Direktlänk till inlägg 6 november 2018

Har Stefan Löfven (S) taktik att splittra upp Alliansen och blockpolitiken lyckats ? Det avgörs snart i riksdagen..

Av tommy norum - 6 november 2018 11:06

Som det är nu blockerar Kristersson alla lösningar som inte kräver SD-stöd och lägger bara fram lösningar som kräver SD-stöd, säger en C-källa. Lööfs vapendragare Jan Björklund säger redan nu att L kommer rösta nej till Kristersson - och öppnar för Lööf som statsminister. Hur den regeringen skall se ut som har en chans att regera utan både Moderater och Socialdemokrater står nog bara skrivet i stjärnorna.  
Blir ingen lätt uppgift att ta ställning till för de 2 småpartierna i Alliansen, Centerpartiet och Liberalerna som verkar fått storhetsvansinne i sina småroller i den svenska politiken när nu talmannen gett första alternativet till Kristersson som statsminister gå till omröstning  Med sammanlagt under 15% av väljarnas röster och där över 85% av väljarna i val har tagit bestämt avstånd från den partipolitik de står för så kan man undra vad som försiggår i huvudet på Centerns och Liberalernas partiledare när man är på väg att bryta den konstellation med en gemensam borgerlig politik som är det enda chansen att hålla Socialdemokraterna på mattan.

 

– Annie Lööfs alla verklighetsfrånvända, ogenomtänkta, onyanserade, kompromisslösa och långsiktigt helt ohållbara statements har omöjliggjort en alliansregering säger en företrädare för moderaterna. Centerpartiet med Annie Lööf försöker nu in målad i sitt hörn skylla på Kristersson om Alliansen spricker genom att han med KD stoppade hennes sonderingsuppdrag med målet att hitta en lösning som gör att Alliansen kan hålla ihop. ”Jag och Centerpartiet beklagar att jag inte fått möjligheten att sondera, eftersom det innebär att möjligheterna att få till stånd en alliansregering inte undersökts på djupet."

Men om nu Centerpartiet har något S i rockfickan att visa upp  så skall det väl inte behövas något sonderingsförslag från talmannen för att presentera det. Hon har ju haft flera veckor på sig att förbereda sådan kontakt utan att talmannen är involverad.

 

C och L står inför ett ultimatum antingen väljer man Kristersson eller så släpper man fram Löfven-ledd regering, en regering som man nyss röstat bort med hjälp av SD. Men med en i stort sett gemensam Allians politik i ekonomi i sakpolitiken som kriminal, försvar, och arbetsmarknad och i sociala frågor. Så frågan är väl om det inte kommer att kosta mer än det smakar om man lämnar det allt mer uppruttna Alliansskeppet som enda syfte att isolera Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson som då kommer fortfarande att uppfattas som det enda oppositionspartiet värt namnet.  Vad det får för konsekvenser för partierna vid nästa val kan man bara spekulera över.   


tn


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Onsdag 20 feb 13:22

Licens Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika (CC BY-NC-SA)   Resande som ankommit till Norrköpings central.        Kvarteret Korpen i Norrköping 1953 FOTO  Fotograf wINELL,C      Västgötegatan, Norrköping 1957.   Kvarteret Stenhu...

Av tommy norum - Måndag 11 feb 17:11

 6 foton  som visar Ångbåtstrafiken på Dalslands kanal vintertid för över 100 år sedan.                  ...

Av tommy norum - Söndag 10 feb 12:50

  Licens Public Domain-märke - Fritt från kända upphovsrättsliga restriktioner (CC PDM)         Skolskidtävling i Karlstad 1941.       Karlstadsbilder tagna  i mitten av 1950-talet.    Brandkåren 1949       Kungab...

Av tommy norum - Fredag 8 feb 12:04


  Polisområdeschefen i Fyrbodal Lars Eckerblad var ute i ogjort väder när han offentligt kritiserade poliskommissarie Peter Torstenssons Facebook inlägg  där gärningsmännens ursprung nämndes som utländska medborgare.       Frågan är väl ...

Av tommy norum - Tisdag 5 feb 12:24

     Sommarstaden Strömstad i färg för mer 60 år sedan                               ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se