Direktlänk till inlägg 28 oktober 2018

Socialdemokraterna skäms inte för att tvinga medborgare med andra politiska åsikter bidra till deras partikassa.

Av tommy norum - 28 oktober 2018 09:27




 


Hur länge till skall de  60% av LO medlemmarna som inte röstar på Socialdemokraterna behöva finna sig i att tvingas bidra till deras partikassa år efter år med flera tiotals miljoner ?  

 

Här låter man medlemmar vara med och marknadsföra en politik som man i själ och hjärta vill slippa. Man kan tycka det är lite märkligt att inte fler av LO:s medlemmar protesterar över den S- ledda LO ledningens maktmissbruk i att tvinga medlemmarna finansiera ett parti de inte stödjer. Här räknar man med att bidraget till partikassan också skall ge fackliga förtroendevalda S-ombudsmän en plats på riksdagslistan.  Så det LO-medlemmarna som inte röstar på S är att de tvingas bidra ekonomiskt till att marknadsföra förtroendevalda S- ombudsmän till en riksdagsplats.

 

Något som det socialdemokratiska partiet varit generösa med att de med sin storlek kunna dela ut riksdagsplatser som tack för bidraget. Att de flesta blir sittande att nöta bänk år ut och år in bara de röstar rätt har man haft råd med. Men nu när antal mandat sjunker i riksdagen så har det blivit andra tider. Man har inte längre råd med att låta en stor del av de socialdemokratiska riksdagsmännen nöta bänk utan att göra rätt för sig vilket fick Kommunal öppet gå ut och klaga på att de inte lyckas köpa lika många riksdagsplatser finansierade av LO medlemmarna som de förväntat sig i år. 

 

I det Socialdemokratiska Sverige så är det helt normalt att med andras pengar betala till partikassan för att få en plats i parlamentet. En de kallar det korruption. Men det är mycket som är bakvänt i dagens demokratiska Sverige. I alla fall i politiken och inom fackföreningsrörelsen. Hyresgästföreningen är också en organisation som styrs av Socialdemokraterna och där man också är med och bidrar till partikassan fast kanske de flesta hyresgäster inte har rötterna i S-rörelsen.

 

Frågan blir väl hur länge till ett parti som har 28% av rösterna i det senaste valet kan i demokratins anda fortsätta tvinga medlemmar med andra politiska åsikter att stödja dem ekonomiskt ?  Förr eller senare kommer det förhoppningsvis bli ett uppror och då räcker det inte längre att gömma sig bakom demokrati spelet som fungerar så länge medlemmarna med andra politiska åsikter inte gör sin röst hörd i de forum som kan göra förändringar i organisationerna.

 

Det går knappast i längden stoppa medlemmar att få inflytande där rätt värdegrund är lika med Socialdemokratisk värdegrund är det enda som accepteras. Vi har ju åtskilliga exempel på att blir man för besvärlig politisk i organisationerna då utesluts man eller tvingas avstå från ledande befattningar för att man har fel politisk uppfattning eller värdegrund. Det luktar mygel lång väg ock man får vibbar som påminner om hur sovjets kommunister styrde de befriade länder politiskt efter andra världskriget.

Där var facket och organisationer en viktig del av att få politiskt inflytande i samhället. Så fungerade det socialistiska samhället då och i många stycken även nu där politiska funktionärer styr organisationerna med mygel och desinformation för att kunna behålla makten. En del kallar det demokrati medan andra kallar det diktatur. En tolkningsfråga där valet av sida i det politiska spelet brukar avgöra svaret.

Att det sedan under åren med jämna mellanrum avslöjats hur fackliga företrädare inte har riktigt rent mjöl i påsen utan utnyttjar sin ställning till att sko sig själva på ett eller annat sätt med medlemmarnas fackavgifter förstärker väl bilden av ett pampvälde där man sällan är med och avslöjar sig själva i myglet utan där man på alla sätt försöker mörka i det längsta vad som pågår. Det är i regel andra aktörer som sätter luppen på facket i hur man missbrukar sin förtroende ställning och som också visar att det där med rätt värdegrund även för på papparet en sann Socialdemokrat inte alltid är så lätt att tolka.       


tn









 
 
en som tror

en som tror

1 november 2018 18:33

måste berömma lo basen plus löven ni blir barare fetare era medlemmar blir magrare men det är väl eran polic

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards