Direktlänk till inlägg 2 september 2018

Våra politiker går som katten runt het gröt när orsaken till samhällsförändringarna kommer på tal..

Av tommy norum - 2 september 2018 10:53


 

De etablerade partierna i sjuklövern som har ansvaret för den samhällsutveckling vi nu tar del av går som katten runt het gröt där man på alla sätt försöker undvika debatter där medborgarna få  ta del av diagnosen om orsaken till den samhällsutveckling vi nu upplever.   


Varför kallar våra politiker för problemen som finns i samhället inte för vad det är utan i stället använda de ordet utmaningar.?  Varför reagerar de ansvariga politikerna när man för fram problembeskrivningar vad som händer i landet som svartmålningar som är skadligt för Sveriges image utomlands?  Gång på gång har vi sett hur ansvariga ministrar i regeringen går ut och anklagar sina motståndare för att man svartmålar Sverige när de i utländsk press redogör för de problem som finns ute i samhället. I bland undrar man var våra politiker befinner sig när man får sådan snedvriden bild av de konsekvenser som skapats med den politik man är och var ansvarig för.

 

Varför försöker använder man ordet nationalism som ett skällsord där man ofta tar till Hitlertyskland som ett skräckexempel samtidigt som man borde veta att världen alltjämt består av nationalstater både inom FN och Eu. Att förneka detta eller att förhåna det som många anser vara karakteristiskt för det svenska eller svensk kultur som ledande politiker försöker sig på är väl bara något som spär på politikerföraktet.

 

I spåren av Sverigedemokraternas framgångar i opinionsmätningar så försöker man i olika karteller där väl Dö överenskommelsen blev resultatet när man i det parlamentariska läget var oförmögna att kompromissa fram en duglig regering. Säger en del om de svenska politikerna när man för att få stopp på Sverigedemokraternas 13 % i riksdagen kommer på tanken att sätta den parlamentariska demokratin ur spel som innebär att en regering måste kunna stödja sig på en majoritet i riksdagen. Här försöker man framstå Sverigedemokraterna som ett hot mot demokratin samtidigt som man själva går i bräschen för en av de värsta försök till att sätta den parlamentariska demokratin ur spel i Sverige. En skamfläck i Sveriges politiska historia.

 

I debatten talas det om SD:s människosyn och allas lika värde, men många frågar sig nog om inte alla väljare har lika värde och förtjänas att respekteras.

 

Frågan är väl om inte våra politiker totalt tappat förståndet där man tar till vilka medel som helst för att stoppa Sverigedemokraterna, rena mobbingen som allt fler av väljarna ifrågasätter. Där man ersatt politisk argumentation med hån, anklagelser och med en kritisk granskning som inte står i proposition till vad andra partiers ledande företrädare har haft för sig och som man helst vill tala tyst om.

 

Att respektera en meningsmotståndare innebär ju inte att man instämmer! En åsikt som man betraktar som felaktig eller till och med måste bemötas med motargument. Det är själva kärnan i det demokratiska samtalet! Problemet för de etablerade partierna i Sverige är att de vill helst lämna sakfrågorna och orsakerna till det vi nu ser i Sverige. Vem har hört de ansvariga politikerna, för det vi nu upplever i Sverige, erkänna att det är sviterna av den naiva invandringspolitiken som med en växande befolkning, många gånger med andra kulturella arv med sig i bagaget som är roten till de problem man nu upplever i samhället.

 

Våra ansvariga politiker har struntat i att förstärka samhällsresurserna anpassad till den förändrade  befolkningsstrukturen  under decennier. Det vill man helst sopa under mattan för att inför folket inte behöva ta ansvar för den utvecklingen. Nej nu valtider är det miljarder hit och dit som man pumpar ut. Men diagnosen som talar för att vi fortfarande har ett för högt inflöde av nyinkomna för att vi skall komma tillrätta med problemen, på det örat vill man helst inte höra. Det finns till och med de partier som stoppar huvudet i sanden och föredrar en fortsatt hög invandring.  Konsekvenserna av den politiken både ekonomiskt och ökad social oro i samhället  det struntar man fullständigt i..            



tn


Funderingar och en del textmaterial från  en debattartikel i dagens SvD med rubriken:  Håller inrikespolitiken att haverera? av Carl- Magnus Hytenius före detta ambassadör i Köpenhamn


 
 
Per isaksson

Per isaksson

3 september 2018 14:16

Var för samhällsstödet inte stärkts beror ju delvis på att man lägger för mycket pengar på invandringen tyvärr

http://Msn

 
Ingen bild

oljemagnaten

3 september 2018 21:30

Svar till Per:Inget ont om invandrare ..men vad vi behöver är välutbildade invandrare ..ingenjörer m.m ..inga onyttiga matätare ..det har vi alldeles för mycket av.. ..räcker om vi släpper in enbart dem som kan drifta sej själva ..resten får gärna dränka sej själva i medelhavet ..det är då inget vi Svenskar skulle sörja över...

 
Ingen bild

Oljemagnaten

21 september 2018 08:13

Läste i ett pressmeddelande häromdagen att Hennes&Mauritz har 930 000 anställda i 656 fabriker världen över.. ..helt fantastiskt ..undrar om det arbetar lika många innom den priavata sektorn i hela Sverige? ..och alla dessa jobb hade faktiskt om det inte varit för att vi har en vänstervriden regering med ett så dåligt skatteklimat inkl för höga arbetsgivaravgifter ..kunnat finnas i Sverige i stället ...hoppas verkligen att det blir en sammanslagning mellan S och alliansen ..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards