Direktlänk till inlägg 19 december 2018

SD eller de forna kommunisterna -V det är frågan för Annie Lööf i statsministerfrågan..

Av tommy norum - 19 december 2018 11:39



 

 En fråga som Annie Lööf och Centerpartiet har att ta ställning till i den kommande samtalsrundan. Är Pest eller Kolera som gäller för Annie Lööf ?  Det är väl ungefär som hon beskriver de båda partierna Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Partier som Socialdemokraterna eller en Alliansregering kommer att vara beroende av vem än Annie Lööf väljer som statsminister.   

 

  

Nästa statsministeromröstning ska hållas den 16 januari, meddelade talmannen i dag. Senast den 23 januari måste en statsminister väljas – annars går Sverige mot ett extraval i april, enligt talman Andreas Norlén. 

 

Talmannen pressträff gjorde klart att det finns fortfarande krafter som bromsar statsministeromröstningen och en ny regering där väl Socialdemokraternas Stefan Löfven och Centerns Annie Lööf är huvudkandidaterna i den processen som går ut på att inte låta Sverigedemokraterna få inflytande i svensk politik.  Talmannens kommentar till att det inte för nuvarande fanns någon kandidat att skicka fram till en ny statsministeromröstning tyder ju  på att Centerpartiet och Liberalerna fortfarande går och väntar på att Socialdemokraterna med Stefan Löfven skall mjukna i de nya kommande förhandlingarna. De vägrar konsekvent att släppa fram Moderaternas Kristersson till omröstning på grund av att en moderatledd regering kommer att bli beroende av Sverigedemokraterna vilket de vill eller inte.

 

Så med den inställningen så finns det bara Socialdemokraterna kvar som alternativ för Centern och Liberalerna. Men hur man skall kunna skaka av sig de forna kommunisterna -Vänsterpartiet - för att inte bli beroende av dem i en regeringsbildning med Socialdemokraterna står fortfarande skrivet i stjärnorna. Jonas Sjöstedt kommer inte att lägga sig frivilligt från att blivit ersätta med 2 borgerliga partier där hans chanser till inflytande i en sådan regering kommer i stort sett bli obefintlig. Så kan det gå när man låtsas om som om Sveriges tredje största parti inte existerar.

 

Men man kan ju fråga sig hur de borgerliga väljarna vid nästa val ställer sig till svikarna Centerpartiet och Liberalerna tyr sig till en regeringsbildning som är i alla delar är helt beroende av de forna kommunisterna antingen lägger ner sina röster eller röstar för. Retar man upp de forne kommunisten Jonas Sjöstedt så kan det bli kalla handen både i en ny statsministeromröstning och i de förslag som kommer fram ur en sådan regeringsbildning där de 2 borgerliga partierna är med och dikterar villkoren. Stefan Löfven får nog finna sig i att man inte lämnar den socialistiska mitt fåran för långt ut om Jonas skall gå med på att släppa in de forna fienderna i socialistboet.

 

Bara att konstatera att Socialdemokraternas flirt med Vänsterpartiet under många år för att behålla makten kan C och L  ha överseende med, Men kan tydligen också ha överseende med att det forna kommunistpartiet röstar på deras borgerliga förslag eller lägger ner för att det skall gå igenom i riksdagen för att samarbetet med Stefan Löfven skall fungera. Vi har än en gång blivit varse den dubbelmoral som tycks råda i de politiska leden. Här har man alternativ att välja mellan antingen få igenom i stort sett all borgerlig politik i en moderatregering där SD är med och stöttar. Eller så går man in i ett samarbete med Socialdemokraterna där Stefan Löfven som statsminister och riskerar bara få en bråkdel av den politik man gick till val på till sina väljare och då blir beroende av att Vänsterpartiet hänger med i svängarna.

Det underliga i kråksången är att med Sverigedemokraterna vägrar man prata med och har därigenom inte en susning vilken politik som kommer ut genom att rösta på Ulf Kristersson som statsminister. Jag har svårt att tro att man kan få samma respons hos Stefan Löfven att sluta prata med det parti som man har haft ett samarbete med i decennier och som varit en förutsättning många gånger för socialdemokraterna att behålla den politiska makten under så lång tid. Vänsterpartiet- det forna kommunistpartiet har ju under alla år varit ett rött skynke för de borgerliga partierna där har intagit samma inställning till det partiet som nu Sverigedemokraterna får finna sig i.

 

Vi får väl se efter de nya förhandlingarna C och L kommer att ha med Stefan Löfven hur länge man orkar hålla kvar den ståndpunkten innan man själv går på pumpen och åker ur riksdagen i det kommande valet antingen som ett extra val i April  eller år 2022. 

 

Frågan blir väl vad Liberalerna och Centerpartiet är ute efter? Först röstar man fram moderaten Andreas Norlen som talman med hjälp av SD. Sedan åkte Stefan Löfven ut som statsminister med hjälp av SD. Nästa som var på tur men med hjälp av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet blev blev Ulf Kristersson i statsministeromröstningen.  Sedan röstar man bort Stefan Löfven ännu en gång med hjälp av SD. Sedan släpper man fram en M budget som kom till med hjälp av SD. Inte så konstigt att opinionsundersökningarna visar att väljarna i allt större omfattning börjat tröttna på turerna som Annie Lööf och Jan Björklund bjuder på runt statsministeromröstningen.                  

 

tn              

 











 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards