Direktlänk till inlägg 2 maj 2019

Förundersökning inledd i politikerhärvan Åmål . 2010-05-27 15:59

Av tommy norum - 2 maj 2019 16:30


Ja då kom det, åklagaren har beslutat att göra en förundersökning om omständigheterna runt hyressättningen i axa-ladan och Hamnterminalen i Åmål.


Tydligen gjorde underlaget i anmälan ett sånt intryck på åklagaren att en vidare

utredning av fallen ansågs befogade.


I polisanmälan redogjordes i beräkningsform omfattningen av subventionerna i hamnterminalbygget, där hyressättningen i stort sett bara täckte halva investringskostnaden. Axa-ladan var hyresfri under ett antal år och dessutom stod Kommunen för både investeringskostnader och värmekostnader. 


Trots upprepade försök att få till en revision i samhällsbyggnads-

förvaltningen, för att undvika en polisanmälan, för att få fram alla avslöjanden om hur illa man tar tillvara våra skatter, utan hänsyn till kommunallag och politiska beslut i fullmäktige, eller hur man trixar med budgetar, överför kostnader där de inte hör hemma, eller inte tar in offerter mm mm.


När inte vårt kommunalråd Kurt Svensson vill lyssna på det örat utan fortsätter att förneka bland annat subventioner och bagatelliserar

hela hanteringen i hur samhällsbyggnadsnämnden tar sina beslut


När sedan revisorerna antingen är sifferblinda eller totalt har missuppfattat sin roll, att det är medborgarna de är till för att skydda inte politikerna när de försöker mörka och lägga locket på.


Tyvärr Kurt Svensson kommunalråd, samhällsbyggnadsnämndens politiker och förvaltningschef, det finns ingen annan utväg när ni så hårdnackat inte vill inse att de beslut ni har tagit strider både mot sunt förnuft och hänsyn till medborgarnas intresse och där ni struntar både i kommunallag och fattade beslut i fullmäktige.  


 
 
Ingen bild

Skattebetalare

27 maj 2010 21:00

Äntligen, då hoppas jag med många, att sanningen och laglydigheten äntligen kommer under förhoppningsvis sanningens lupp. Ansvariga skall ställas tillsvars och där efter frias eller fällas, BRA. Åmål, en fantastisk stad, kommer vinna i framtiden, vi har mer än städer som är mycket större än oss. STÄDA bord det sjuka både bland politiker och tjänstemän......

 
Ingen bild

tjänsteman

29 maj 2010 10:12

Blir besviken på Norum när han tar till sådana drastiska åtgärder som polisanmälan där han försöker sätta dit politiker och tjänstemän.
Du har redan ställt till med en omorganisation i
Stadshuset för att förbättra rutiner.
Kurt Svensson är ett kommunalråd som verkligen ställer upp för kommunen.Han kan inte veta allt
som händer i förvaltningarna.Det politikerna nu behöver lugn och ro, slicka sina sår,ta till sig den information om felaktigheter som du påstår förekommer och göra det bästa av situationen.
Jag håller med Sune Tholin när han i sin krönika
påpekar, det finns viktigare saker för polisen att syssla med än att utreda politiker.
De gör så gott de förmår utan vinning till sig själva.

 
Ingen bild

Ann Fall

29 maj 2010 14:59

Tjänsteman, vilken förvaltning jobbar du på?

 
Ingen bild

medborgare i Åmål

29 maj 2010 17:38

Håller med tjänsteman. Låt nu politikerna ta åt sig all kritik som bloggen t-norum har framfört och låt Svante melander,kommunchefen arbeta för att få ordning på rutinerna i beslutandet. Det blir inte bättre genom att Norum dagligen i sin blogg ger uttryck för sin frstation över tjänstemän och politiker i Åmål.Det verkar nästan som förföljesemani, lite sjukligt i detta ständigt återkommande spyandet av galla i bloggen. t-norum du har nu gjort ditt , låt nu tjänstemännen får ordning på beslutsfattandet i kommunen så blir det säkert bra i fortsättningen.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

29 maj 2010 20:07

Vilket generöst sätt att behandla potentiella brottsligar som "tjänsteman" och "medborgare i Åmål" har.

Tycker ni att samma silkesvantar ska gälla alla brottslingar i samhället? Exempel: jag struntar i att betala in skatt och moms i två år, eller 13 då, vilket är så länge som Jingfors fått styra över kontona på samhällsbyggnadskontoret. När skattmasen kommer på mig efter 13 år så "lovar jag att få bättre ordning på rutinerna" och så är det inte mer med det.
Om de fortsätter att driva saken till fogden och domstol så ställer ni upp och säger att de som gör sitt jobb där "lider av förföljelsemani".

Tycker ni att det blir bra så?
Det minsta man kan kräva av människor vars arbeten eller politiska uppdrag betalas av skattepengar är väl att de följer lagen och använder pengarna de förvaltar med respekt och ärlighet? Om man inte sköter sitt jobb brukar man få ta konsekvenserna av det på ett eller annat sätt och jag förstår inte riktigt varför de i Åmål ska vara undantagna från den principen.
Det finns ett väldigt bra sätt att aldrig hamna på löpsedlar eller i blåsväder och det är att leva lagenligt. Svårare än så är det faktiskt inte.

 
Ingen bild

medborgare i åmål

29 maj 2010 20:55

Det finns en handfull anonyma kommentarer som stöttar Norum i hans påstående i bloggen. Var finns resten av medborgarna som borde göra sig
hörda med sina åsikter. Det kanske är så att en tyst majoritet tycker att det är bra om alla beslut inte tas efter alla regler för att få något gjort utan en massa byråkrati.Ingen har skott sig privat på de eventuella felbeslut enligt regelboken utan har tillkommit för kommunens bästa.fd åmålsbo,vad gör dig så intresserad hur vår kommun sköts.Kanske skulle du lägga ner lite energi på där du själv bor i stället för att tycka om hur Åmåls förvaltningar sköts.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

29 maj 2010 21:46

De som inte är här och kommenterar verkar göra det desto mer över kaffeborden i Åmål efter vad jag har hört. De som inte tillhör innersta klicken i kommunen, och därmed inte är aktuella för lite kommunal sponsring, verkar oerhört nöjda med att det äntligen kan bli lite ordning och reda i kommunens ekonomi och skötsel. Att tjänstemän styr och ställer efter eget huvud är inga nyheter direkt men intresset för att göra något åt det har varit obefintligt.

Kommunens bästa? Är det så viktigt det finns diverse båtfirmor i kommunen att skattepengar ska finansiera deras löpande utgifter? Tydligen tycker inte kunderna det i alla fall, eftersom firmorna i fråga inte verkar bära sig utan kraftigt subventionerade hyror. Då kan väl inte intresset för deras verksamheter vara särskilt stor.

Jag var för övrigt skattebetalande Åmålsbo fram till ganska nyligen, så helt ointressant är det inte att få reda på var mina pengar tog vägen.
Inte var det till min firma i alla fall, men jag håller heller inte på med båtar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards