Direktlänk till inlägg 20 november 2018

Jan Björklund ( L ) erkände redan för ett år sedan att de hållit på med skönmålning för att dölja konsekvenserna efter den naiva migrationspolitiken

Av tommy norum - 20 november 2018 11:53




 

Jan Björklunds dagar är räknade i Liberalerna. Om de skall ha en chans att få gehör för sina liberala idéer i riksdagen i fortsättningen så lär man få byta partiledare. 



Inte en dag för tidigt att de politiker som varit med och bidragit till den negativa samhällsutvecklingen med sin naiva migrationspolitik också börjar erkänna att den politiken som länge bedrivits i Sverige har fått allvarliga konsekvenser för samhället. Det medgav Liberalernas ledare Jan Björklund på partiets landsmöte i Västerås förra året. . Nu är tiden för skönmåleri slut, förklarade han inför sina delegater. Ja det går väl inte hur länge som helst att dölja så uppenbara aktualiteter utan man- vilket man vill eller inte-  blir tvingade under galgehotet till slut erkänna sina uppenbara misstag i politiken. Misstag som Sverigedemokraterna sedan de kom in i riksdagen påpekat, men för döva öron. De har i stället bemötts med hånfulla uttryck som främlingsfientliga, osolidariska och allmänt opålitliga med sina rötter i stället för att gå i svaromål i de politiska sakfrågorna.        

 

Jag som medborgare skulle skämmas om jag som väljare varit med att lyfta fram de politiska partier som är ansvariga för den politik där vi nu ser konsekvenserna av.  De som utan att blinka svalt betet i det spel för galleriet som våra politiker tutar i oss om alla fördelar som det mångkulturella bidrar till i det svenska samhället.  Här har våra ansvariga politiker med hjälp av media låtsas om att det som den vanliga medborgare i stort sett upplever varje dag i media rapporteringen med dödskjutningar, bilbränder, våldtäkter mm förnekat att det är ett led i spåren av den massinvandring man var ansvariga för. Man har gått så långt att man i ren gammal öststatsstil anklagar de som rapporterar om läget i landet gör det för att vilja skada Sverige. Själva åker politikerna runt om i världen och med desinformation och rena ljuget förnekar att det som händer här hemma har något med den stora invandringen att göra. 

 

Bara att konstatera att våra ansvariga politiker till slut blir tvingade att krypa till korset och inse sina brister med analysen i att inte förstått vilka negativa följder den naiva migrationspolitiken skulle få för samhället. Synd bara att inte att det är fler som erkänner. Det skulle i så fall ha skett före valet så fler än de som inte röstade på Sverigedemokraterna fått klart för sig var den politiska kompetensen ligger i alla fall i flyktingfrågan. 

 

Om nu Jan Björklund trodde att han växte som politisk ledare i att erkänna att han varit med och fört fram en politik som lett till framväxande parallellsamhällen i landets förorter med bilbränder, stenkastning mot poliser och växande klyftor mellan svenskar och invandrare så blev han nog varse det vid det senaste valet hur det låg till med den saken. Ännu värre är det nu i allt krånglandet i regeringsfrågan där han nu stoltserar att som partiledare i Liberalerna sett till att i opinionsundersökningar åka ur riksdagen.

 

Men har man varit med att skapa ett nytt klassamhälle med en segregerad arbetsmarknad för de som har kunskaper och för de utan. Han har varit med och skapat en myndighets kris,  sjukvårdskris,  bostadskris,  kommunkris där många småkommuner går på knäna ekonomiskt på grund av det påtvingade inflödet av nyanlända som enligt L-ledaren redan för ett år påpekade att situationen är akut.   

Han varnar då för Muslimska friskolor som har en medveten avsikt att segregera eleverna. Han medgav också att den skola han varit ansvarig för i 8 år som skolminister sjunker kunskapsresultaten och tiotusentals lärare saknas- allt i spåren efter den naiva flyktingpolitiken. Som sagt vad - det finns många lik i garderoben som kommer fram allteftersom. Jan Björklund blev den första i raden av sjuklövens aktör som så detaljerat erkände att vi hade fel i vår migrationspolitisk och att Sverigedemokraterna hade rätt hela tiden.  Men det var inte så han framställde det på landsmötet i Västerås förra året.  

 

Jan Björklund visar sin avsky till Sverigedemokraterna, som alltid varnat för just den politik som Jan Björklund har varit medansvaret i.  Kanske avskyn i botten präglas av att bli tvingad att behöva krypa till korset och till slut erkänna att man inte riktigt räcker till i sin politiska roll som ledare i Liberalerna. Något som väljarna klart visade i årets val och i opinions undersökningar i spåren efter kaoset i regeringsbildningen där Jan Björklund har en central roll.


tn








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards