Alla inlägg under september 2019

Av tommy norum - 1 september 2019 19:30

Har fått en inbjudan att alla som röstade på Prawdapartiet, vi som är vänner av ordning och reda och att allt går rätt till, borde besöka fullmäktige.

Lisbeth Karlsson Centerpartiet inser nu med bestörtning att hon misslyckats med att nå ut med vad som händer och sker i vår kommunala demokrati. Lisbeth Karlsson du inte bara misslyckades nå ut med vad som händer, du är en av dessa politiker som inte vill förstå demokratins spelregler där kommuninnevånarnas intresse skall sättas i främsta rummet. Det går inte att gå ut och påstå att man har kommuninnevånarnas bästa för ögonen när man tummar på reglerna titt som tätt i sin roll att styra kommunen.


Du sitter i demokratins högborg kommunfullmäktige där ni skall vara folkets representant och där era beslut skall följas.

Att det skall vara så svårt att ta till sig de fakta som delvis sparkade ut Centern från maktens boningar. Antingen så lider Lisbeth Karlsson av strutssyndromet, en sjukdom som gör att hjärnan stänger ute all information som är besvärande, och där man sen i debatter låtsas om som den inte fanns. Eller så är hela inställningen ett sätt att med osanningar och fejkade påståenden försöka verka seriös i sitt framförande.


Att inte ta till sig när nämnderna inte bryr sig om fullmäktigebeslut, eller när er ledare Kurt Svensson ljuger i polisförhör om subventioner, inte ens när hyresförhandlingarna och den nya hyresnivån kommer fram i terminalbygget så reagerar ni. Eller när ni försöker med kuppartade beslut köra över utredningar som inte tar hänsyn till era privata affärer i vindkraftsfrågan. 

Lisbeth Karlsson det är sådana påhopp på demokratin som gör att ett parti som Prawda behövs i kommunen, där de kan ge information som politiker och vissa tjänstemän försöker mörka.


Centern har under flera års år tid haft den politiska makten i Åmåls kommun, en period som varit den längsta högkonjuktur i mannaminne i Sverige. Kom inte och försök göra gällande att det är de sista 2 årens lågkonjunktur som ställt till det med ekonomin i Åmål.


Det bara understryker Lisbeth Karlssons och Centerns oförmåga att ta till sig all ekonomisk information som vår ekonomiavdelning servat politikerna med i åratal och där de varnat för konsekvenserna.


Vi kan nu se hur resultatet av den obefintliga framförhållning i den politiska styrningen gör sig gällande, när pensionsskulden börjar sätta ändå mer negativa spår i den ekonomiska verklighet, som Lisbeth Karlsson med Centerpartiet har haft så svårt att förstå.   

Av tommy norum - 1 september 2019 14:15

          


Klicka på bilderna för större format

Av tommy norum - 1 september 2019 14:00

Det officiella beslutet av uppbyggnaden av hamnterminalen kommer först efter kommunstyrelsens sammanträde  nästa vecka då en presskonferens kommer att anordnas där förutsättningarna för återbyggnaden kommer att presenteras för massmedia.

EN UPPBYGGNAD SOM KOMMER ATT STÅ KLAR TILL NÄSTA SOMMAR. 

Hoppas nu inte representanter för massmedia är lika passiva i sin

utfrågning som de var vid presskonferensen när polisanmälan var på tapeten, utan tar tillfället i akt och försöker få bekräftelse varför hyresnivån helt plötsligt är betydligt högre.

 

Kan inte massmedia för en gångs skull  försöka leva upp till  sin roll  att vara kritisk och ifrågasätta de beslut som fattas av våra politiker.

Skulle inte förvåna  mig om Centern med Kurt Svensson försöker mörka

resultatet av hyresförhandlingarna tills efter valet för att komma undan frågor runt den polisanmälan i subventionshärvan till våra företagare.

 

Ett uppenbart konstaterande som Centern med Kurt Svensson förnekar. Kan vi inte lita på våra politiker i sin roll som beslutfattare, utan de tar till förnekelse och ljuger för sina väljare för att slippa ta ansvar för sina beslut, sådana politiker hoppas jag att väljarna tar avstånd mot. Här har jag i denna blogg påstått både det ena och andra i politikernas sätt att företräda kommuninnevånarnas intresse.


Om det vore ett uns av osanning i mina påståenden i bloggen så skulle de som blivit utsatta för den svidande kritiken i sitt styrande anmäla mig för förtal.

Men icke - här råder total tystnad. Tydligen vet de att en officiell anmälan för förtal skulle drabba dem själva när kritiken skulle utvärderas av oberoende.


Av tommy norum - 1 september 2019 14:00

Hur är det - har vår förvaltningschef i samhällsbyggnadsnämnden svårt att sköta sitt arbete utan att behöva mentor före sina beslut ?

Efter att tagit del av fakturor från 2007 som fakturerats Åmåls kommun så betalas

10.000 kr ut för mentorskap för den nya hamnen och Lakeskärsprojektet. En faktura från ett företag som på inget sätt har den minsta kunskap om den typ av projekt, 34 timmar ā 300 kr exl moms. 12.750 kr är den summa som båtägarna som har båtplatser i kommunen får som tillskott i kostnadsunderlaget för beräkning av båtplatsavgifterna.

Var finns den dokumentationen, om vad det mentorskapet gav oss båtägare som kan försvara den kostnaden ?.

Konsultation och mentorskap projekt Vänerike kostade ca 40 000 kr. Nog borde väl  förvaltningschefen i samhällsbyggnadsförvaltningen ha sådana kunskaper i sin roll som beslutsfattare utan att behöva ta till mentorer till sådana kostnader före sina beslut.

Det är bara att konstatera förvaltningschefen lägger ner ca 3 veckors arbetstid på årsbasis om man skall gå efter timantalet som har fakturerats kommunen för mentorskapet under 2007 av en företagare i turistbranschen.

Hur är det - har kommunen som policy att betala kostnader i samband med myndighetskrav i verksamheten ? För att driva vattenverksamhet så vill länsstyrelsen i Västra Götaland ha en anmälningsavgift för angöringsplats vid Storön. Tydligen är det en kommunal angelägenhet eftersom fakturan på 3.500 kr hamnade hos skattebetalarna.         

Av tommy norum - 1 september 2019 14:00


   Vi har fått en ny attraktion på örnäs camping. Ett vattenfall för våra badande och campinggäster. Här har grävmaskiner, sprängningar och lastbilar gått i skyttetrafik för att invånarna skall få njuta av denna upplevelse. Samhällsbyggnadsnämnden fick nyligen 750000 kr extra av kommunstyrelsen för att kunna uppfylla sin service till kommuninnevånarna på ett godtagbart sätt.


Tyder det inte på en extremt dålig fantasi  och omdöme i användadet av våra skattemedel när man i dessa spartider lägger pengar i ett sådant  projekt ? 

Av tommy norum - 1 september 2019 14:00

 

Har gått igenom budgetutfallet för år 2005 till och med 2009 för att i möjliga mån försöka åskådliggöra hur våra skattemedel har används i investeringar i Åmåls kommun.


I den tidsperioden har en budget på 140,8 miljoner disponerats av samhällsbyggnadsnämnden för investeringar i kommunen.  


I omkring 260 st  investeringsobjekt som är redovisade så faller ca 98% ur den budgetram som skall vara disponibel för investeringen

76 stycken investeringar har en avikelse i budget på mellan 100000 - 500000 kr

22 stycken investeringar har en avikelse i budget på mellan 500000- 1 miljon

 8 stycken  investeringar har en avikelse i budget på över en miljon


Infrastrukturen är den stora förloraren i investeringar där man inte har följt den budget som upprättas utan skjutit upp  investeringar på ca 28 miljoner och överfört den delvis som en  förstärkningen till totalbudgeten i förvaltningen för andra obudgeterade investeringar.


Med den nya beräkningsformen för hur våra skattemedel skall användas där varje

investering skall i sig själv finansieras utan att snylta på andra budgeterade investeringar, så med gårdagens beräkningsform där totalbudgeten i förvaltningen styr i vilken investering som  överskottet skall hamna där har politikerna tagit del av ett redovisat resultat på ca 25 miljoners plus under 2005-2009.

Med det nya beräkningsätt där varje budget skall finansieras som  självständig  skulle betyda att överskottet reducerats till ett underskott på ca 10 miljoner som

nämnden måste be fullmäktige om som ett budgettillskott.

 

Man kan ju undra om våra politiker i fullmäktige var  insatta i det rävspel som utnyttjar våra gemensamma tillgångar till intressen som ligger långt ifrån vad jag tror att man skulle prioritera om man tagit mer hänsyn till de behov som finns i kommunen.          

Av tommy norum - 1 september 2019 14:00

 

 En otrolig utveckling av besökare på bloggen där vi nu har över 100 besökare per dag och kommentarerna duggar tätt om inläggen.

Det som började med en insändare i PD då jag ertappade politikerna med byxorna nere i deras roll som beslutfattare i ombyggnaden av Strandhuset, ridhusets underskott som gömdes på Örnäs Camping. Svaret på min insändare kan närmast uppfattas som goddag yxskaft med desinformation om sakförhållanderna som Folkpartisten och ordföranden Thomas Olsson och socialdemokraten Kjell Lindstedt hittade på i hopp att avslöjandet snabbt  skulle glömmas av allmänheten.


PD var inte beredd att släppa in mitt svarsinlägg där jag avslöjade   bluffen i informationen. Detta  blev startskottet för bloggens tillkomst där information om oegentligheter i kommunen skall vara det dominerade innehållet och ingen skall kunna stoppa det som har betydelse för att tillvarata kommuninnevånarnas intresse.


Var det inte Thomas Olsson , samhällsbyggnadsnämndens ordförande som myntade, att om det inte passar så flytta ur kommunen ?

Frågan är om inte Thomas Olsson och Kjell Lindstedt borde ta sig en funderare

var de skall bosätta sig. Det var dessa två som la ut dimridåer till kommuninnevånarna för att rädda sitt eget skinn. Det var deras svek som politiker som avgjorde att bloggen kom till.


Av tommy norum - 1 september 2019 14:00

   Det är tydligt att samhällsbyggnadsnämnden inte vill ta åt sig information om subventioner till egna företagare i kommunen utan fortsätter som ingenting har hänt.

 Jag håller nu på att förbereda en polisanmälan för de enskilda ledarmöterna  för  hanteringen av hamnterminalen, så få vi se om det där med ansvar som man hela tiden hänvisar till speciellt när arvodena kommer i focus är lika aktuellt i verkligheten.

 Ett skadestånd på ca 2 miljoner  till kommuninnevånarna för de utlägg som skattebetalarna har fått på sitt bord på grund av lagöverträdelse om hyressubentioner låter som en rimlig början för att kommuninnevånarna skall gå skadeslösa ur  affären.

 När det gäller axa ladan så håller jag fortfarande att få in fakta om alla transaktioner för de senaste fyra årens investeringsutlägg utan att vi kommuninnevånare har fått kompensation i hyresintäkter .

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards