Direktlänk till inlägg 18 november 2018

Det har gått 70 dagar sedan valet och vi har fortfarande ingen regering.

Av tommy norum - 18 november 2018 11:10







 


Tänk hur det kan gå. Alliansen gick på Stefan Löfvens taktik väl medveten om att det var hans enda chans att få behålla makten så ställde Alliansens partiledare upp som ett lydigt redskap i att hindra SD från att få inflytande. När man i samma ögonblick de gick på Stefan Lövfens fint att för att få stopp på SD:s framfart inte prata med dem, utnämna dem som rasister och främlingsfientliga - inkluderat även deras väljare så blev det spiken i kistan för att inte kunna bilda en borgerlig regering.

 

De enda som inte förstått detta var tydligen partiledarna i Alliansen. Man blir lite fundersam när Alliansens företrädare på valnatten uppropade sig till vinnare med motivering att deras regeringsunderlag var större än det rödgröna blocket. Att det fanns 2 partier utanför de tänkta regeringsalternativen, SD och V som kunde ställa till det det ville man inte låtsas om.

 

När man i det läget utropade sig som segrare och kräva Stefan Löfvens avgång avslöjar väl bara att har man inte riktigt hade klart för sig förutsättningarna för att kunna bilda en borgerlig Alliansregering. Att utropa sig till vinnare i ett läge där maktbalansen var oförändrad jämfört med förra valet med Sverigedemokraterna som vågmästare var väl inte speciellt smart kan man tycka. Något som man först blev varse när man med hjälp av SD tvingade bort Stefan Löfven som statsminister och började analysera valresultatet och vad man gått ut och lovat väljarna .  Centens Annie Lööf och Liberalernas Jan Björklund började få byxångest och började backa i sin förut självsäkra attityd i att bilda en Alliansregering.

 

Tänk att man inte har mer under fötterna i sina strategiska val att man inte förstår- speciellt inom M och S -att de väljare som partiledarna skyr som pesten och som röstar på SD kommer från deras egna partier där man i sitt missnöje över den förda politiken föredrar andra alternativ. Att i det läget ignorera de över 1.1 miljoner som röstar på SD i tron att det kommer att föra politiken framåt sätter naturligtvis sina negativa spår i förtroendet till våra partiledare när allt fler av de borgerliga väljarna föredrar att man börjar kommunicera med Jimmie Åkesson för att kunna lösa upp knuten i regeringsfrågan på väljarnas villkor och inte på stöniga partiledares som låst in sig i ett hörn och vägrar att byta position.


Stefan Löfven (s) har med näbbar och klor försökt behålla distansen till SD och Jimmie Åkesson är förståeligt väl medvetet om att släpps SD in i värmen så är det kört för socialistiskt styre för lång tid framöver i det här landet något som tydligen inte Centerns Annie Lööf och  Liberalernas Jan Björklund verkar tar någon som helst notis om. De har fullt upp med att försvara sin egen maktställning i politiken och där får de borgerliga väljarnas åsikter helt stryka på foten.   

 

Man kan ju undra hur det är ställt med den politiska kompetensen och analysförmågan bland Allianspartierna  när man först utser sig som segrare, avsätter den sittande regeringen och sedan backar ur som då blivit inledningen till det kaos i det stiltje i regeringsförhandlingen vi nu får ta del av. Inte då undra på att förtroendet rasar som en sten för Alliansledarna.  

 

 tn

 

 

 








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards