Direktlänk till inlägg 1 september 2019

Vissa förändringar åstakom ändå bloggen. 2010-09-29 17:08

Av tommy norum - 1 september 2019 19:30

Nu närmar vi oss den tid där en summering av vad bloggen har gett  för resultat i den kommunala verksamheten.


När det gäller de politiska företrädare som har haft makten i Åmål så har ju väljarna verkligen tagit åt sig alla konstigheter som Centerns företrädare har haft för sig i sitt styrande av kommunen. De  har klart deklarerat i valet att de inte finner sig i Centerpartiets sätt att styra kommunen. 


Tyvärr så har vi inte samma resultat på tjänstemannasidan där samhällsbyggnadsförvaltningens chef får fortsätta som om ingenting har hänt.

 Tommy Jingfors har i sin verksamhet som chef och ansvarig för upprättande av hyresavtal, varit ansvarig för att miljoner har runnit ur den kommunala kassan till subventioner utan reaktion varken från revisorer, politiker eller chefstjänstemän.


Svante Melander som är Tommy Jingfors chef och skall se till att

förvaltningscheferna följer kommunallag i sitt agerande och agerar på ett sätt som sätter kommuninnevånarnas intresse i centrum. 


Ingen reaktion, på Tommy Jingfors styrande i hyreskontrakt, budgetar, omfördelningar av kostnader och i största allmänhet en oprofessionell hantering av kommunala skattepengar. I en organisation som har mörkat sakförhållanden som inte gått rätt till, struntat i fullmäktigebeslut, har mörkat fakta i skrivelser om faktiska förhållanden i verksamheten. Att han fortfarande har förtroende kanske bara åskådligör hur svårt det är att ändra kulturer som uppstått där kompisskap och personliga relationer sätter stopp för en total revision av verksamheten och där någon tar ansvar för misstagen. 


Svante Melander har i omgångar både i bloggen och personligen fått uppgifter om oklarheter som med jämna mellanrum förekommit i samhällsförvaltningen.

Klara besked om sakförhållanden som kan kontrolleras. Om det vore en tjänsteman i ett privat företag skulle Tommy Jingfors  fått sparken för länge sedan.


Skall inte vi i kommunen ha samma krav på moral på våra tjänstemän som i den privata sektorn ?

 

En oprofessionell hantering av hela verksamheten där jag bara skummat på ytan i alla oklarheter som finns säger folk som arbetet i förvaltningen. Det  normala i en sådan situation vore en omplacering eller sparken. Vad händer, jo Tommy Jingfors får förtroendet att leda en sammanslagning av Säffle och Åmål i en gemensam förvaltning.


Kanske säger en hel del om kompetensen hos våra politiker och högre tjänstemän som blundar för de sakförhållanden som varit på tapeten, och som är så lätt att kontrollera. Med den inställningen så är det bara en tidsfråga när vi är tillbaka på ruta ett där mygel och mörkning av sakförhållanden fortsätter som om ingenting har hänt. 


Det har förekommit stora förändringar i verksamheterna efter alla avslöjanden i bloggen det är ett faktum. 

Vi har fått en nyordning där nu våra politiker äntligen får en möjlighet att ta  kontrollen över var våra skattepengar tar vägen,  hyresavtal har överförts till ÅKAB, nu tar till och med fullmäktige sitt ansvar för hur våra skattepengar används. Den ekonomiska uppföljningen har förbättrats. Det är slut med omfördelningar mellan investeringsbudgetar. Förhoppningsvis kommer man också att följa lagen om offentlig upphandling som det var lite si och så med förut.


Kanske också vårt ekonomikontor är mer uppmärksamma när förvaltningarna försöker dölja var kostnaderna hör hemma.

Förhoppningsvis får vi i verksamheten investeringskostnader och intäkter där de hör hemma och inte där verksamhetschefen blandar efter eget befinnande för att slutprodukten skall vara presentabel för politikerna.


Förhoppningsvis får vi också politiker i de olika nämnderna som inte ser som sin främsta uppgift att tillgodose sina egna intressen med våra skattemedel. Vi kan ju också hoppas att vi får revisorer som är värd namnet. 

             

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards