Alla inlägg under november 2018

Av tommy norum - 8 november 2018 11:23





 

Med Annie Lööfs gratulationer till sina Alliansbröder i Göteborg där man tagit makten med hjälp av FI , MP och de forna kommunisterna så kan tydligen vad som helst hända även i rikspolitiken förstår man när Centern är inblandad.    

  

Vad är problemet kan man undra?  Är det Annie Lööfs vallöfte att aldrig sätta sig i en regering med Stefan Löfvens som statsminister eller? Kan det vara att Stefan Löfven som ledare av det klart största partiet kräver att vara statsminister i den regering de själva sitter i ? Annie Lööf tror sig eventuellt få med MP på sitt eget tåg med Alliansen där hon tydligen tror att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet skulle lägga sig platt eller att SD skulle släppa fram en sådan konstellation om man inte får ett visst inflytande? I slutändan så finns det inte så många alternativ för Centerpartiet.

Antingen så släpper man fram en Alliansregering med eller utan C och L som då kommer att behöva ett visst stöd av SD för att kunna regera. Ett scenario som då kommer att lamslå all socialistisk påverkan i politiken lång tid framöver om man kommer överens om turerna i politiken. Ett läge som Socialdemokraterna med Stefan Löfven i det längsta med näbbar och klor försökt förhindra och har så gjort sedan Alliansens regeringsbildning för 12 år väl medveten om att hans enda chans att behålla makten är att bryta blockpolitiken en gång för alla. 

Eller så går Centern och Liberalerna på Stefan Löfvens locktoner och hoppar på hans tåg och ansluter sig till det rödgröna blocket och sviker de borgerliga väljarna som röstat in dem och i stället sätter sig i knät på Stefan Löfven i tron att man få ut mer än någon symbolpolitik långt i från den borgerliga man som gick till val på. Det blir 3 småpartier C, L och MP där två har borgerliga värdering mot ett dubbelt så stort Socialdemokratiskt parti och där ändå Vänsterpartiet med sin joker kan blockera med hjälp av de forna Alliansbröderna och SD. Man kan undra vad som kommer ut för någon politik av en sådan sörja eller kanske man skulle säga smörja ?

Inte var det vad väljarna i någon av blocken förväntade sig kan man nog lugnt påstå. Ett svek mot väljarna som troligtvis kommer att sätta sina spår vid nästa val. Medborgarna kommer att uppfatta att en ministerpost tydligen är viktigare för Centerpartiet och Liberalerna än att kunna föra den politik man gick till val på. Väljarna blir som vanligt grundlurade. Men frågan är väl om ett nyval med små förflyttningar löser det hela där den senaste opinionsundersökningen visade ett stärkt SD , C och S ett försvagat M och där risken för att både MP och Liberalerna kan åka ur riksdagen inte förändrar styrkeförhållandena i den nuvarande blockpolitiken.

Men att först vara med att rösta bort Stefan Löfven som statsminister och sedan vara beredd att sätta sig i samma regering som man nyss röstat bort , kanske med löfte om några viktiga ministerposter, är inte särskilt seriöst mot sina väljare. Men i krig, kärlek och politik är tydligen allt tillåtet. Det visade väl Alliansens tydligt i Göteborg där man fick över FI , V och MP som bildade ett eget vänsterblock utan S, genom att de  lovades välbetalda och viktiga poster i den nya politiska ledningen. Något som Annie Lööf har gratulerat. Så vi kanske inte skall ha så stora förhoppningar att Centerpartiet har kvar sitt bondförnuft längre när man till och med gratulerar Alliansen för samarbeten med FI och de forna kommunisterna i Göteborg. Då förstår vi att allt kan hända i politiken när Centerpartiet med Annie Lööf är inblandade.                

tn            











Av tommy norum - 6 november 2018 11:06





Som det är nu blockerar Kristersson alla lösningar som inte kräver SD-stöd och lägger bara fram lösningar som kräver SD-stöd, säger en C-källa. Lööfs vapendragare Jan Björklund säger redan nu att L kommer rösta nej till Kristersson - och öppnar för Lööf som statsminister. Hur den regeringen skall se ut som har en chans att regera utan både Moderater och Socialdemokrater står nog bara skrivet i stjärnorna.  




Blir ingen lätt uppgift att ta ställning till för de 2 småpartierna i Alliansen, Centerpartiet och Liberalerna som verkar fått storhetsvansinne i sina småroller i den svenska politiken när nu talmannen gett första alternativet till Kristersson som statsminister gå till omröstning  Med sammanlagt under 15% av väljarnas röster och där över 85% av väljarna i val har tagit bestämt avstånd från den partipolitik de står för så kan man undra vad som försiggår i huvudet på Centerns och Liberalernas partiledare när man är på väg att bryta den konstellation med en gemensam borgerlig politik som är det enda chansen att hålla Socialdemokraterna på mattan.

 

– Annie Lööfs alla verklighetsfrånvända, ogenomtänkta, onyanserade, kompromisslösa och långsiktigt helt ohållbara statements har omöjliggjort en alliansregering säger en företrädare för moderaterna. Centerpartiet med Annie Lööf försöker nu in målad i sitt hörn skylla på Kristersson om Alliansen spricker genom att han med KD stoppade hennes sonderingsuppdrag med målet att hitta en lösning som gör att Alliansen kan hålla ihop. ”Jag och Centerpartiet beklagar att jag inte fått möjligheten att sondera, eftersom det innebär att möjligheterna att få till stånd en alliansregering inte undersökts på djupet."

Men om nu Centerpartiet har något S i rockfickan att visa upp  så skall det väl inte behövas något sonderingsförslag från talmannen för att presentera det. Hon har ju haft flera veckor på sig att förbereda sådan kontakt utan att talmannen är involverad.

 

C och L står inför ett ultimatum antingen väljer man Kristersson eller så släpper man fram Löfven-ledd regering, en regering som man nyss röstat bort med hjälp av SD. Men med en i stort sett gemensam Allians politik i ekonomi i sakpolitiken som kriminal, försvar, och arbetsmarknad och i sociala frågor. Så frågan är väl om det inte kommer att kosta mer än det smakar om man lämnar det allt mer uppruttna Alliansskeppet som enda syfte att isolera Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson som då kommer fortfarande att uppfattas som det enda oppositionspartiet värt namnet.  Vad det får för konsekvenser för partierna vid nästa val kan man bara spekulera över.   


tn


















Av tommy norum - 2 november 2018 13:06



President Trump är den enda politiker som vågar ifrågasätta och gå emot PK maffians domedagsprofetior om den väntande klimatkatastrofen som man tror väntar bakom hörnet. Alla andra världspolitiker låtsas att man arbetar för att förhindra klimat hotet medan deras politik ger en helt annan bild av verkligheten som visar att det hela är ett spel för galleriet.

 

Kan vi verkligen lita på klimatpanelen IPCC som kom till 1988? Den har varit den viktigaste informationen till våra politiker när de skall fatta beslut i klimatfrågan och där Parisavtalet 2015 var det senaste i klimatförhandlingarna mellan länderna men som USA beslutade sig att lämna 2017.  .  

 

Men som lekman kan man fråga sig om den senaste rapporten där man flaggar för om vi inte raskt inrättar oss efter hypotesen att minska CO2 annars kommer vi få en dramatisk ökning av medeltemperaturen på jorden där siffran 1.5 grader nämns om vi inte reducerar utsläppen med 40-50% fram till 2030.

 

Samtidigt som klimatforskaren Judith Curri i ett förhör i USA: s representanthus bestämt hävdar att en 25% minskning av utsläppet av CO2 i USA skulle innebära en minskning av temperaturen år 2100 med 0.03 C.    

Men nog måste man som lekman fråga sig varför blev det Ingen katastrof på bronsåldern när temperaturen var 2.5 grader högre än nu ? Medan IPCC spår med hjälp av sina datamodeller där CO2 styr den globala uppvärmningen så hävdar andra forskare att det är andra faktorer som styr temperaturen och att det fortfarande inte finns några bevis mer än teorier att det är den ökade CO2 halten som är boven i dramat för temperaturhöjningen.  

 

Det finns forskare och vetenskapsfolk som hävdar att den mikroskopiskt lilla del av CO2 i atmosfären på ca 16 miljondelar som i princip nästan är noll inte skulle ha någon betydelse för klimatförändringarna på jorden. Vi har haft varma perioder förut i historien på temperaturer betydligt varmare än det är i dag. Så de som anser att IPCC mål att komma fram till en konsensus att CO2 utsläpp också bidrar till klimatförändringar är rena rama bluffen.

 


Det finns onekligen andra politiker i världen mer än president Trump som är skeptiska till den väntande klimatkatastrofen. Hur skall man annars tolka deras svårigheter att  att ta till sig varningarna och handla därefter. Man kör något slags spel för galleriet för att inte reta upp PK maffian i onödan. När man trots varningarna i årtionden från IPCC att katastrofen är nära så fortsätter CO2 att öka, politikerna runt om i världen fortsätter investera i kolkraft, miljontals nya bilar produceras för att höja standarden för miljarder medborgare i u-länderna som vill njuta av samma pryltillgångar som oss i industriländerna.

 

Om inte annat så bekräftade väl den senaste klimatmötet den i spanska Madrid 2019 där politiker  från hela världen samlas för att komma överrens. Men hur mycket än varningarna för den kommande klimatkatastrofen trummas ut runt om i världen så händer det inte så mycket på den fronten som skulle kunna förändra klimatet om det nu skulle vara koldioxiden som är den stora boven i dramat i klimatförändringarna.  

 

Så det där katastrofläget som man försöker tuta i medborgarna biter tydligen inte på politikerna runt om i världen för C02 halten tillåts öka med oförminskad kraft. Det verkar bara vara Trump som vågar stå för sin skepsis, de andra låtsas hålla med men deras handlingar visar sitt tydliga språk var de står i klimatpolitiken.

 

     

Så det man kan fundera över om inte västvärlden mer är ute för att brandskatta befolkningen på nya skatter än att bry sig om klimatförändringarna som en klick forskare med höga anslag försöker bevisa beror på höga CO2 utsläpp. Kanske skall vi ta det där med jordens undergång som började med vicepresident AL Gors skrämselfilm med en nypa salt. 

 

Al Gore använder  ett psykologiskt spel i sin framställning om klimathotet på samma sätt som Uri Geller. Det visade sig att han skor sig på fabricerade lögner om klimatet för att skrämmas. 



 

Här i Sverige så lägger man skatt på flygstolar, subventionerar elbilar och cyklar, höjer bensin och oljepriset när man vet att Sveriges lilla CO2 utsläpp äts upp på någon vecka i nya investeringar i bilar och kolkraftverk i andra länder om man skulle få för sig att helt förbjuda utsläpp av C0 2 i Sverige. Prata om att sila mygg och svälja elefanter. Men för våra politiker är det tydligen viktigare att sola sig i glansen i att kunna ta åt sig äran att Sverige ligger i framkant i klimatpolitiken än att ta till sig de verklighet som kommer att visa att alla miljarder vi satsat på det gröna skiftet på 2000 talet visar sig vara ett enda stort misslyckande.     

 

tn








Av tommy norum - 1 november 2018 18:45

I år skulle jag börja båtsemestern med att gå upp i byälven via Säffle upp till Glafsfjorden , den fjord som slutar längst in i Sverige. Vä: Hungvik är destinationen en mil utanför Arvika där fritidsboendet i en stuga vid fjorden skall kombineras med segling.


Här kommer vi fram till slussen i Säffle.

    

 

Upplevelsen runt våra kanaler med slussar har en speciell prägel med en miljö som

inte har ändras speciellt mycket sen de byggdes.

 

45:ans landsvägsbro i Säffle som just öppnat. 3 st broar har slusspersonalen att

hålla reda på. Man cyklar mellan broarna. Järnvägsbron är väl den som kan ställa till det med väntetider där tågen har förtur.


Efter Harefjorden så kommer man fram till E-18 bron utanför Nysäter. En bro som officiellt har en segelfrihöjd på 16 m. Min mast är  ca 18 m över vattenytan men vanligt är att man har ordentliga marginaler på höjderna. En sak som jag fått bekräfftad eftersom jag har lasermätt bron för några år sen och konsataterade att höjden vid ett visst vattenstånd uppmättes till ca 19 m i vänstra sida av farleden. Tyvärr så försvann den informationen att det var den vänstra sidan som var högre vilket gjorde att resultatet av genomfarten genom bron skalade av Windex , topplanterna och vindgivarna som var placerade på toppen av masten. 

Här ser vi resultatet av den fadäsen.       


 Väntetiden i Nysäter på ny besättning kom det i dagen att Gösen en av de bästa matfiskar som finns enligt mig och där Harefjorden är barnkammaren för fisken. Nu när gösfisket släpps lös efter 15 juni så är den en jämn ström av fiskare som kommer med sina trailerförsedda båtar till Nysäter för att pröva lyckan att få en gös på draget.

 

Nysäter har också stenålderby där ett  nybyggt EU finasierat museum med café är navet anläggningen.


Här kan man till och med stoltsera med ett eget vikingaskepp.


Den fortsatta färden uppför byälven till Glafsfjorden gick bra där Skassåsbron utanför Klässbol ca 2 mil från Arvika med samma segelfri höjd klarades med ca 20 cm marginal utan problem.


Nu får vi hoppas att regnandet inte ställer till med högre vattenstånd  så att båten blir fast i Glafsfjorden för resten av sommaren.











 




  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards