Alla inlägg under augusti 2018

Av tommy norum - 19 augusti 2018 10:45

 

Vi skall under några veckor fram till valet få några axplock hur Centerpartiet förvaltade sin roll som politisk ledare för de borgerliga under deras senaste mandatperiod vid rodret.  Rötter har ju blivit en allt hetare potatis så det är väl bara att följa trenden i hur det politisk samtalet numera skall föras fram till valet i september. 

 

   

  

Åmålscentern vill nog helst att medborgarna skall titta framåt och försöka glömma hur illa man styrde kommunen bakåt i tiden. Vi skall under veckorna ge några exempel på detta.  




 Frågan Åmåls kommuninnevånarna borde ställa sig innan man lägger sin röst i valurnorna om man skall våga ge Centerpartiet förnyat förtroende att leda kommunen.  2010 som var  deras senaste mandatperiod som blev allt annat än lyckad med Kurt Svensson som kommunalråd. De visade en otrolig respektlöshet mot både kommuninnevånarna och den kommunallag som reglerar hur medborgarna skall skyddas. Man vill gärna prata om rötter i andra partier men frågan är väl om inte partiets rötter i hur man förvaltat kommuninnevånarnas tillgångar under deras senaste mandatperrioder som ledande politiskt parti borde få en och annan att reagera när vi ser att det finns fortfarande politiker från den tiden som är ledande i partiet. Jag skall under några veckor i min blogg och på facebook sidan ge några axplock hur man betedde sig på den tiden.


Det här skrevs i min blogg feb 2010   


 

 


Vi har en småbåtshamn i kommunen där verksamheten skall finansieras med intäkter i form av båtplatsavgifter. En verksamhet som på intet sätt skall drabba skattebetalarna i form av subventioner. Tittar man närmare på verksamheten över tid, så verkar det som om politikerna i samhällsbyggnadsförvaltningen använder småbåtshamnen som någon form av slaskhink där man lägger kostnader som man inte vill stå för i den kommunala varsamheten utan låter båtägarna via sina båtplatsavgifterna stå för kalaset. .


 

De senaste fem åren ligger ca 2 miljoners investering, som belastar kapitalkostnaderna i småbåtshamnen. Vad som ligger före 2005 kan vi bara spekulera i .





År 2005: Marinans omläggning av tak  875 000 kr, Hamnterminalens iordningställande av kring ytor, 

belysning 117 000kr


År 2007: lekplatser nyinvestering 2000kr. Gästhamnens utveckling och förbättring 75 000kr,

Ahlmarksområdets utveckling 100 000kr


År 2008: faciliteter gästhamn ?  102 000kr Handikappad lekplatser 60 000kr,

 Båt och segelcenter Ahlmarksområdet   204 000kr.

Det fanns centerpolitiker som på fullt allvar tyckte att den nya turistfarleden i Yttre Bodane skulle bekostas över båtägarnas båtplatsavgifter för att det hade med båtar och sjön att göra. Man tar sig för pannan vilken dålig kompetens vissa centerpolitiker besitter för att driva kommunpolitik.   


År 2009: Handikappad lekplats 81 000kr. Segelcentrum och handikappanpassad lekplats 297 000kr,

Det har på driftsidan under 2009 överförts kostnader som motsvarar ca 100 000kr som felberäknade, sociala och semesterkostnader, beredskapskostnader och andra kostnader som inte ligger i fas med den tid som utförts i småbåtshamnen.Gästhamnens investeringar ligger på småbåtshamnen, intäkterna på 100 000kr har överförts till turistbyrån för två månaders arbete för att ta hand om gästbåtarnas hamnavgifter. Ett förtäckt budgettillskott? Vi har fått en taxehöjning på 16% sen 2006.


Hur kan politikerna i samhällsbyggnadsförvaltningen ta riktiga politiska beslut som värnar om småbåtsägarnas rätt att få en rättvis taxa beräknade på kostnaderna i småbåtshamnen? Ta bort alla kostnader som inte hör till småbåtshamnen och ta ett nytt politiskt beslut över taxehöjning som är baserade på verkligheten.


Det är väl ändå inte meningen att båtägarna skall vara någon mjölkkossa till en massa Centerprojekt  som 

inte hör till småbåtshamnen.


En tuta och kör så får vi se vad som händer mentaliet som genomsyrade Centens sätt att styra kommunen under flera år.


Revisorerna är informerade om samhällsbyggnadsförvaltningens sätt att ta vara på kommuninnevånarnas intresse.




T Norum  












 

 

 

 

 

 

 
























 

 

 

 

 

 

 


Av tommy norum - 17 augusti 2018 16:59


Socialdemokraterna med Magdalena Andersson går redan och filar på en kraftig höjning av fastighetsskatten men skulle aldrig säga det högt inför valet. Men hon ger  beröm åt (S)-ekonomerna som vill höja fastighetsskatten, och hoppas på att ’dessa under nästa mandatperiod ska kunna övertala folket’ så är det så långt man kan gå, utan att säga det högt: fastighetsskatten är vad ska finansiera den fortsatta invandringen. Och eftersom vi talar om 100 miljarders underskott redan idag, så är det rejäla höjningar vi talar om. För de knappa 2/3 av befolkningen som bor i egna hem handlar det i snitt om 15.000 kronor/år redan i utgångsläget.

Och det är per person. För en genomsnittsvilla talar vi om höjningar på 40.000:- eller mer. Så ni som är fastighetsägare se upp så det inte blir ni som får stå för större delen av migrationsnotan.





 

Politik är att vilja sa Olof Palme politik är att förvilla menar Stefan Löfven . För vad som kommer ut för politik vid en eventuell valseger i september vet inte ens Stefan Löfven själv när han blir tvingad till att  samarbeta med Vänsterpartiet och Miljöpartiet i en ny regeringsbildning.



Frågan är väl om väljarna är medvetna om att en röst på Socialdemokraterna också är en röst på V och MP.s politik. Vilken politik som kommer ut av den konstellationen om man blir största block och tar till sig regeringsmakten ännu en gång vet varken väljarna eller de tre partierna. Ett är säker att de blir inte enbart Socialdemokratiskt politik som kommer att erbjudas medborgarna det har ju väljarna fått erfara under den här mandatperioden. Det blir att få krypa till korset och erkänna att väljarna blir ännu en gång tvingade att köpa grisen i säcken. 

Socialdemokraterna har ju ägnat en stor del av sin valkampanj att försöka svärta ner Sverigedemokraterna där deras rötter är ett ständigt problem för Stefan Löfven. SD:s politik verkar inte vara lika intressant att gå i klinch med och inte heller Vänsterpartiets mörka rötter kan man förstå. I partiprogrammet beskrivs Vänsterpartiets vision. En grundläggande samhällsomvandling och sen socialism för att i en avlägsen framtid nå slutmålet, det klasslösa samhället. Det är en dröm om rättvisa och jämlikhet. En bättre värld för alla.  Men tyvärr är sången om rättvisa och frihet som Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet sjunger, falsk. Partiets historia rymmer en mörk skugga: Sveket mot alla kämpande män och kvinnor i det stalinistiska diktaturerna i östra Europa under det kalla kriget som offrade sin relativa frihet i kampen för rätten att bilda fria fackföreningar, strejka och sprida förbjuden litteratur.

Man kan ju fråga sig varför Stefan Löfven är så intresserad för en handfull Sverigedemokraters bakgrund som var med och bildade partiet för 30 år sedan men vill inte låtsas om varken Socialdemokraternas egen historia till nazismen eller Vänsterpartiets historia till kommunismen i Europa. Man kan ju undra vad som försiggår i huvudet på Stefan Löfven när han samarbetar med ett parti som har bindningar till kommunistiska partiet som stöder Nordkorea och som i sitt partiprogram slår fast att alla partier utom det egna kommer att förbjudas efter en väpnad revolution. 2018 valde Vänsterpartiet att fira första Maj med det kommunistiska partiet. Här pratar vi inte om rötter utan nutid där grenar håller på att flätas samman med ett revolutionsparti utan att Socialdemokraterna reagerar. Prata om Hyckleri.


Den andra partnern i regeringen borde Socialdemokraterna också ha ett och annat att fundera över. 

Lars Nicander, chef på Centrum för asymmetriska hot och terrorismstudier vid Försvarshögskolan, fruktar att Miljöpartiet har infiltrerats av islamister. Han drar paralleller till hur Sovjetunionen försökte infiltrera partier och organisationer under kalla kriget.

Sverige behöver införa en generösare invandringspolitik igen. Det beskedet gav Miljöpartiets Isabella Lövin under Ekots partiledarutfrågning inför valet i september. MP går också ut med att de vill att kommuner får rätt att ta ut skatt när du parkera vid ett köpcenter utanför stadskärnorna när du veckoändar. 
Partiet föreslår att folk använder lådcyklar i stället när du storhandlar. I bland undrar man om inte MP:s partiledningen helt har fått hjärnsläpp i sin koldioxidjakt och sina ambitioner att skatta ihjäl svenska folket.


Så grattis ni som tänker rösta på Socialdemokraterna vilket med sannolikhet kommer att betyda nya skattehöjningsjakt med MP och Vänsterpartiet som har som slogan med S att det är höjda skatter som skall säkra välfärden inte sänkta skatter som borgarna föreslår. Att vi redan har världens högsta skatter verkar inte bekymra det rödgröna blocket. Frågan är också om Socialdemokraterna orkar hålla emot de båda parternas politiska vilja att öka invandringen till Sverige.   


tn

  


 






Av tommy norum - 15 augusti 2018 00:23



 

En del för hatpropaganda på nätet utan att de verkar vara medvetna om detta. Bengt Hagström är en av dem.





Sverigedemokraterna går till hårt angrepp mot Socialdemokraterna.

Partiet har spelat in en långfilmslång dokumentär om Socialdemokraternas historia.  

”Det här är historien om Socialdemokraterna så som den aldrig har berättats förut”, säger berättarrösten.



Min text som inledde inlägget : 

Som man bäddar får man ligga. Socialdemokraterna har i åratal försökt få till det att SD har rötter i nazismen. Men man glömmer att Socialdemokraternas samlingsregering under i stort sett hela andra världskriget försåg Hitler med material för sin krigsindustri i form av malm och verkstadsprodukter som tex kullager. Det var inga enskilda medlemmar det var frågan om utan socialdemokraterna ,Centern, liberalerna och moderater som i samlingsregeringen såg till att förse Tyskland med material för sin krigsindustri. Man tillät också trupptransporter både till Finland och Norge. Det var först när man såg att krigslyckan vände för Tyskarna som man förändrade sin politik. Är man lite synisk så skulle man kunna säga att den svenska samlingsregeringen har bidragit till att miljontals liv gått till spillo på grund av deras fega politik mot Tyskarna och nazisterna under andra världskriget. Lite skillnad när man anklagar enskilda SD medlemmar som startade partiet att ha rötter i Nazismen när man själva som parti var med och höll Nazisterna under armarna med grundmaterial för sin krigsindustri i stort sett under hela kriget. Man förvägrade den Norske kungen att fly genom Sverige utan fick återvända i sin flykt från den tyskarna till baka in i Norge. Prata om att sila mygg och svälja elefanter.. Och det här blev svaret från Bengt Hagström 


Kommentaren av SD:s film av Bengt Hagström lyder som påstår att SD är Nazister vilket han förnekar har skrivit : 

Bengt Hagström Nytidsnazisterna har börjat slå vilt omkring sig. Inte lätt för dem
när de saknar argument och vill dölja sin nutidshistoria men förhoppningsvis så slår det tillbaka!

 

Och helt plötsligt så är inte SD ett demokratiskt parti enligt Bengt Hagström som skriver på sin egen sida : Det finns dock några grundläggande skillnader mellan oss som röstar på demokratiska partier och de som väljer SD och deras brunare ”kusiner”.

 

Ännu ett citat från Bengt Hagström Tråkigt nog bor vi numera i ett av världens sämsta länder enligt SD och deras anhängare. Var nu Bengt fått det uppgifterna ifrån kan man undra.

 

Fast vi bor ju i världens numera sämsta land enligt skräckpropagandan från SD-anhängarna påstår Bengt i ett annat citat. 

 

Bengt drar sig heller inte för att spekulera i om inte de senaste bilbränderna har med SD att göra genom att skriva på sin sida: Andra hävdar att det är en samordnad auktion från SD-anhängare för att lägga rätt fokus på lag och ordning i valrörelsen och inte på klimat och miljö!. Vilka det än är verkar auktionen väldigt samordnad och borde gå att spåra på sociala medier.


 

Som vanligt så har Bengt fått allt om bakfoten och tar alla möjligheter att med fake news försöka inbilla läsarna att det är Sverigedemokraterna som sprider hets på nätet. Lika lite som din hetspropaganda mot SD har något med Kristdemokraterna att göra. Ebba Busch Thor har betydligt mer bakom pannbenet än att  inlåta sig i en hetspropaganda med fake news i botten för att de skall ta avstånd från Sverigedemokraterna. Hon har fullt upp att försöka kravla sig upp till 4% för att inte åka ur riksdagen och förstår att det är med politik och argument med utgångspunkt från sina egna värderingar som man kanske har chansen få tillbaka förtroendet från väljarna inte genom att sprida lögner och annat trams om Sverigedemokraterna.


I Bengts värld så är Sverigedemokraterna enbart uppbyggt på hat  ett påstående som han borde be om ursäkt för kan man tycka. Dät visar han som  exempel på som ”Arkebusera Stefan Löfven, Annie Lööf och Isabella Lövin, ställ dem inför krigsrätt som landsförrädare!” ”Utsätt Annie Lööf för gruppvåldtäkt”

 


Detta är bara en liten del av de hatbudskap som sprids på sajter som propagerar för Sverigedemokraterna skriver Bengt och fortsätter Ställer verkligen drygt 20% av svenska folket upp på denna vulgära avskyvärda hatpropaganda och kan tänka sig rösta på ett parti som enbart är uppbyggt på hat!  


            

 

Mer citat från Bengt Hagström :

Den här mannen ,och då gäller det Jimmie Åkesson, förnekar att SD har nazistiska rötter men har själv varit ( är) nazist. Att så stor del av svenska folket kan tänka sig att rösta på ett parti med sådan bakgrund och att andra partier överväger att samarbeta med partiet är för mig både en stor sorg och skrämmande. Allt för mycket påminner om 30-talets Tyskland!

 

Så här driver Bengt Hagström politisk argumentation inte genom att diskutera politik utan att försöka skrämma medborgarna som tex den här texten:.  

 


Det började inte med gaskammare, det började inte med krig.Det började med ett demokratiskt val, ett val där inget parti fick majoritet. Nazisterna fick drygt 30%, högerpartierna hjälpte dom till makten.Några dagar senare förbjöds yttrandefriheten, journalister förföljdes och häktades. Strax därpå förbjöds andra partier. Fackliga representanter fängslades. Politiska motståndare fängslades. Polisen byttes mot militära grupper. SA och SS

Nationalsocialistiska partiet talade inte om detta före valet .


Tyvärr så går det en röd tråd genom i stort sett alla dina politiska inlägg på din sida Bengt som skvallrar om ett hat mot Sverigedemokraterna som kommer till utryck på olika sätt. Själv ondgör du dig över hatet på nätet när andra gör det men själv så sprider du hat genom dina påståenden. Du som propagerar för allas lika värde, demokratin och att alla skall kunna höras ingen skall diskrimineras. Men Bengt hur står det till med den saken i verkligheten. I min menig så är du en hycklare av stora mått där mestadels av dina politiska inlägg på din sida är ett enda stort hat mot ett demokratiskt parti som du kallar nytidsnazister, är inte demokratiskt, ett parti som är uppbyggt på hat, anklagar för att tycka att Sverige är en av världens sämsta länder och där deras ledare är nazist. 

Jag tror nog att det är mer än de 20 % som tänker rösta på SD som har andra funderingar om partiet än det Bengt försöker göra det till. Och jag tror mig veta att Krisdemokraternas som enligt många politiska experter befinner sig längst ut på den politiska högerskalan där din Ebba Busch Thor som enda partiledare kunna tänkas föra dialog med Sverigedemokraterna i en regeringsställning. Kanske dags att byta parti Bengt.             

 

NOT: Här är den senaste versionen om hatet på din sida Bengt som gäller Sverigedemokarterna .

Varför har hatet tagit över detta land! Hur kan man ha en partiledare för ett parti som sprider hat och som glatt sjunger ”Skottet brann, blodet rannOlof Palme - han försvannLisbeth såg pistolen blänka Strax därefter blev hon änka!” Ska hatet få fortsätta att spridas inte bara mot nysvenskar utan mot andra politiker och andra som inte har samma uppfattning eller vill vi ge rum för människokärlek och inse att vi som lever på detta klotet är bröder och systrar!
Citerar några inlägg från Fb idag som
mig djupt beklämd
”C står för Cancer. En cancersvulst på alliansen”
” De tre värst livslevande socialnazistiska psykopater är utan tvekan Persson-Löfven- Wallström som inom tid kommer att ställas inför rätta i det nya Sverige”
 

 

Det här hatspridandet som du håller på med ger bara mer bränsle till hatbrasan på nätet. Varför inte också försöka blanda in riktig politik med argumentation i politiska frågor från egna värderingar i stället för att ständigt försöka överföra inbillade värderingar på din sida som du tror andra står för.   

 

tn


 

 

  

Av tommy norum - 13 augusti 2018 18:11

 


Efter 20 år så stor fortfarande våra politiker och myndigheter handlingsförlamade hur man skall komma tillrätta med gängkriminaliteten. Mer poliser, högre löner, sociala insatser där skolan fortfarande är lika aktuell att göra seende för problemen, osv. Har vi inte hört det förut? 



Inte så lätt att kunna före en integrationspolitik värt namnet när man inte har en aning om förhållandena i de bostadsområden som är mest drabbade av politikernas obefintliga politik för att komma tillrätta med problemen. De som av olika anledningar tror sig veta hur de ser ut i våra utanförskapsområden bor inte där, det gäller både politiker och kultureliten som tror sig veta hur samhället gestaltar sig i områdena. Medan de boende i intervju efter intervju beklagar sig över förhållandena i förorterna där de känner en allt större oro för sig och sina barns säkerhet.  Affärsinnehavarna I områden har börjat att ge upp och stänger igen sina butiker efter alla rån och hot. Narkotikan flödar i allt lägre åldrar och polis och socialtjänsten står maktlösa inför situationen.

 

I minst 20 års tid har man varit informerad om utvecklingen och tillståndet i utanförskapsområdena som ökat i antal allt eftersom man tagit in fler flyktingar. Kriminella har tagit över och där man skrämmer folk till vittnestystnad. Gårdagen debatt i SvT om hur vi skall komma tillrätta med den ökade kriminaliteten framgick det tydligt att det är samma gamla skåpmat som politikerna kommer med som de sista tjugo åren.

 

Det var en tid då politikerna och media la locket på för att inte lägga bränsle på de så kallade invandrarfientliga strömningar som  påpekade konsekvenserna för den naiva invandringspolitiken. Det var först när utländsk media började intressera sig för situationen som man började få upp ögonen och ta till sig vad som händer i våra utanförskaps områden som våra politiker skapat med sin invandrarpolitik.

 

Men fortfarande så hör man hur det etablerade politiker etablissemanget som har ansvaret för den politik som ställt till konsekvenserna försöker bagatellisera utvecklingen och kallar de som påpekar situationen för att talar illa om Sverige. Det är nog inte Sverige man talar illa om utan de politiker som ställt till med situation vi nu upplever runt om i landet. Det går inte att gömma sig bakom Brås statistik och låtsas som att svenskarna aldrig har varit tryggare i sin vardag. Samtidigt som vi läser om en stigande oro i utanförskapsområdena, samtidig som de sluta att anmäla brott för man vågar inte vittna, samtidigt som narkotikan går allt lägre ner i åldrarna, samtidigt som våldtäkter både bland kvinnor och män har ökat explosionsartat, samtidigt som polisen blir allt sämre att klara upp brott där det nu har visat sig att det är i princip helt riskfritt att begå vissa brott med polisens uppklaringsstatistik i bakhuvudet.

 

Tyvärr så visade SVT:s politikerdebatt att våra politiker har inte så mycket att komma med för att klara av situationen. Samtidigt som vi läser att den naiva invandringen fortsätter där man förväntar sig nya 50 000 invandrar i år som skall integreras, få bostäder, arbete.  Hur vore det om man först såg till att de som befinner sig i landet får drägliga förhållanden för att klara upp sin livssituation eller som den invandrar taxichauffören sa till Alice Teodorescu  ”Jag jobbar hårt, betalar skatt, men vågar inte låta barnen leka ute på gården. Skottlossningar, explosioner, gruppvåldtäkter, rån och gäng som sprider skräck. Varför bor ingen av våra politiker här så de kan få uppleva vilket kaos de skapat?” Vidare uttryckte han oro över att han till utseendet såg ut som många av de som skapade problem i hans forna bostadsområde vilket ledde till att människor han mötte ute i samhället riktade sina misstankar också mot honom: ”Ut med dem som missköter sig så att vi som gör rätt för oss ska slippa drabbas”, förklarade han utan omsvep.

 


Men så får man väl inte säga för den är väll invandrafientligt och till gränsen att vara rasist även om rösten kommer från en invandrares intryck hur han upplever att bo i Sverige. 

tn       

 




Av tommy norum - 6 augusti 2018 19:00

1766 köptes landeriet Baggetofta av skeppsredaren och handlaren Anders Knape. Han och hans hustru öppnade ett barnhem med skolundervisning för fattiga barn. 1774 ansökte de om att få byta namn till det mer celebra Gustavsberg

och Kung Gustav III gav sitt nådiga tillstånd.Undervisningen lades ner 1924,men än i dag är Gustavsbergsstiftelsens huvudsyfte att stödja ungdomars utbildning.

  

Gustafsberg är en parkliknande stadsdel, ca 2-3 km i syd-västlig riktning utanför Uddevalla med bakgrund som Kurortt sedan slutet av 1700-talet, och senare badort. Stadsdelen ligger vid södra stranden av Byfjorden och har en liten hamn. STF har ett vandrarhem med gästhamnsplats vid vattnet. På fotbollsplanerna i sydöstra Gustafsberg spelas fotbollsturneringen Oddebollen.

 

 

Upplev den fina miljön med hus bevarade från 1700 talet och där man i caféet Snäckan kan både få mat och dryck.

 

Här finns också möjligheter för större sällskap att samlas.  

 

1814 uppförde Gustafsbergs barnhusdirektion det stora varmbadhuset som redan första året blev en succé.

 Här har Sveriges nye kronprins Jean Baptiste Bernadotte huserat med kung Karl X11 och hans  drottning Hedvig Elisabeth Charlotta som njöt av de hälsobringande baden på Gustavsberg.

..  

 ..

..  

.  

Socitethuset till vänster och skolan har samma utseende och skick sen fornstora dar när seklet var ungt  


    

Av tommy norum - 5 augusti 2018 10:08





 

Årets Pride-parad sätter startskottet för valspurten 2018. En valspurt som kommer gå till historien som den hårdaste någonsin även om mycket av valutgången är given. Men vem vill styras av dessa representanter från de politiska partierna kan man fråga sig. Märk väl att väl att den ivrigaste partiledaren med flaggviftandet på bilden är förre kommunisten Jonas Sjöstedt i vänsterpartiet som allt tydligare framstår som den som tagit över Pride-rörelsen. Men frågan är väl om de övriga partiledarna har fattat detta. 



Det framstår tydligt att väljarna i frågan om invandring och migration är den viktigaste. Något som fortfarande de etablerade politikerna verkar ha svårt att ta till sig. Ett bevis på detta är att väljarlojaliteten i främst de stora maktpartierna S och M började erodera. Därmed kunde SD fortsätta sin snabba tillväxt i opinionen. I höstens val blir de sannolikt landets största parti med var fjärde väljare i ryggen.


Så symbolretoriken att ersätta SD i Pridefestivalens partiledardebatt med en elefant  kanske ger  en helt annan symbolsignal än det arrangören tänkt sig när den lilla elefanten som visades på scenen växt till sådana proportioner efter valet att övriga partiledare uppfattas som små möss i sina försök att sätta stopp för SD:s tillväxt.  


Löfven skall nu i valrörelsen koncentrera sig på att stoppa nazisterna läser vi i media. Men frågan är väl om inte Löfven fått solsting eller har fått hjärnspöken när han tror att kanske högst 1500 i landet som sympatiserar med nazisterna skulle vara ett hot mot demokratin som han uttrycker det. Ett gäng rötägg totalt avskärmade från både historien och verkligheten skulle vara ett hot finns nog bara i Löfvens fantasi. Så nu skall Stefan Löfven och socialdemokratin intensifiera sitt utmålande av SD som ett parti med fascistiska och nazistiska rötter i ett desperat försök att skrämma bort väljare från SD så nu är taktiken anfall är det bästa försvaret som gäller.


Det är väl en reaktion på avslöjandet om Socialdemokraternas rötter där man på rasbiologiska institutet i Uppsala med mänskliga försökskaniner på Vipeholm. tvångssteriliseringar som stöttades av partiet. Och en socialdemokratiskt ledd samlingsregering som krökte rygg inför nazisterna. Listan kan göras lång och den är ytterligt skamlig. Många av socialdemokratins ledstjärnor och hjältar beslås med citat och åsikter som till och med borde få deras efterkommande att skämmas. 

 

Dokumenten och källorna har funnits – och finns tillgängliga. Ändå nämns aldrig socialdemokratiska ikoner som Bengt Lidforss eller Per Albin Hansson i negativa sammanhang kring exempelvis rasbiologi. Och vad sysslade egentligen Alva och Gunnar Myrdal med?!


 

Representerat från alla de sju gamla partierna i Riksdagen har och har haft uppenbart svårt att hitta någon fungerande strategi för att möta det folkliga missnöje med invandringspolitiken som tagit sig uttryck i den snabba framväxten av antietablissemangspartiet Sverigedemokraterna

Men det ständiga påståendet om SD rötter kommer att bli svårt att fortsätta med när det har visat sig att Socialdemokraternas rötter har mycket tydliga inslag av det man anklagar SD för. Kanske en lärdom som skall ta till sig . Man skall inte kasta sten i glashus för det kan få förödande konsekvenser.   


tn

 






Av tommy norum - 2 augusti 2018 19:30

       


Se var på den tiden vad  dagens television är idag, där bilderna blev det som var huvudsak i reportagen. Se var gav alltid en uppskattad information bildmässigt även om det kanske ibland tog en vecka från händelse till publikation.

                                             


     

Ingemar Johansson med hela familjen i USA för titelmatchen i tungviktboxningen mot Floyd Patterson .


Reklam var även då en del av Tidningarnas inkomstkälla


   

Lite Humor blev också en del av tidningarnas innehåll 

   

Av tommy norum - 1 augusti 2018 18:45



År 1870 anlade familjen Kockum  ett skeppsvarv i anslutning till Malmö hamn.. Familjen ägde även ett tegelbruk i Lomma  vilket senare kom utvecklas till det 1871 bildade Skånska Cement AB  1904 härjades verkstaden i södra förstaden av en häftig brand. De boende i Malmö oroades. Redan några dagar efter branden hemställde ett stort antal närboende till stadens myndigheter att verkstadsområdet i Södra Förstaden skulle flyttas till Kockums område i hamnen och sammanlänkas med varvsverksamheten. Så skedde också. 1908 köpte bolaget, av staden, ett område i hamnen så att Kockums totala yta därefter uppgick till 79 000 m2 . 1913 var all verksamhet koncentrerad till varvet. Kockums första verkstadsområde hade legat söder om Malmös centrum. När flytten av verkstäderna till Malmös hamn var genomförd kring 1913 valde bolaget att riva hela verkstadsområdet och ersätta detta med bostadsområdet Davidshall, ett utmärkt exempel på 1920-talets arkitektur.


Kockums mekaniska verkstad, utsikt över varvet i slutet av 1880-talet.

Kockums mekaniska verkstad, utsikt över varvet i slutet av 1880-talet.

 

Kockums mekaniska verkstad, Malmö. Utsikt över varvet 1910

Kockums mekaniska verkstad, Malmö. Utsikt över varvet 1910

Kockums mek verkstad, Malmö.  Utsikt över varvet februari 1962.


Kockums mek verkstad, Malmö. Utsikt över varvet februari 1962.   Ubåten Draken klar för sjösättning, på Kockums mekaniska verkstad i Malmö.


Ubåten Draken klar för sjösättning, på Kockums mekaniska verkstad i Malmö. 1929  foto Stenbergs Bilder

Den svenska minutläggande ubåten Najad sjösättes vid Kockums varv i Malmö. Obs! Ubåten sjösattes tvärskepps.


Den svenska minutläggande ubåten Najad sjösättes vid Kockums varv i Malmö. Obs! Ubåten sjösattes tvärskepps.1942

Foto Stenbergs Bilder

 

ÖRESUND i docka, 3 sep 1948Vy över ett parti av varvsområdet på Kockums mekaniska verkstad. I förgrunden passagerarångfartyget Öresund byggt vid varvet 1905 i torrdocka III.

 ÖRESUND i docka, 3 sep 1948 Vy över ett parti av varvsområdet på Kockums mekaniska verkstad. I förgrunden passagerarångfartyget Öresund byggt vid varvet 1905  foto Sam Svensson

 

Truck för transporter inom varvsområdet.


Truck för transporter inom varvsområdet. 1940 talet foto Sam Svensson

  

Kockums mekaniska verkstad, Malmö. Lyftning av plåt på plåtgården 1959.


Kockums mekaniska verkstad, Malmö. Lyftning av plåt på plåtgården 1959. foto: Stenbergs bilder

 

AMPHION Tankmotorfartyg.Från sjösättningen.


AMPHION Tankmotorfartyg. Från sjösättningen. 1953   foto Stenbergs bilder. 


Ubåten Hajen III vid sjösättning i Malmö, 1954.


Ubåten Hajen III vid sjösättning i Malmö, 1954.

Fartyg: HAJEN Bredd över allt 5,1 meter Längd över allt 65,8 meter Rederi: Kungliga Flottan, Marinen Byggår: 1954 Varv: Kockums  foto Stenbergs bilder


Matsal för varvsarbetarna på Kockums varv. Plåtslageriet, andra våningen över Gamla Hall

Matsal för varvsarbetarna på Kockums varv. Plåtslageriet, andra våningen över Gamla Hall 1958 foto Stenbergs bilder

Kockums mek verkstad, Malmö.  Svetsning av profilstag till skottplåt 1959.


Kockums mek verkstad, Malmö. Svetsning av profilstag till skottplåt 1959. foto Stenbergs Bilder


Från Fotobeskrivning: Vy över Kockums verkstäder i Malmö. Kontorshus til vänster i förgrunden.


Kockumskranen, 146 meter hög bockkran  som uppfördes under 1973  Den var fram till 2002  ett landmärke på det   dåvarande varvsområde och i Malmö i stort, därefter flyttades den till ett varv i Sydkorea  Kranen var  världens största bockkran.. Den har en lyftkapacitet på 1 500 ton och ett lyft på 1 560 ton, en hel förskeppssektion, gjordes som provbelastning av kranen. Spårvidden är 175 meter och spårlängden var i Malmö 710 meter.


Grand Celebration (cropped).jpg


År 1986 kom beslutet att avveckla den civila fartygsproduktionen på Kockums . Finalen kom med flaggan i topp. Kryssningsfartyget M/S Celebration byggdes för USA-redaren Ted Arison och liknades vid ett flytande lyxhotell i Las Vegas-stil. Lyxkryssaren var tolv våningar hög med plats för 1 790 passagerare och framstod som ett verkligt skyltfönster för svenskt näringsliv. Ombord fanns utrustning och design från 900 olika svenska företag, däribland kassaskåp från Landskrona, bardiskar från Vellinge, duschar från Dals Ed, frisörstolar från Stockholm och luftkonditionering från Göteborg.

tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards