Direktlänk till inlägg 26 september 2018

De borgerliga väljarna verkar bli grundlurade av Alliansen ännu en gång..

Av tommy norum - 26 september 2018 11:19
 

Annie Lööf  (C) och Jan Björklund (L)  kommer troligtvis att få en svekdebatt på halsen hur än den politiska lösningen i regeringsbildningen kommer att se ut.  
Här går Allianspartierna ut före valet med tvärsäkra uttalanden att man skall rösta bort den rödgröna regeringen och ersätta den med Alliansen utan den minsta koll på det politiska läget. Det första löftet gick det bra att utföra men inte utan Sverigedemokraternas hjälp. Då fanns det inga skrupler för att ta hjälp av SD. Som man bäddar får man ligga heter det ju och frågan är väl om inte Alliansens sätt att rösta bort SD:s Björn Söder som vice andra talman, där man heller såg en kommunist på den posten än en kandidat för Sveriges tredje största parti, fick ett pris som man nog inte hade räknat med i sina planer att ersätta den rödgröna regeringen med en Alliansregering.


Nu får vi se hur allvarlig de poliska löftena är att få bort den skadliga politiken som Socialdemokraterna står bakom som man nu hört dagligen veckorna före valet. Minnet är kort förstår man när man nu i stället nu hör orden blocköverskridande samarbete på bägge sidor för att blockera SD när det nu äntligen gått upp för Allianspartierna att det inte går att ignorera det tredje största partiet utan att det får konsekvenser för att lyckas att får en Alliansregering till stånd. Så nu står vi där med två block där ingen har förmågan att få majoritet i riksdagen utan att Sverigedemokraterna på något sätt kommer in i bilden och löser upp knuten.


På den ena sidan står Socialdemokraternas Stefan Löfven som vill fortsätta som statsminister och på den andra sidan med moderaten Kristersson. Att riksdagen röstat bort Stefan Löfven betyder egentligen ingen ting i sammanhanget så långe inte de borgerliga partierna har förmågan att erbjuda ett alternativ till den rödgröna och som också får en majoritet i riksdagen vid en omröstning. I det här läget så finns det bara ett scenario för en lösning så länge Alliansen vägrar låta Sverigedemokraterna få inflytande.

Det är att de 2 borgerliga partierna C eller L sviker sina väljare och låter sig gå in i den Socialdemokratiska fållan som då kommer utmynna i en rödgrönblå sörja som ingen vill ta ansvar för vid nästa val om det går snett. Så känn er blåsta på konfekten ni som röstade borgerligt och räknade med att det också skulle komma ut en borgerlig politik av det beslutet.

 

Frågan är väl om inte Centern och Liberalerna  har målat in sig i ett hörn där man kommer att få en svekdebatt på halsen hur man än beter sig. Ett samarbete med  Socialdemokraterna som gör att de får behålla makten kommer att ses som ett svek mot de borgerliga väljarna där då bortröstningen av den rödgröna regeringen i riksdagen kommer att upplevas som ett spel för galleriet utan värde. Eller   om man tar sitt förnuft tillfånga går med på ett samarbete med SD för att för gott sparka ut Socialdemokraterna från maktens boningar kommer också av grupper i de egna partierna anses som ett svek. 


Så kan det gå när man inte riktigt ligger i fas med verkligheten och har oförmågan att analysera det politiska läget utan kör på med tuta och kör principen så får vi se vad som händer politiken som man har gjort så många gånger förut bland annat i migrationspolitiken. De stora förlorarna kommer att bli de medborgare som röstade för en borgerlig politik. Men det är inget som verkar bekymra våra politiker. Vi medborgare har gett sin röst i ett demokratiskt val där slutresultatet blev en majoritet för att rösta bort det rödgröna blocket. Vi får väl se hur våra politiker i slutändan kommer att tolka valresultatet när talmannen har gjort sitt i regeringsbildningen.                       


tn  

 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Måndag 6 maj 14:00

  http://www.youtube.com/watch?v=1NvToqVe4lA       

Av tommy norum - Lördag 4 maj 16:23

        Malmö. Hotel Savoy.   Malmö. Rådhuset.   Malmö. Järnvägsstationen   Malmö. Regementsgatan   Malmö. Kanalparti med Slottsmö...   Malmö. Hamnen.    Malmö. Inre hamnen.   Malmö. Savoy Hôtel och ...

Av tommy norum - Lördag 4 maj 15:32

  Nationalmuseét i bakgrunden     Grand Hotell   Norsfiskare på strömmen.   Konsärhuset   KUNGLIGA OPERAN,   Stockholm Fredhäll   Vanadisbadet   Djurgårdsbrunnsviken.   Nybroplan   Nybroviken med N...

Av tommy norum - Torsdag 2 maj 17:26

    Isbjörnarna , elefanten Bambi, Soliden mm.                      ...

Av tommy norum - Tisdag 16 april 18:01

  Statens Jernvägsstation. Göteb...   Lillo Bommens hamn Göteborg.   Grönsakstorget. Göteborg.   Göteborg. Sjömanshemmet   Göteborg. Storgatan.   Göteborg. Drott i Hamnen   Göteborg. Linnégatan.   Göteborg...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se