Alla inlägg under juli 2019

Av tommy norum - 10 juli 2019 16:45

 Bluesfesten är snart igång och föreningen Viken förbereder övertagandet av Örnäs Camping under bluesveckan på skattebetalarnas bekostnad.

Här har vi en verksamhet som i åratal gått med förlust trots alla investeringar. Vi  skattebetalare går och väntar på att inte behöva subventionera vår gäster på Örnäs. Nog vore det mer klädsamt att satsa 400 000 kr mer i vården än att satsa

på campingens underskott år efter år.

 Samhällsbyggnadsnämnden har i åratal nollbudgeterat verksamheten utan att uppnå resultatet.

 Socialdemokraten Micael Carlsson frågade i fullmäktige  ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden hur helt plötsligt campingen redan i årets början budgeterats för en förlust i den storleksordningen.

Svaret får väl tala för sig själv. Vi har nollbudgeterat verksamheten i alla år utan att lyckas uppnå resultatet. Ingen reaktion från fullmäktige i det svaret . Det speglar väl bara den uppgivenhet man som kommuninnevånare känner när 30 st

politiskt valda ledamöter i fullmäktige inte reagerar på svaret. Den naturliga reaktionen , om man har något intresse för hur våra skattemedel används vore väl en följdfråga , hur har ni trollat bort det underskottet, vilka verksamheter har fått stryka på foten med det budgetutslaget ?  Men icke i Åmål, där sitter fullmäktige utan att visa ett uns av intresse för hur våra skattemedel används i verksamheten.

Här har vi i åratal investerat i campingen, där amatörmässiga analyser av behovet av investeringar för att få campingen att gå runt bara ökar underskottet år från  år utan att våra politiker reagerar.

 Vi ligger på en kapitalkostnad på en miljon om året , en summa som kommunen i första hand måste få in utan att behöva subventionera en blivande arrendator. Som vanligt när samhällsbyggnadsnämnden är inblandad i verksamheter där ekonomin borde vara en central  roll i beslutsfattandet, så fallerar det utan att våra poiltiker reagerar

Den politikska ledningen har fortfarande fullt förtroende för samhällsbyggnadsförvaltningens ledning trots alla försvunna miljoner av våra skattemedel under åren i olika projekt.    

Av tommy norum - 8 juli 2019 20:51

   

Zorn en av Sveriges populäraste och duktigaste målare och grafiker. Han var också en inbiten fotograf där motiven från hans konst ofta kom från ett fotografi som han tagit. Grafiken hämtade han sin inspiration från Rembrandt. Zorns stora privata samling av Rembrandts grafiska alster från 1600 talet kom till enbart för att Zorn skulle förkovra sig  och ta lärdom av den store mästaren Rembrandts teknik. Zorn var känd för sina nakna dalkullor i sina konstmålningar och nakenhet var ofta förekommande både i hans oljemålningar- Grafik och i hans fotografi     

  

     



 

 Anders Zorn stod inte alltid bakom kameran utan blev också själv motiv.

   

        

Zorns grafik-konst utgick ofta från ett taget foto här till vänster i bildserien

 

Självporträtt av Rembrandt vilande mot ett fönsterbräde 1639. Samma år som han blev ägare till ett stadshus i Amsterdam.

  

           

Två av de många Rembrandt alster som Zorn inköpte för att förkovra sig och lära sig tekniken från den store mästaren. 
 

   

En grafiksamling i Anders Zorns konstsamling som heter duga från den store mästaren Rembrandt visas upp på Rackstadsmuseet i Arvika    

Av tommy norum - 6 juli 2019 18:39



 

Åmål Bergslagernas Järnvägar, BJ tåg med lok A 46 foto 1905 


  '

Verkstaden i Åmål. BJ:s utbyggnad av reparationsverkstäderna i Åmål. foto  1918 


 
Bergslagernas Järnvägar, BJ lokstall. BJ B3 133, BJ N3 80, BJ Y3 108 och BJ C3 73  FOTO 1938

 
Bergslagernas Järnvägar, BJ lokstall. BJ B3 133, BJ N3 80, BJ Y3 108 och BJ C3 73 FOTO 1920

Av tommy norum - 6 juli 2019 17:29


 
 
Almedalsveckan resulterade i att  Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson fick agera herre på täppan där de kvinnliga representanterna och Moderaternas Ulf Kristersson  fick finna sig att spela andrafiol i sina försök att basunera ut sina politiska budskap. Statsminister Stefan Löfven fick för sig att åka till Ullared i tron att han skulle kunna stjäla media utrymme från de andra partierna men resulterade väl bara i att Jimmie Åkesson tog chansen att raljera om hans besök i den så kallade verkligheten. Utöver det raljerandet blev det inte många rubriker från det besöket.
 
Visa källbilden
 
  
Verkligheten var inget som stod på dagordningen i alla fall inte några försök att analysera varför den ser ut som den gör i dag. I stort sett alla svenska medborgare vet i dag  att den verklighet som man nu upplever har sina rötter i den flyktingpolitik som de forna Alliansregeringen med Reinfeldt som statsminister där  L  C  och KD ingick  bär  huvudansvaret för i dagens kaos i samhället. De tog initiativ att bjuda in alla världens flyktingar till Sverige. Bjöd på ekonomiska förmåner som lockade och som har satt stora hål i Sveriges ekonomi.
 
En politik som övriga länder i Europa aktade sig noga att följa med undantag av Tyskland. En politik som gjorde att Sverige blev en av de länder som tog emot mest flyktingar per capita  i Europa . Alliansenspartierna var också de som inledde den hatkampanj mot de som opponerade sig mot den politiken och har så fortsatt med glåpord som främlingsfientliga och Socialdemokraterna inte var sena att ta efter där rädslan för det mångkulturella samhället där brun smetning blev bevingat ord för nazistiska rötter och där man antydde att man var osolidarisk om man inte följde den utstakade flyktingpolitiken fullt ut.
 
 Reinfeldt ( M ) var en av de värsta mobbarna i inledningen. En flyktingpolitik som skulle bygga på asylrätten men som i praktiken blev något helt annat där man med facit i hand blev ett uppsamlingsland för mest ekonomiska flyktingar som tog för sig mer än de som hade asylskäl som var Sveriges officiella flyktingpolitik som riksdagen tagit beslut på. Förövrigt samma tendens i hela EU området där det mest rörde sig om ekonomiska flyktingar som kom hit och tog för sig med de ansvariga politikernas goda minne. 
 Att erkänna och ta ansvar för den uppkommna situationen det finns inte ens på kartan hos politikerna. Utan man fortsätter att angripa de som fick rätt genom att brunsmeta, kallas främlingsfientliga, osolidariska, rädda för det mångkulturella samhället. Det rödgröna blocket skyller nu utvecklingen på borgarna,  Borgarna skyller på Socialdemokraterna men sanningen är att de bägge blocken är lika stora kålsupare i den migrationspolitisk som vi nu ser konsekvenserna av.
Det enda parti som kan svära sig fri från ansvaret är Sverigedemokraterna som fått utstå mycket spott och spe för att vara det parti som fört en konsekvent opposition rakryggad mot den migrationspolitik som förändrat Sverige till vad det är i dag. Att det sedan fattas pengar i välfärdssektorn och det är bekvämt att skylla på den åldrade befolkningen men vill inte låtsas om  miljardrullningen i migrationens spår som man som politiker har ansvaret för det vill man helst sopa under mattan. Men som vanligt är det alltid någon annans fel när det går snett aldrig ens eget.
tn




















Av tommy norum - 5 juli 2019 09:32

 

 

 Visa källbilden

 Charlie Norman dristade sig på sin tid att presentera sin trio lite skämtsamt med Lennie och Ronni Gardinner som 2 vita och en brun utan att någon tog illa vid sig. Samhällsklimatet förändras där man nu försöker ändra och censuerar till och med barnböcker för att ligga rätt i tiden -  så vi får väl se vad dagens rubrik leder till.



Jimmie Åkesson kan känna sig hedrad för att 2 vita och en brun partiledare har sånt intresse för hans person. Förövrigt inte första gången han och hans parti är i centrum i politiken där i stort sett alla partiledarna har mer gått in för att försöka tolka Sverigedemokraternas politik mer än sin egen. Allt kretsar fortfarande i hur man skall förhålla sig till Sverigedemokraterna vilket med all tydlighet visar sig i grälet mellan Liberalernas Sabuni, Centerpartiets Annie Lööf efter KD Ebba Busch Thors lunchmöte med Sverigedemokraternas Jmmie Åkesson.. Media och politiker strör ord utan innebörd omkring sig för att riktigt understryka hur illa det är där plötsligt en lunch i Visby mellan 2 partiledare blir att man sitter vid ett förhandlingsbord och förhandlar. Har inte de övriga partierna på något sätt har missuppfattat sitt politiska uppdrag om man inte sonderar läget hos alla partier i riksdagen före man lägger förslag på riksdagens bord. Nog borde det väl finnas andra beröringspunkter i politiken utanför migration och det som uppfattas som främlingsfientligt hos de andra partierna som sammanfaller med Sverigedemokraternas syn på hur politiken bör föras.

Kan tänka mig att de flesta väljare föredrar att partierna driver sin politik man gick till val på än att avstå från politiska reformer för att det är andra- som man uppfattar inte rumsrena partier- tycker lika och är beredda att rösta med. Att nu Ebba Busch KD än en gång visar vägen för lite sunt förnuft i politiken skall hon ha all heder av. Det var hon som avslutade DÖ överenskommelsen som var ett sätt att gå runt de demokratiska värderingarna genom att blockera över en miljon väljare att få inflytande i svensk politik. Att Sverigedemokraterna enligt många opinionsmätningar är Sveriges näst största part på grund av denna sandlåde politik som bedrivs i svenska riksdagen är inte ett dugg förvånande.

Medborgarna reagerar på samma sätt som den forne partiledaren Hermansson över sitt eget kommunistparti på sin tid . Någon jävla ordning får det väl ändå vara på denna lekstuga som bedrivs i riksdagshuset.

 

tn 

 

     

Av tommy norum - 4 juli 2019 09:53


En av Värmlands absolut mest besökta turistmål är troligtvis Lars Lerins konstutställning på Sandgrund i Karlstad. Sandgrundsutställningen visar att Lars Lerin verkligen inte vilar på sina lagrar utan producerar bra konst på löpande band.

 

Åtskilliga bussbolag runt om i Sverige har Sandgrund som mål i sin reklaminformation.  En värdig konkurrent till Selma Lagerlöfs Mårbacka några mil norr ut från Karlstad. Bra mat erbjuds också precis i närheten i Värmlands muséet eller i  Biblioteksbyggnaden där också Stadens turistbyrå finns. 


 Ingen fotobeskrivning tillgänglig.



Ingen fotobeskrivning tillgänglig.


Bilden kan innehålla: fågel



Bilden kan innehålla: växt, träd, himmel och utomhus

Här har Lars Lerin målat Mårbacka - Selma Lagerlöfs hem som också är en stor turistattraktion i Värmland.


Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

 En del av målningarna har småbilder smugit sig in som avslöjar Lars Lerins böjelse till det egna könet. 

Bilden kan innehålla: inomhus

Lars Lerins  oljemålningar visar väl inte riktigt samma klass som hans akvarellmålningar

Bilden kan innehålla: himmel, utomhus och vatten


Bilden kan innehålla: himmel, utomhus och vatten


Bilden kan innehålla: inomhus

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Bilden kan innehålla: inomhus


Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som står och inomhus

Bilden kan innehålla: en eller flera personer

Av tommy norum - 3 juli 2019 21:07



Bilder från Åmål förr.

 

Malms smedja    1960 talet

 

     




Av tommy norum - 2 juli 2019 19:23



Visa källbilden

När Jimmie Åkesson (SD) försöker beskriva Svreige som det ser ut i dag så anklagas han av socialdemokartiska misnistar för att svartmåla Sverige . Varför blir inte reaktionen lika stark när Ulf Kristersson (M) beskriver  hur Sverige ser ut och uppfattas kan man fråga sig.





”Situationen är extrem för ett land som inte är i krig” Hårda ord från Moderatledaren Ulf Kristersson i sitt Almedalstal .Man kan fråga sig varför inte Socialdemokraterna nu anklagar moderatledaren för att tala illa om Sverige som ministrarna i den socialdemokratiskt ledda regeringen gör när Jimmie Åkesson i stort sett i samma ordalag framfört samma budskap i åratal .I Sverige kallar vi no go zoner för utanförskapsområden för att i någon mån försöka dölja förhållandena i områden där människor känner sig otrygga, där polisen måste sätta in extra resurser för att i någon mån försöka stävja brottsligheten, områden där det säljs knark nästan öppet och där butiksägarna känner sig hotade och nästan dagligen upplever snatteri och hot mot personalen. Områden där bilbränder blossar upp i tid och otid, områden där skjutningar och sprängningar nästan dagligen rapporteras om i media,. områden där en stor del av de unga inte klarar av att få gymnasiekompetens


Hur skall man överhuvudtaget få ordning på torpet när representanter från regeringen på fullt allvar inför utländsk media förnekar existensen av dessa områden i Sverige. År det ett spel för galleriet för att i någon mån försöka dölja sina misstagen i den naiva migrationspolitik man har delansvar i ? . Frågan är väl om inte medborgarna för länge sedan har genomskådat det spelet och ler i mjugg när politikerna kör sitt låtsasspel inför öppen ridå. Jag tror heller inte medborgarna tror på sagan att vår ekonomi står och faller med den ökade äldrebefolkningen som tar allt fler resurser. Politikerna vägrar konsekvent informera om miljardrullningen för migrationen, i arbetsmarknadsåtgärder, i ökade sociala kostnader för kommunerna, i ökade kostnader för rättsväsendet, i skolor. Med en arbetsmarknad där ca 50% av de nyinkomna lever på bidrag de första 7 åren. En del kommer inte ens in på arbetsmarknaden utan blir pensionärer utan en enda pensionspoäng med i bagaget.

 

Det gott folk det vill man inte tala om för det stör bilden av vad den naiva migrationspolitiken ställt till med för medborgarna och som man har ansvaret för.. Då är det lättare att beskriva de gamla som en tärande faktor än att se sanningen i vitögat och ta med alla parametrar för de ökade välfärdskostnaderna där den naiva migrationens politikens konsekvenser kanske är den största anledningen till att Svenskarna får räkna med att ta på sig tagelskjortan för att kunna behålla sin välfärdsstandard i fortsättningen.
tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards