Direktlänk till inlägg 23 november 2018

Stefan Löfven har fått klartecken från Jan Björklund och Annie Lööf att bilda regering..

Av tommy norum - 23 november 2018 12:10




 

Talmannens val att låta Stefan Löfven gå till röstning som statsminister med hans godkännande tyder på att Liberalerna och Centerpartiet givit klartecken för att släppa igenom honom den här gången.   



En ny statsministeromröstningen är på gång när nu talmannen bett Stefan Löfven att ställa upp. Kommer med all sannolikhet att sluta med att det bir en ny regering med en socialdemokrat som statsminister.  Antingen kommer de två borgerliga partierna C och L att ingå i en regeringsbildning eller så har Stefan Löfven lovat en politik som spänner över blockgränserna för att få C och L rösta på Stefan Löfven eller lägga ner sina röster.

 

Vi ser med spänning fram emot Stefan Löfvens regeringsbildning om de två partierna kommer att ingå eller om de lovat passivt stöd i utbyte mot att det blir en betydande blocköverskridande politik de närmsta 4 åren.  Med tanke på att Jan Björklund redan håller på att dela ut ministerposter till sina riksdagsmän enligt Expressen för att få dem att rösta rätt i statsministeromröstningen så lutar det väl åt att liberalerna kommer att ingå i en Socialdemokratisk regering.

Kanske man skulle hänvisa till den käre Brask som en gång deklarerade, härmed är jag nöd och tvungen, i det här fallet för att undvika ett extra val med risken att Liberalerna kommer att  åka ur riksdagen.     

 

Bara att erkänna att de borgerliga väljarna blev grundlurade där C och L in i det sista före valet säger sig stå för en borgerlig Allianspolitik i alla väder men som det visar sig troligtvis blir precis tvärt om. Stackars alla väljare som hade en stramare migrationspolitisk som högsta prioritet. Hur det blir med den saken kan man undra när nu Socialdemokraterna kommer att pressas både från Vänsterpartiet, Miljöpartiet och om nu Liberalerna och Centern också får möjligheten att pressa på för en mindre restriktiv invandringspolitik som också öppnar upp för en ökad anhöriginvandring som kommer att öka trycket på det svenska samhället.  Fyra småpartier på ca 25% av väljarkåren kommer troligtvis sätta agendan i hur den svenska migrationspolitiken kommer att se ut de närmaste 4 åren.

 

Det är demokratins spelregler där det gäller att utnyttja sina resurser och politiska ställning med utpressning och en övertygelse som sätter de övriga 75% av väljarkåren offside. Det är det som kallas politik som gör att många väljare kommer att känna sig grundlurade över den slutprodukt som kom ut efter valet. Måste kännas oerhört pinsamt för Alliansens företrädare att så i den milda grad bli utmanövrerade av Stefan Löfvens strategi som hela tiden gått ut på att splittra borgerligheten väl medveten om att det är Socialdemokraternas enda chans att få behålla makten.

 

Vi kan väl hoppas att väljarna vid nästa val inte glömmer utan lär sig skilja ut agnarna från vetet så att inte det hela upprepas.    

tn

 

 

 












 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards