Direktlänk till inlägg 31 augusti 2018

Kristersson fick i tv utfrågningen krypa till korset och erkänna att Sverigedemokraterna var det enda partiet som förstod farorna med moderaternas naiva flyktingpolitik.

Av tommy norum - 31 augusti 2018 13:59



 

Moderaternas Ulf Kristersson fick krypa till korset i Tv utfrågningen och erkänna att Sverigedemokraterna har haft rätt hela tiden i sin kritik mot moderaternas naiva migrations politik. Han fick också erkänna att Alliansens med den förre moderatledaren Reinfeldt var helt ute och cyklade när man inte förstod  vilka konsekvenser deras politik skulle ställa till med i samhället..   




Moderaterna vill ha kvar en sträng invandringspolitik säger Ulf Kristersson men som nog många tittare uppfattar med fingrarna i kors bakom ryggen när han vet att de andra borgerliga partierna som är med i Alliansen jobbar för en återgång till mer generösa regler. Här ville Kristersson inte ens ge svar på hur stor en rimlig asylinvandring till Sverige kan vara. Bara att den ska bli mindre än dagens 23 000 per år. Exakt hur det ska ske med Moderaternas politik hade han svårigheter att tala om .

 

Socialdemokraternas Löfven går och väntar på att Eu skall rädda honom från att ta de tuffa beslut i migrationsfrågan som medborgarna förväntar sig. Moderaternas Kristersson förstår man i sin tur räknar med att få hjälp av Socialdemokraterna för att driva genom en tuffare migrations politik. Så frågan är väl vad vi medborgare som förväntar sig tuffare tag har att vänta oss den röd-blå röran.

 

Det finns en stabilt underlag för en strängare migrations politik både opinionsmässigt med över 60% och i riksdagen med en betydande majoritet S, M och SD verkar man inte  bry sig om där beröringsskräcken till  SD resulterar till  att det blir småpartierna i de båda blocken  i riksdagen som sätter agendan för den svenska migrationspolitiken mot den folkvilja som finns.

    

De som har förväntningar på att Moderaterna skulle vara en garant för en lägre invandring lär bli besvikna. Det är inte bara de övriga i Alliansen som pockar på en fortsatt hög invandring till Kristerssons  förtvivlan utan han lär nog också få ta hänsyn till vad prästfrun tycker i frågan för hemfridens skull. Men att först nu inse att moderaterna under Reinfeldts ledarskap totalt flippade ur i sin migrationspolitisk obekymrade om följderna tyder på en politisk omognad som inte passar in i den statsministerroll som hägrar för Kristersson.  Den enda som förstod var SD och den ökade skaran av medborgare som levde ute i verkligheten och såg med egna ögon konsekvenserna av den politiken som moderaterna var pappa till. Först förnekade man och med hjälp av media mörkade vad som försiggick där ute. Sedan ingick man i en kartell med övriga politiska partier som gick ut på att svartmåla.

 

Sverigedemokraterna som hade mage att ifrågasätta den migrationspolitiken som moderaterna var pappa till beskylldes att vara rasister, rädda för det mångkulturella samhället, osolidariska och när inte det räckte så tog man till naziststämpeln för att försöka skrämma bort medborgarna från SD.  Media var med på noterna man föredrog att blunda och inte rapportera om vad som hände i de utanförskapsområden som växte upp runt om i Sverige. Det var först när de utländska mediejättarna började intressera sig för vad som försiggick i samhället i spåren efter den naiva migrationspolitiken som även media här hemma med svansen mellan benen började rapportera och insåg till slut att man inte längre kunde hålla läsare och tittare isolerade från den verklighet som uppstått efter invandringsvågen under åren.

 

Det tog emot och fortfarande tar det emot förstår man. Den som det också tar emot att behöva bli påmind om konsekvenserna av den politiken man stod bakom är Reinfeldt som nu ondgör sig över att press och TV lägger alldeles för stort intresse för vad som händer i Sverige och menar att de svartmålar.


Det parti som såg det hela tiden och hade rätt i sin kritik. Och det är samma parti som just nu plockar väljare både från Moderaterna och Socialdemokraterna. Det är Sverigedemokraterna som Kristersson vägrar att samtala med. Däremot samarbetar Kristersson gärna med Centerpartiet och kan också tänka dig att samtala och eventuellt samarbeta med Miljöpartiet - som båda vill ha en återgång till Reinfeldts galna migrations politik.


Tydligt är väl att Kristersson inte riktigt vill erkänna sina och moderaternas misstag fullt ut när han påstår att SD har eller hade ingen politik att erbjuda. Tydligt är att kämpa för en lägre invandring som SD har gjort de senaste 20 åren det är ingen politik för Kristersson. Men nu när man själva propagerar för samma sak då blir det som förut klassats som rasistiskt, osolidariskt och rädsla för det mångkulturella samhället istället omdöpt till en politik med ordning och reda. Man kan inte låta bli att ta sig för pannan när vi börjar inse vilka politiker vi har som företrädare för oss. .   


 tn       

 
 
Ingen bild

annemariegw@hotmail.com

31 augusti 2018 18:49

Igen mycket bra skrivet Tommy, Dessvärre kan jag bara dela till min tidslinje då jag är blockad till måndag 02.22 från att dela till grupper. Men chansen kommer på måndag då kan jag gå tillbaka och fortsätta

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards