehovet är. I efterhand kom det både utrymningsvägar, rökluckor ,brandlarm mm för att kunna få lokalen godkänd för sitt ändamål.

Har gått in och begärt utdrag ur protokoll om de fullmäktigebeslut som finns för investeringen. Finns det  täckning för de nio miljoner som bygget kostat  ?


T Norum

Av tommy norum - 1 september 2019 12:41





Ingen fotobeskrivning tillgänglig.


De här två representanterna från S och M borde skämmas ordentligt när vi ser hur Sverige har utvecklas under deras styre .



De här båda herrarna har det inte lätt att hela tiden måste bli påminda av Jimmie Åkesson vilken urusel migrationspolitik man fört de sista 10 åren och som vi nu ser konsekvenserna av. I stället för att möta kritiken på ett sakligt sätt så har man tagit till smutskastning för att försöka skrämma medborgarna till att ta avstånd från SD där man lagt mer energi på att förneka utvecklingen än att försöka åtgärda den.. Men det är väl så att man måste först ta till sig verkligheten och uppfatta den som den är och inte som man vill den skall vara.

Det vi kan konstatera är väl att Ulf Kristerssons erkännande till Jimmie Åkesson att vi borde reagerat för 10 år sedan och han har haft rätt hela tiden och att vi har varit alldeles för naiva vilket nu både de medborgarna som röstat fram utvecklingen och ansvariga politikerna borde skämmas ordentligt för att inte varit lika klarsynta som Sverigedemokraternas representanter i riksdagen och dess väljare inför situationen. Dåligt politiskt omdöme både hos väljare och de ansvariga politikerna kommer att bli en kostsam och dyr process att rätta till för de svenska medborgarna..

tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards