Direktlänk till inlägg 27 november 2018

Pensionärer känn er grundlurade av våra politiker ännu en gång..

Av tommy norum - 27 november 2018 10:51



 


Sverige har flest fattigpensionärer

 

Var sjätte pensionär, eller 312 000 svenskar, ligger under gränsen för fattigdomsrisk, enligt EUs statistikorgan Eurostat som nu presenterar siffror för 2017. Svenska pensionärer som hamnar under gränsen för risk för relativ fattigdom. Det visar färska siffror från EU.

Det är nya beräkningar från Eurostat – EU-kommissionens egen statistik – som visar att 15.8  procent av pensionärerna i Sverige lever under gränsen för risk för relativ fattigdom. För att hamna under EU:s gräns för risk för relativ fattigdom ska man ha 60 procent av medianinkomsten, cirka 11 800 kronor i månaden.

Måttet visar hur mycket pengar man har i jämförelse med resten av befolkningen i det land man bor i. Det är alltså ett mått på ojämlikhet snarare än på vilken levnadsstandard man har.

 

Vid varje val så kommer dessa löften från politikerna för att locka in väljarna i sina politiska bås. Man lägger tonvikten på de största väljargrupperna med tanke att få mest röster. Barnfamiljer har i åratal varit en målgrupp som blivit rikligt belönade med sociala förmåner. Det som de flesta av våra pensionärer aldrig varit med att få  ta del av men varit med att finansiera under större del av sitt arbetsliv. 


Våra politiker har också varit flitig att ge förmåner till nyinkomna där man inte sparar på krutet för att få in dem i det svenska samhället. Men de som redan bor här och varit med och byggd upp Sverige till vad det är i dag den gruppen har sannerligen behandlas som luft sedan det nya pensionsavtalet kom på plats för tjugo år sedan. . Våra politiker  är väl medvetna om att pensionärerna varit en tyst grupp som inte gör så mycket väsen av sig hur illa man än behandlar dem i prioriteringen i hur våra skatter fördelas.

Här går det miljarder till nyinkomna invandrarna där samhället ställer upp med bostäder, socialbidrag för sin försörjning, fri sjukvård och till och med pension till de som kommer hit som anhöriga och uppnått pensionsålder. De får samma pension som våra fattigpensionärer ibland mer med olika bidrag trots att de inte bidragit med en enda krona till staten under sin livstid.

 

 Svenskarna är de som arbetar mest och längst i hela EU men tydligen räcker inte det för vissa politiker som förre statsministern moderaten Reinfeldt som anser att svenskarna behöver arbeta till 75 år för att ha rätten att få en dräglig pension. Själv sparar han sin ministerpension för att inte behöva betala för hög skatt och lever på sina miljoninkomster i att åka land och rike runt och hålla föredrag.   


På drygt tio år har Sverige gått från att ha lägst andel pensionärer i riskgruppen till att i dag ha högst i Norden. Statistiken för 2017 visar också att kvinnor är överrepresenterade i riskgruppen: 20 procent jämfört med 11 procent bland männen. Var femte kvinnlig svensk pensionär löper alltså risk för fattigdom. – Det är ovärdigt ett välfärdsland som Sverige att vi har ett pensionssystem som inte klarar av att ge ekonomisk trygghet i dag eller i framtiden. Vi har här en stor grupp människor som arbetat och betalat skatt under sina liv men som nu tvingas vända på varenda krona.

 

Man kan inte hur länge som helst låtsas som om pensionärerna inte finns. När nu Socialdemokraterna under hela valrörelsen skrutit om den välfyllda statliga skattkistan som är välfylld upp till brädden så fortsätter diskrimineringen av hur man behandlar pensionärerna. Bara det att våra pensionärer fått finna sig att betala mer skatt på sin pension - det som moderaterna införde som ett led i den så kallade arbetslinjen som Alliansen införde - de flesta pensionärer får vänta till 2020 om socialdemokraterna är i regering att inte behöva betala mer skatt än löntagarna.

 

Varför inte se om sitt eget hus först och prioritera de som bor och verkat här i landet hela sitt liv.  3 miljarder till elcyklar, 9 miljarder för att låta en grupp ensamkommande stanna i Sverige utan asylskäl. Vi visar generositet mot tiggare som många gånger vistas i landet olovligt med fri sjukvård, barn som i en del kommuner får gå i skolan betalat av våra skatter, vi tycker oss ha råd att bjuda på tandvård för nyinkomna medan våra fattigpensionärer får betala full taxa.  Någon miljard till skattereduktion för medlemsavgift till fackföreningar. 350 miljoner kronor per år för att möjliggöra avgiftsfri kollektivtrafik för skolungdomar under sommarloven.   För att inte tala om migrationskostnaderna som springer i väg på runt 30–40 miljarder. Kostnaderna att göra om Sverige till den första fossilfria välfärdsnation som kostar runt 25 miljarder fram till 2020. Bara att konstatera att pengarna finns onekligen men det är knappas pensionärerna som kommer i första hand för våra politiker när man prioriterar hur våra skatter prioriteras.

 

Skamligt att inte våra politiker har mer råg i ryggen att de  tar sig samman och förstår att det är Sveriges medborgare de är valda att representera i riksdagen inte miljörörelser och migration fanatiker som vill lösa världsproblem med våra surt förvärvade skatter och glömmer bort de som varit med och byggt upp det samhälle som vi hittills varit så stolta över att tillhöra.


tn 


 

 

 








 

 

 
 
Ingen bild

Upplyst

27 november 2018 18:07

Tror du på officiell statistik från pk etablissemanget?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards