Alla inlägg den 29 mars 2018

Av tommy norum - 29 mars 2018 15:45


Socialdemokraterna Nicklas Larsson och Thomas Bohman gör tafatta försök till att svara på  Runelids och Owe Kays inlägg i PD:s Synpunkt 

 

 

 

Det finns 2 sorters värdegrunder . En för Socialdemokraterna och en för oss andra.   

 

 


Nicklas Larsson ger sig på Ove Kaye i sitt svar på hans insändare och raljerar om att han får skylla sig själv om han blir utfryst av bekanta och fack när man har SD som politiskt alternativ. Nu finns det nog fler som får positiv kredit för att man håller på SD:s politik om inte annat så skvallrar väl opinionssiffrorna sitt tydliga språk.  

  

Men det är väl klart att man vill ge igen för alla glåpord som socialdemokraterna får stå ut med på de sociala medierna i hur man sköter landet. Så det som är grundstenen i det fackliga arbetet " Allas lika värde det gäller tydligen inte alla", i alla fall inte Sverigedemokrater anser Nicklas Larsson som är fackligt förtroendeman. Det gäller heller inte vänstersympatisörer som vill driva fackligt arbete utanför LO kollektivet det har vi fått bevis på i Göteborgs hamn där Lo vägrat släppa taget till majoriteten som vill teckna eget avtal med arbetsgivaren.

 

Det var många som såg tv programmet som belyste turerna om hur transport blockerade alla försök till att andra skall få teckna avtal med arbetsgivaren trots att övervägande delen av de anställda föredrog att hålla sig utanför Lo med ett eget bildat fackförbund. Det om något var förakt för demokratin, det som Thomas Bohman har till rubrik till svaret på Ranelids insändare det passar ypperligt in på hur Lo agerar i det fallet.

 

Eller det som nu sker att medlemmar i Lo som inte är socialdemokrater ändå tvingas att få vara med att bistå socialdemokraternas valapparat med miljontals kronor vilket de vill eller inte. Det om något är väl också ett förakt mot demokratin och där också Socialdemokraternas syn allas lika värde får en annan dimension. Socialdemokraterna vill gärna framstå som demokratins riddare där allas lika värde är en grundbult i deras politik och där man tror sig ha en värdegrund som står över alla. Men det är väl bara att slipa lite på ytan så kommer det upp både det ena och andra som man helst vill sopa under mattan och inte låtsas om.

 

Hur många affärer har vi de senaste tjugo åren fått ta del av upplevt i media när höga LO funktionärer skor sig på medlemmarnas bekostnad trots avbön så upprepas det och upprepas gång på gång , år efter år, så man kan ju undra vilka kriterier mer än att vara socialdemokrat som gäller när man anställer ombudsmän och fackordföranden i Lo förbunden. Så den där värdegrunden eller allas lika värde eller hur man behandlar demokratin i verkliga livet det om något avslöjar Socialdemokratins verkliga ansikte.

 

Man kan nästan tro att facklig ideologi det är att blockera alla försök till att andra än socialdemokrater skall representera medlemmarnas intresse. Man blir nästan mörkrädd hur det står till hos en del skriver Niklas Larsson i sitt svar till Ove Kayes insändare. Jag är faktiskt beredd att hålla med honom.

 

tn      



 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards