Alla inlägg den 24 mars 2018

Av tommy norum - 24 mars 2018 10:16


Stefan Löfven, Gustav Fridolin och Annie Lööf anklagas för "ständig verklighetsförfalskning" Politikerna har under en lång period inte tagit människors oro på allvar utan fortsätter att förneka. I stället så börjar man allt som står i deras makt att försöka strypa nyhetsflödet för den information som inte ligger i linje med deras så kallade värdegrund. 


 
Inskränkningar i yttrandefriheten verkar vara en av metoderna i att försöka få stopp på Sverigedemokraternas framfart i opinionsundersökningarna.


  


Nya kravet i Expressen: Blockera Sverigedemokraterna från Facebook. – I alla andra länder är demokrati och censur något som brukar krocka. Men i Sverige talas det om att censuren skulle skydda vår demokrati. Det är märkligt att demokratiskt valda partier inte ska få tala med sina väljare av demokratiskäl. Här vill man med alla medel hindra medborgarna att bli påminda om konsekvenserna av den politik som förts och vilka som bär det politiska huvudansvaret .


Centern: Rösta på oss – så räddar vi Sverige: Centern pekar ut just SD som en av sina "huvudmotståndare" i valet. Enligt Centerpartiet klarar den rödgröna regeringen inte av att lösa Sveriges pågående samhällsproblem som man själva har en stor del i att den uppstått. Väljarna skall sluta att blicka bakåt och sluta analysera vem som har ansvaret utan i stället blicka framåt. Tillbakablickar det är något som Centern och övriga Alliansbröder ofta använder när man argumenterar mot de rödgrönas politik  men blir  mäkta irriterade när Sverigedemokraterna använder samma taktik mot dem själva.  


Trots alla negativa kampanjer om Sverigedemokraternas politik så har man lyckas få med alla partier på tåget, inklusive Vänsterpartiet, när det gäller flyktingpolitiken, lag och ordning och stödet till storfinansen. Man har lyckats skrämma väljarna och politikerna i fråga efter fråga. Regeringspartierna följer efter, liksom Vänsterpartiet. Ett sakförhållande som de etablerade partierna på alla sätt försöker dölja i sina kontakter med väljarna. När statsministern åker land och rike kring för att prata om migration, kriminalitet och hårdare tag låter det slående likt budskap från SD – som han för bara några år sedan fördömde.


Det vi kan konstatera är att varken de rödgröna eller Allianspartierna anser att de har något ansvar för den invandringspolitik som bedrivits de senaste åren och försöker nu ändra fokuset på andra problem i samhället som man ställt till med. I stället så har man helhjärtat gått in för att misskreditera Sverigedemokraterna som är det enda parti som helt kan svära sig fria från ansvaret från den naiva invandrarpolitik man bedrivit.  

 

Statsminister Stefan Löfven skyller på Allians regeringen att han ärvde en ansvarslös flyktingpolitik som Socialdemokraterna inte hade något ansvar för. En historieförfalskning som det finns stora problem med i beskrivningen. ”Det Stefan Löfven säger är helt enkelt en helt ogenerad historieförfalskning. Det är respektlöst mot väljarna och det ökar naturligtvis risken för att han begår nya misstag.”

Det råder ingen tvekan om att de borgerliga partiernas migrationsuppgörelse med Miljöpartiet var naiv och ogenomtänkt men det vi kan konstatera  är att Socialdemokraterna aldrig höjde rösten för att begränsa flyktingmottagandet utan i stället drev på den politiken som man nu försöker springa i från ansvaret för den migrationspolitiken som till stora delar utformades av bland annat Göran Perssons S-regering.. 


Den planerade censurlagstiftning är också ett led i att försöka stoppa obekväma nyheter som inte ligger i linje med de etablerade partiernas intresse. Sverigedemokraterna kräver nu en folkomröstning gällande regeringens grundlagsförändringar. –Det här är första steget mot något som kan bli än värre, säger Jonas Millard (SD) ledamot i konstitutionsutskottet. Regeringen syftar då främst på verktyg och databaser som Lexbase, som bland annat möjliggör för föräldrar att ta reda på om de bor granne med en dömd pedofil. Det som regeringen anser vara ”seriöst granskande journalistik”, exempelvis de stora medieföretagen såsom Bonnier och Schibsted samt statliga SVT och SR, kommer inte beröras av förändringarna.

 

 

Varför utövar de ansvariga på DN och Expressen påtryckningar på Google att ta ned alternativmediers YouTube-kanaler?  Är det rädslan för att bli omsprungna i nyhetsflödet när läsarna ändrar sitt intresse till andra kanaler som de saknar inflytande över och där man i spåren ser minskande intäkter som Expressen och DN försöker få Google att stänga ned alternativa nyhetskanaler på YouTube ? Man vill gärna tala emot monopolställningar i andra sammanhang men hatar när den inskränker på tidningarnas egen i nyhetsförmedlingen.

 

Nu försöker man med regeringens  hjälp att återställa ordningen till att det är den etablerade journalistkåren, där de flesta är miljö eller vänsterpartister ,som skall stå för det dominerande nyhetsflödet som det alltid varit och inte amerikanska utbölingar som Google eller You Tube som bara bidrar till att medborgarna börjar ifrågasätta sanningshalten i gammalmodigas nyhetsförmedling .  

 

 

tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards