Direktlänk till inlägg 29 november 2018

Regeringsbildningen är ett spel för att inte tappa makten där det gäller att hålla SD borta med alla till buds stående medel..

Av tommy norum - 29 november 2018 10:14

 

 

   

 Det finns de som anser Sverige är så sinnessjukt att det skiljer sig från alla andra samhällen i historien, och i själva verket kanske är fackmän inom psykiatrin som specialiserat sig på schizofreni och förträngning av känslor" som skulle definiera samhällets historiebeskrivning. 

 

 

  

 

Varför gick Annie var Annie Lööf med på att ta hjälp av SD när Riksdagen avsatte Stefan Löfven som statsminister frågar sig många när hon sedan helt avsäger sig att ta hjälp av partiet i en omröstning som gett svenska folket en Borgerlig regering med Kristersson som statsminister?  Moderaterna var näst största parti och Ulf Kristersson var beredd att utnyttja ett passivt stöd från SD på samma sätt som man gjort när man avsatte Löfven.

Eftersom Lööf tydligen inte var intresserad av att låta Kristersson bli statsminister - hon talar tydligen med dubbla tungor före och efter valet - markerade hon nu att det var slut med att ta stöd av SD  för det gynnar inte hennes syfte. Hon lyckades locka med sig den vilsegångna Björklund i Liberalerna att rösta emot allianskollegan Kristersson.

 

Efter detta svek mot Kristersson erbjöd Lööf planenligt sig själv som regeringsbildare .Nu hade hon kommit till den situation i ett sådant politiskt läge där hon har möjligheter att själv styra utvecklingen mot en ny statsminister kanske med förhoppning att hon själv skulle mantla den rollen som Sveriges första kvinnliga.  Hon tvingades dock tillfälligt att erkänna att hon inte lyckats få ihop något regeringsunderlag och skyllde detta på att de två partier som är två-tre ggr större än Centern som självklart ansåg att det var något av dem som skulle utse statsminister. 

 

Sverigedemokraternas rötter har ju varit ett stående argument och används flitigt i alla möjliga och omöjliga sammanhang i de försök att  sätta stopp för de över miljonen väljare att få inflytande i svensk politik. Med risken att partierna själva förlora sin makt så fortsätter man tesen att det är Sverigedemokraternas rötter som är det största hindret och att de inte är seriösa och rumsrena i sin politik. En politik som partierna aktar sig noga att beröra och argumentera runt. Det skulle innebära risken att sätta fel fokus på partiet som inte vore önskvärda för att störa den bild som man nu åratal arbetat in som ett signum för Sverigedemokraterna, opålitliga, främlingsfientliga och med nazistiska rötter

   

Det vi kan säga är väl med tal om rötter så har både Bondeförbundet som bytte namn till Centerpartiet betydligt allvarligare lik i garderoben att visa upp än det Sverigedemokraterna med sin korta politiska historia ens kommer i närheten av. Som tex när partiet på 1930 talet förespråkade frimodigt rasism. Partiet skulle kämpa mot ”inblandning av mindervärdiga utländska raselement” och vidare ”skydda folkmaterialet mot degenererade inflytelser”. Bondeförbundets medlemmar ville bevara en sund och rasren befolkning, vilket de inte var ensamma om bland den tidens partier.

 


Socialdemokraterna har heller inget fläckfritt förflutet när tex Socialdemokraternas ikoner Alva och Gunnar Myrdal låg även i täten för tvångssteriliseringar av “undermåliga” individer.

 

Många gamla kanske minns ”baltutlämningen” av krigsfångar, som lyckats fly från Röda Armén, till Sverige strax efter krigsslutet, som Sverige då i sitt kryperi för Stalin återbördade till död och långa fängelsestraff.

 

Det så kallade ”bollhusmötet” i Uppsala banade vägen för antisemitism redan 1939, där 10 judiska läkare som flytt från ”kristallnattens” förföljelser till Sverige, ej beviljades arbets- och uppehållstillstånd, för att de kunde äventyra studenternas arbetsmarknad. Och det var partier som också hade förmågan att utföra sina politiska förslag i praktiken vilket aldrig Sverigedemokraterna har haft möjlighet till.

 

Socialdemokraterna har inga skrupler med att använda Vänsterpartiet, de forna kommunisterna, i ett regeringssamarbete med deras bakgrund i bagaget när de i det kalla krigets spår de svenska Kommunisterna försökte infiltrera fackförenings rörelsen i ett led att vara en förberedelse för en revolution där  man med hjälp av Sovjetunionen skulle införa ett  enpartisystem där DDR och de befriade Öststatsländernas var det idealsamhälle som man ville skapa. De som satte stopp med den infiltrationen var Socialdemokraterna med hjälp av den olagliga spionorganisationen som höll kommunisterna på mattan. Man kan väl konstatera att minnet är kort när man har en politisk vinning och ovanligt långt när man riskerar att förlora sin makt.

 

Det finns nordiska bedömare som föreslagit att man kan kalla Sverige för "DDR light" eller kanske ett konsensussamhälle om det nu räcker. Det finns de som anser Sverige är så sinnessjukt att det skiljer sig från alla andra samhällen i historien, och i själva verket kanske är fackmän inom psykiatrin som specialiserat sig på schizofreni och förträngning av känslor" som skulle definiera samhällets historiebeskrivning. 

 

Så frågan är väl hur länge partierna med denna ständiga stenkastningen i glashuset skall få hålla på utan till slut även svenska folket avslöjar detta taskspel för galleriet som nu pågått sedan Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Att det hela är ett maktspel för att inte riskera och bli förpassade till den politiska sophögen borde väl det gå upp för var och en nu när vi upplever hur spelet runt regeringsbildningen går till.      

tn 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards