Direktlänk till inlägg 22 november 2018

Annie Lööf ( C ) kom äntligen ner på jorden efter en veckas sondering i regeringsfrågan...

Av tommy norum - 22 november 2018 11:12





 

Nu kanske processen i regeringsbildningen kan öka på när äntligen Annie Lööf till slut fick kvitto på vilken verklighet vi lever i.


Bedrövligt att behöva försena regeringsfrågan genom en sondering som alla utom tydligen Annie Lööf och Jan Björklund visste skulle misslyckas med de politiska förutsättningar som fanns till buds. Under hela presskonferensen efter mötet med talmannen i dag så försökte Annie Lööf komma undan sitt ansvar i den nu uppkomna situationen i att helt ha misslyckas med sitt sonderingsuppdrag med att hela tiden på presskonferensen hänvisa till de ett eller två partier som hela tiden blockerar hennes idéer hur regeringsfrågan borde klaras upp genom blocköverskridande lösningar.

 


En av Lösningarna var att hon själv som statsminister i en regering med Liberalernas Jan Björklund skulle bilda en regering med förhoppning att med hoppande majoriteter mellan blocken skulle kunna regera Sverige. En regering som som även Miljöpartiet kunde tänka sig att ingå i.  

Allt annat som hon sonderade kring var gammal skåpmat som har förkastats av partierna redan tidigare inte bara en gång utan under ett flertal tillfällen men ett budskap som tydligen helt gått förbi Annie Lööf eller om hon nu trodde med sin övertalningsförmåga helt plötsligt skulle få andra besked.

 

Ja frågan är väl om inte bollen ändå ligger hos Centerpartiet och Annie Lööf och Liberalernas Jan Björklund som hela tiden blockerat de enda realistiska förslag som finns tillgängligt på bordet. Det blir de två som till slut som får krypa till korset och bekänna färg hur de vill ha det. Antingen så sväljer man förtreten att bli tvingade i en eller annan omröstning i riksdagen bli beroende av SD om man väljer att till slut rösta fram en Alliansregering.  Eftersom en Moderatregering med KD redan blivit bortröstade av C och L med hjälp av det rödgröna blocket så får väl talmannen ge Centerpartiet och Liberalerna ytligare en chans att besinna sig och välja sida.

Annars får man väl ställa upp på en socialdemokratisk regering med Stefan Lövfen som statsminister och komma i samma ideologiska dilemma som nu med SD i att försöka få bort Vänsterpartiet från inflytande i en sådan regering. Kanske inte blir så lätt att försöka blockera Vänsterpartiet, en gammal bundsförvant som under många år varit en garant för Socialdemokraternas politiska makt i decennier. Frågan blir väl om inte det kommer sätta sina spår i Socialdemokraternas väljarskara att man helt plötsligt blir tvingad att ta hänsyn till en borgerlig politik i sitt politiska hänsynstagande något som kommer betyda att flödet av väljare troligtvis kommer att öka från S till V vid nästa val.

Om nu en sådan regeringsbildning överhuvudtaget kan komma till stånd i riksdagen där Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt stillatigande ser på utan att ställa samma krav som SD gör att utan politiskt inflytande välja in en regering med Stefan Löfven som statsminister som är beroende av Centerpartiet och Liberalerna.

Så kan det gå när två småpartier som Centen och Liberalerna tror sig kunna styra riksdagen med sina ynka 51 mandat mot de övriga 298 i en riktning där huvudintresset hela tiden går ut på att blockera de ideologiska huvudmotståndarna, ytterpartierna som man kallar dem, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet med sina tillsammans 91 mandat i riksdagen, för att de själva inte skall förlora sitt politiska inflytande. Ingen lätt uppgift får man väl säga där bägge blocken är helt beroende av SD och V  medverkande för att få igenom sin politik.

Det ena blocket erkänner sitt beroende medan det andra låtsas som det inte existerar. En sandlådepolitik som kommer att öka politikerföraktet lång tid framöver och där väl Annie Lööfs Centerparti och Jan Björklunds Liberalerna svårigheter  att ta till sig verkligheten som den är men handlar som de vill den skall vara är något är något som ökar på den processen  Något som inte bara visat sig i regeringsbildningen hos L och C  utan lyser igenom även i andra politikerområden, inte minst i migrationsfrågorna.                    

 

tn






 
 
Ingen bild

Nattugglan

23 november 2018 02:44

Annie Lööf som statsminister, nej tack. Är det en sonderingsrunda kvar tro? Skulle utlysts nyval för länge sen, även om det är tidsödande och kostsamt. Men är nog inte optimalt med att vara utan regering heller.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards