Direktlänk till inlägg 19 augusti 2019

Har vi råd att ha kvar Centern ? 2010-08-29 19:21

Av tommy norum - 19 augusti 2019 19:00

Vad skall man säga om Centerpartiet i Åmåls kommun  som det senaste 10 åren varit den huvudansvarige för politiken  i kommunen ?  Tycker gemene man att Centern har prioriterat de frågor som anses viktiga i en kommun ?

Idrott, föreningsliv, evanemang det är tydligt det Centern tycker är viktigt för en kommuns överlevnad  när man tar del av facit var skattemedel i investeringar har prioriteras.

Investeringar i infrastruktur har inte i samma utsträckning fått ta del av skattebasen med det ökande behov som erfordras för att  reparera och förnya i en eftersatt verksamhet  i både vägar och den nergrävda infrastruktur i vatten och avlopp som sakta men säkert går mot sin undergång om man inte tar sig i kragen och börjar investera för framtiden.

Med facit i hand så har Centern prioriterat bollhallar, fotbollsplaner, ridhus, konstfrusna skidspår, slalombackar, camping mm och glömt  ekonomin med framtida drift och underhållskostnader.

 

Man har lånat till driften i infrastrukturen för att få pengar till alla kostnader i

fritidssektorn. Centern har i sin politik vill jag påstå medvetet skjutit kostnaderna framför sig utan politisk förmåga att förstå det allvarliga, både när det gäller vår pensionskuld som när det gäller de ofrånkomliga investeringar i infrastrukturen som kommer som ett brev på posten när dagens politiker slutat och inte behöver ta ansvar för den "gå på" politik som varit signum för Centerns sätt att sköta verksamheten i kommunen.'

I en kommun som de senaste 15 åren har haft en minskande befolkning så går det inte att förlita sig till drömmar och visioner om en ökad befolkning som skall betala för alla drifts- och kapitalkostnader som kommit till under Centerpartiets tid .


Fortsätter den spiralen som skett under Centerns tid vid makten där arbetslösheten ligger runt 10 % den högsta i Dalsland, en fortsatt befolkningsminskning, en fortsatt investering i fritidssektor med ökade drift och kapitalkostnader så behöver man inte vara speciellt begåvad i ekonomi för att förstå att detta inte går ihop i framtiden.



                   

 
 
Ingen bild

Aldrig mer Centern

29 augusti 2010 23:21

Tar inte Åmålsborna åt sig av den kritik som levererats om Centerns styrning i valet så får de skylla sig själva. Med det slöseriet och med den
inriktningen i politiken så är det inte underligt att vi har en av Sveriges högsta kommunalskatter.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

30 augusti 2010 08:51

Vad ska ni rösta på då tycker du? Centern har för länge sedan förbrukat sitt förtroende och socialdemokraterna vill lösa kommunala chefers rundhänta slösande med pengar genom att höja skatten 35 öre. Kjell Lindstedt (s) har dessutom suttit med i samhällsbyggnadsnämnden och låtit slösandet fortgå utan att höja rösten. Istället lät han tillsammans med ordförande Thomas Olson (fp) i PD hälsa att han har fullt förtroende för Jingfors eftersom "han levererar".
Vad finns det kvar att rösta på?

Med tanke på att ett antal villor i Åmål brukar få källarna översvämmade varje år när det regnar rejält, så även denna helg, borde Jingfors vara mer intresserad av att lägga pengar på att se till att vatten- och avloppssystemet i staden är dimensionerat för att klara skyfall istället för att sponsra privata företag och idrottsföreningar.
Men nu har ju den enda personen på samhällsbyggnadskontoret med adekvat utbildning för att kunna sköta vägar och vatten sagt upp sig.
Och Jingfors har fått förtroendet att (miss)sköta motsvarande förvaltning även i Säffle.

Huka er Åmålsbor, det kommer att bli fyra skakiga år till. Och kom ihåg att ha höga ben på möbler och maskiner i källaren, så att de klarar sig undan fler översvämningar.

För övrigt så undrar jag fortfarande vad den riktiga summan för att bygga Jingforsen på Örnäs är.

 
Ingen bild

borglig väljare

30 augusti 2010 14:17

Kanske är det dags att förpassa Centerpartiet till
den storlek som de har i riksdagsvalet ca 5%
Vi har andra borgliga partier som borde få sin chans att styra i Åmål. Sämre kan det inte bli.
Kurt Svensson är en glad skit som inte kan säga nej och har noll koll på ekonomistyrning både som företagare en tid och i sitt sätt att styra kommunen mot framtiden.Bort med centerpartiet de har förbrukat sitt förtroende med
råge i sitt sätt att sköta kommunens ekonomi.

 
Ingen bild

Borglig väljare

30 augusti 2010 16:40

Rösta på ett annat borgligt parti, kanske Moderaterna borde få chansen de klarar ju det kanska bra i rikspolitiken. Moderaterna är Sveriges största parti enligt undersökningar.
Centerstyre i Dalsland har ju verkligen inte fått
landskapet att blomstra.

 
Ingen bild

Partibyte inte fel

31 augusti 2010 23:16

Partier som sitter för länge har en tendens att
bli självgoda i tron att de alltid gör rätt. Till
och med när de bryter mot lagar som skall skydda
oss så gör de det för innevånarnas bäste.Har inte Centern regerat lite för länge nu när man ser var det bär hän ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards