Alla inlägg under juni 2019

Av tommy norum - 17 juni 2019 12:30

    Obehagligheter att höra sanningen det måste vara det som är innebörden av rubriken  som Sune Tholin i PD har svårt att ta till sig.

PD gör misstaget som de flesta som inget har att komma med i sakfrågan man angriper budbäraren med en massa påståenden som inte är sanna.


Att jag har gränslöst agg till Tommy Jingfors är ljug och har aldrig i varken bloggen eller i pd angripit Tommy Jingfors som person utan i hans roll som förvaltningschef förvaltar våra skattemedel både när det gäller bluesen , hamnterminalbygget , axa-ladan , ombyggnaden av cafeét Strandgatan mm.


Att det sen inte faller Sune Tholin i smaken som ansvarig utgivare utan heller ser mellan fingrarna på de oegentligheter som utspelas i samhällsbyggnadsnämnden,  det får stå för Pd med Sune Tholin i spetsen.


Det är bra att PD äntligen har krupit ur garderoben och visar var de står i dabatten. Att enskilda tjänstemän skall serva Åmålsborna med utgångspunkt från sina egna värderingar var pengarna skall användas till, det köper inte jag.


Det kanske därför vi har en infrastruktur som går på knäna, med snöröjning, underhåll på gator och vägar mm.

Vi säger upp folk, hela den sociala sfären går mot kollaps, Pd talar istället varmt

för blues , föreningar , upplevelseindustrin , en inställning som som tyder på en viss brist på verklighetsförankring i dessa tider.

Av tommy norum - 16 juni 2019 17:45




Inre hamnen.

 Kungsgatan från söder

 Norra Torget med Rådhuset och Svenska Handelsbankens hus.


 Båthamnen

 Kyrkan
 

 Norra Torget med Rådhuset
Stadshotellet.
Varnan vid Läroverket
Tingshuset.
Av tommy norum - 12 juni 2019 16:45

 Nu är förundersökningen klar i den polisanmälan mot kommunen som var inlämnad för subventioner för enskilda näringsidkare.''

 Nu får vi se om utredare Runelid i sin förundersökning lyckas få fram alla fakta i målet som styrker grunden för polisanmälan.

170 dokument rörande målet har inlämnats till åklagaren som nu skall ta beslut om fortsatt polisutredning i fallet.

Trots två stycken fullmäktigebeslut om investringen i hamnterminalbygget inte skall drabba kommunen ekonomiskt utan alla investeringar skall tas ut i hyresintäkter så fattas det ca en halv miljon i hyresintäkter varje år för att anses att fullmäktigebeslutet är uppfyllt.


Ett tipps till våra revisorer, kontrollera den hyresförhandling som nu förekommer med Dalbo-båtar i den eventuella nya hallen, jämför denna med vad som har faktureras i hyror av Dalbo-båtar i fem års tid, sen tycker jag ni skall avgå med omedelbar verkan och låta nya revisorer ta över, folk som förstår sin roll i att ta tillvara kommuninnevånarnas intresse.

Vi kan inte ha revisorer som låter en förvaltning gång på gång upprättar hyreskontrakt utan att ta hänsyn varken till beslut i fullmäktige eller ens komma i närheten av att få täckning av de investeringar som gjorts.

När man inte ens reagerar när får  alla korten på bordet för granskning, då är man inte kompetent att uppfylla det uppdrag som man fått av fullmäktige.

Det senaste hyreskontraktet som inlämnats till kommunstyrelsen för underskrift gällande strandcafèt  från samhällsbyggnadsnämnden låg ca 30% under täckningsgraden för investeringen.

Om det sen var informationen från bloggen som påpekade förhållandet för kommunstyrelsen eller om det var rädslan att bli polisanmäld låter var osagt, en ny beräkning som tog hänsyn till de faktiska kostnaderna för kommunens investering 

gjordes utan inblandning av samhällsbyggnadsnämnden, ett hyreskontrakt som nu har tagits av kommunstyrelsen. På tiden , när vi vet att miljoner under åren har runnit ur kommunkassan utan kontroll . Var har våra revisorer hållt hus under tiden ?

Av tommy norum - 12 juni 2019 16:45

Var håller Socialdemokraterna till i debatten om hur vår kommun skall styras i framtiden ? Är skattehöjningar det enda förslag de har att komma med ?

Besparingar och en anpassning till den ekonomiska verkligheten utan skattehöjningar det har aldrig varit socialdemokraternas starka sida varken i kommunal- eller rikspolitik. Ett ställningstagande som fört Sverige till Världstoppen i att ta ut skatter från medborgarna.

Här har Centerpartiet som det styrande partiet i kommunen fått ta mycket stryk i

denna blogg i sitt sätt att missköta och strunta i lagar och förordningar, bestämmelser som reglerar beslutsfattandet

 En ordning som också Socialdemokraterna har lika stor skuld i. Ta samhällsbyggnadsnämnden där vårt socialdemokratiska kommunalråds svärfar sitter som vice ordförande, socialdemokrat, där man i stort sett struntat i allt som hör till en ordning där medborgarnas intresse skall stå i centrum. Har vi hört någon reaktion från övriga partier inklusive socialdemokrater ? Ni är precis lika insyltade i det kaos som präglar beslutfattandet det senaste årtiondet där ni struntat i att följa upp de beslut som tagits i fullmäktige. Inte en begäran om uppföljning, inte ens en misstanke har ni lyckats åstadkomma i er oppositionsställning -

Hur Centerpartiet har lyckats i sina mandatperioder det har vi facit på.

Men hur tänker Socialdemokraterna, som är det näst största partiet i kommunen,

styra om de fick mandat för detta ?

Hur är det med de tickande bomberna som pensionsskulden, den eftersatta infrastrukturen där ledningssystemet, som är nergrävda, sakta men säkert går mot sin kollaps, vägarna får mindre och mindre underhåll ?  Vi har Östby sopstation där

revisorerna i åratal varnat för framtida deponikostnader mm mm. Vi har hundratals miljoner i investeringar och åtaganden som kommer att drabba innevånarna snart, utan reaktion och framförhållning från våra politiker.

Kommer socialdemokraterna också se investeringar i fritidssektorn som sin stora politiska gärning ?


Drömmen om en befolkning på 15.000 innevånare som skall lösa alla ekonomiska

bekymmer för socialdemokraterna, det får nog medborgarna se i stjärnorna efter.

Av tommy norum - 1 juni 2019 16:45

 

Hur går våra tillsättningar till i kommunens tjänstemannastab ?

Är det kontakter och plåster på såren utnämningar som reglerar vilka tjänster som man får i kommunen ?

Ny rektor på Karlbergsskolan blir officiellt i dag. Vår kommunchefs fru Maria Melander är utnämnd till befattningen.

Thomas Nilsson , en av de sökande till Karlbergstjänsten får istället en nyinrättad

tjänst som utvecklingssamordnare på vuxenutbildningen.

Den internt utannonserade tjänsten som chef för den nya Tillväxt och arbetsmarknadsförvaltningen är nog redan tillsatt av Jan-Erik Lundin, så jag tror nog att intresserade av tjänsten inte behöver göra sig besvär med att komma in med en ansökan.

 Tänk om det vore lika lätt för kommunen att anordna nya plåster på såren befattningar inom de som blivit friställda inom vården. Men det är väl så, de har inga kompisar i beslutshierarkin att förlita sig till när det krisar till sig på arbetsmarknaden.


Hur skall politikerna hantera samhällsbyggnadsnämndens agerande under åren i deras sätt att förvalta våra skattemedel ?

  Vi får se om det får några följdverkningar i samhällsbyggnadsförvaltningen när kommunstyrelsen har låtit smälta informationen i den arbetsrapport som ekonomiavdelningen levererat.

En diger läsning för våra kommunpolitiker när de får svart på vitt hur man i sin roll som kommunledning låtit Samhällsbyggnadsnämnden svälla ut i sin roll som

samhällsbyggare utan vare sig kontroll eller ordentliga politiska beslut i ryggen och där den uppnådda budgetutfallet i de separata investeringsobjekten  överskrids i

en omfattning som mer är regel  än undantag.


Här har vi nu ett strålande exempel på hur kommunstyrelsen och fullmäktige bör ta sitt ansvar över sitt sätt att styra kommunen och skapa förändringar i den förvaltning som bevisligen inte har levt upp till sina skylldigheter att ta tillvara kommuninnevånarnas intresse.     

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards