Alla inlägg under juli 2018

Av tommy norum - 12 juli 2018 19:45



SD :s klarläggande av Sverigebilden i världspressen för en tid sedan fick kändisarna att gå i taket.

 

   

 Frågan är väl om det inte sådana här uttalande som spär på näthatet ?  

   

 

Henrik Schyffert till attack mot Sverigedemokraterna: "Rasister som vill vidriga saker"



Sven Melander gillar verkligen inte SD – nu går han till hård attack mot Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson och kallar dessa "J*vla landsförrädare"


Jonas Gardell till hård attack mot Sverigedemokraterna: som påstår att de hatar "Hatar Sverige.



Media och andra debattörer sliter sig förtvivlat i håret och ondgör sig över det hat som florerar ute på nätet och som man inte har någon möjligheter att kontrollera.. Själva har de inga problem med att föra kändisarnas hat vidare i sina medier. Som vanligt får man väl säga att det inte är hatet i sig själv man opponerar sig mot utan vilket hatet vänder sig till. Hatet mot SD och dess ledare och anhängare det har man inga problem att lägga ut på nyheterna. Man behöver ju inte var särskilt intelligent för att förstå att med sådana uttalande från kändisvärlden som man tar del av här och som de etablerade medierna för vidare utan att tveka kommer få till resultat att nätvåldet kommer att exaltera mot de personer och de åsikter de står för . 


Att både den etablerade media maffian och andra medlöpare försökt tysta ner det som förekommer i Sverige och att det var först när utländsk TV och press började intressera vad som försiggår i Sverige som en direkt följd  av den stora flyktingmottagandet och som också gav ett stort genomslag av en ändrad Sverigebild  utomlands.  Man är väl väldigt dåligt verklighetsorienterad om man tror att det är Sverigedemokraterna som ligger bakom den verklighetsbild som världen nu får ta del och som får kändisarna att ta till sina kraftuttryck. 


Den informationen har spridits ut i världen av både dansk, norsk och Amerikans TV en längre tid och som också till slut fick Svensk media att vakna till och börja förmedla verkligheten. Men att i det läget kalla media jävla landsförrädare eller att det hatar Sverige som man gör mot Sverigedemokraterna när de förmedlar samma nyheter är väl att gå lite för långt. Så att förmedla om den ökade dödskjutningarna, våldtäkterna den ökade brottsligheten och som nationalekonomen Tino Sanandaji så klart visar i sin nya bok har en invandrarberöring trots tafatta försök från etablissemanget att ignorera hans slutsatser.

 

Det visar väl bara att man på alla sätt fortfarande försöker dölja konsekvenserna av den naiva flyktingpolitik alliansen och de rödgröna stod enade för under en lång tid. Konsekvenserna det vill man helst inte ta något ansvar för. 

 

Frågan är väl om inte just det förhållandet som fått Sverigedemokraterna att växa. 



.tn



 

 

 

 




Av tommy norum - 10 juli 2018 07:00




 

Frågan är väl om väljarna fattar att en röst på Socialdemokraterna också blir en röst på en politik där MP och kommunisterna i vänsterpartiet vill ha del av politikkakan. Är det den politiken väljarna förväntar sig när man röstar på Socialdemokraterna och Stefan Löfven ?  

  

 

Frågan är väl om väljarna ännu en gång är beredda att rösta på en regeringskonstellation där Miljöpartiet är inblandade och med ett Vänsterparti som ligger och lurpassar i vassen för att ta del av kakan ledd av den forne kommunisten Jonas Sjöstedt som det visar sig är helt befriad från sunt ekonomiskt tänkande.

 

Han utgår fortfarande i sin fantasi att hela Europa, ja hela världen är socialistiskt med hans syn på hur politik skall drivas. Vänsterpartiet tycker att staten äger dig. Att det finns en aldrig sinande källa av pengar någonstans – ofta hos ”dom rika” eller företagen. Och att de där kronorna du betalar in kan användas hur som helst.

Här är några exempel på vänstervurpor som kan stressa vem som helst. ”Varje skattekrona som går förlorad i en skattesänkning är en stöld från det gemensamma” Det borde betyda att allt du tjänar ihop när du arbetar egentligen inte tillhör dig, utan ”det gemensamma”, och att det du får behålla således är en slags veckopeng? Det är den synen på folket som vänsterpartiet har som utgångspunkt i sin politik i sitt samarbete med Socialdemokraterna. Så frågan som väljarna borde ställa sig när man röstar på Socialdemokraterna är om man också i framtiden vill ha med MP och Vänster kommunisterna att göra när de med utpressning hotar att lämna skeppet om man inte får igenom sina krav. 

 


Det värsta partiet i svensk politik är ur makt och reellt politiskt inflytande är Miljöpartiet och de har alltid varit ett extremt parti, långt ut på kanten.

 

Den senaste eftergiften sossarna gav Miljöpartiet – en amnesti åt afghaner som enda grupp – är bara en i en mycket lång rad orimliga politiska beslut som Miljöpartiet krävt och fått igenom. Ett litet skitparti med ca 270 000 väljare bakom sig skall få ett sådant inflytande över Socialdemokraterna för att de skall kunna få behålla makten i svensk politik. Borde vara bekymmersamt för de som värnar om den svenska demokratins framtid. Om inte annat så borde väl de Borgerliga lägga lite mer krut på och pressa socialdemokraterna i hur de skall regera Sverige i fortsättningen med Vänsterpartiet och Miljöpartiet och kommer deras flumpolitik ta lika stor plats i politiken som i den senaste mandatperioden. 

 

Tänk om Alliansens företrädare lagt ner lika stor energi på att försöka splittra samarbetet mellan S och MP och V som man lagt ner på att försöka sätta stopp på Sverigedemokraterna. Då hade vid det här laget väljarna fått klart för sig vad som väntar dem om Socialdemokraterna tar hem spelet i september.

 

Då blir inte en socialdemokratisk politik man kommer att bjuda på utan lika mycket en MP och Vänsterpolitik med höjda skatter och miljöavgifter och en påtvingad migrationspolitisk som går i Vänsterpartiets och Miljöpartiets tecken, och hur många väljare vill ha det. ? En fråga som väljarna borde ställa sig. De borgerliga partierna och SD borde ta tillfället i akt i partiledardebatterna att ställa Stefan Löfven mot väggen och kräva ett svar.

 

De borgerliga har ju gjort klart för väljarna att något samarbete med Sverigedemokraterna inte är på tapeten. Vad jag förstår så har Stefan Löfven lite svårare att deklarera ett avbrutet samarbete med sina regeringskolleger och samarbetspartner om han vill behålla makten.

 

Så det vi kan förvänta oss i nästa mandatperiod är att MP med sina 270 000 väljare (om man nu inte åker ut ur riksdagen) skall fortsätta att mästra Stefan Löfven om hans block vinner valet om han vill fortsätta regera. Ingen lätt situation Stefan Löfven satt sig i när han tvingas samarbeta med MP trots att han vet att nära hälften av de socialdemokratiska väljarna från en tidigare undersökning vill bryta samarbetet med flumpartiet MP. Kanske inte så underligt att väljarna flyr partiet över till SD. 

 

Bara att konstatera att Socialdemokraterna är tvingade in i ett samarbete med de båda bundsförvanterna för att överhuvudtaget få till en regeringsbildning. Något som V och MP har utnyttjat fullt ut till för att få ut så mycket som möjligt av sin politik. Stackars väljare som fortfarande inte förstår att en röst på Socialdemokraterna är en röst på grisen i säcken. Varken väljarna eller Socialdemokraterna har en aning om vad som kommer ut ur säcken efter valet.   

 

tn









Av tommy norum - 8 juli 2018 07:00



 

 De här tre representanterna för L, S och C på bilden samt MP och V har bestämt sig för att hata allt som Sverigedemokraterna står för. De är väl medvetna om att fortsätter SD växa i samma takt som de senaste åren så finns det risk att de kommer att förlora all makt i svensk politik. En del kommer troligtvis också att försvinna från riksdagen.


 I dagens politiska debatt så verkar det som det är fritt fram för partierna att föra dialog - med inslag som många uppfattar som rena hatet - för att försöka få stopp på Sverigedemokraternas framgångar i opinionsundersökningarna. Man vägrar i stort att möta partiet med politiska sakargument utan har nu i åratal mött SD med en massa påståenden om deras bakgrund, deras rasistiska beteende eller andra epitet som man satt på partiet utan att i sak kunna verifiera i bevis i det man påstår. Man försöker dra sig undan och inte prata migrationsfrågor, integration eller vilka konsekvenser som den naiva invandringspolitiken som sjuklövern har varit ansvariga för att ställt till med.

 

Att det svenska folket vill prata det som de ser som absolut viktigaste frågan i valrörelsen det struntar de som har haft ansvaret för den misslyckade migrationen de senaste tjugo åren totalt i . De vägrar att stå till svars för den misslyckade politiken inför väljarna utan försöker med alla till buds stående medel komma undan sitt ansvar. Det om något fick vi bevis på i partiledaranförandena i Almedalen där man som vanligt försökte komma undan ämnet genom att prata EU samarbete, eller vad en liten flock nazister eller det pågående hatet som förekommer i de politiska samtalen eller rent allmänt prata skit om SD.  


Alla politiska partiers företrädare från de etablerade partierna pratar om det expanderande hatet som florerar på de sociala medierna och ondgör sig över den utvecklingen. Själva spär de på den utvecklingen när vi hör hur man på olika sätt försöker med desinformation och rena ljuget misskreditera Sverigedemokraterna som parti.


På torsdagskvällen utsattes flera politiker från Sverigedemokraterna för stenkastning i Visby. En grupp unga angrep politikerna och deras husbil och som tvingades dem att lämna platsen. En episod som inte gav någon reaktion hos de politiska ledarna i Almedalen.


Ygerman uttrycker sig på Twitter, normaliseringen av SD gör mig spyfärdig. För några år sedan var partiet något som alldagliga människor inte ville beblandas med, nu skyltar folk med att de är aktiva i partiet. sanslöst. Ett helt normalt uttrycksätt hos våra politiska företrädare om sina politiska motståndare. Hur skall man få stopp på hatet när man själva ger upphov till detta i sina kommentator på Twitter eller i sina tal ?  


– Vem kommer vilja engagera sig för sitt samhälle i framtiden säger Stefan Löfven i sitt tal i Almedalen, vem vill synas i TV, skriva artiklar, eller ens spela fotboll, om du riskerar drabbas av detta avgrundsdjupa hat, detta totala mörker? fortsatte han. Att forskare kommit fram till att det aldrig fanns någon "hatstorm" mot landslagsspelaren Jimmy Durmaz, utan att det var  automatiserat hatinlägg som låg bakom, det var inget Löfven nämnde i sitt tal  utan han spär i stället på en hatbild som i många fall bara finns i fantasin och som han påstår bara förekommer och används hos hans politiska motståndare. 


”Du är inte min talman”- hatet mot och mobbningen av Sverigedemokraterna förmedlade Vänsterpartisten (läs kommunisten) Dinamarca där hon saknar förmågan att skilja mellan äpplen och päron. I riksdagen för något år sedan fräste hon till mot den då sittande talmannen, SD-politikern Söder: ”Du är inte min talman! ”utan att det gav några stora reaktioner hos det politiska etablissemanget.

 

I samband med att Rebecca och Fiona invigde Almedalsveckan så uppträdde man i tröjor med texten fuck SD. Det fick Ungsvenskarnas (SD:s ungdomsförbund) ordförande Tobias Andersson att utmana dem i en debatt  De hatar oss, men har inte sagt varför. Just nu har de bara gjort en PR-kupp utan att visa upp någon sakpolitisk kunskap, säger Tobias Andersson. Att de sedan fortsatte i sitt instagram inlägg skrev - Snälla, försök övertyga, manipulera och hota alla du känner till att inte rösta på ett oerfaret Kalle Anka-nazistparti i kommande valet” Inte heller här några reaktioner hos Sverigedemokraternas politiska motståndare utan här blev den en total tystnad som mer karaktäriserar uppfattningen här fick man vad de förtjänar och inte ett ord om den hatpropaganda som florerar  i det politiska samtalet som man i andra sammanhang ondgör sig för när man själv blir drabbad av. En dubbelmoral som är så vanlig hos våra politiska företrädare.


I krig och kärlek är allt tillåtet och där är väl också politiken inberäknad. Vi har vi sett många exempel på under åren när man i talarstolarna ondgör sig över hatet men drar sig inte själva att använda den taktiken för att misskreditera sina politiska motståndare.  


– Ett parti som SD vars syfte är att splittra Sverige, ställa grupp mot grupp och människa mot människa. De har inte de egenskaper och den kompetens som krävs för att kunna hålla samman ett arbete i Sveriges riksdag, säger Magdalena Andersson när hon kommaterade Alliansens utspel att låta Sverigedemokraterna få ordförandeplatser i utskotten som speglar deras mandatantal i riksdagen.  Att Sverigedemokraterna i många opinionsmätningar är större än Socialdemokraterna speglar väl ändå deras nonchalanta beteende mot sina politikiska motståndare att i deras värld så finns kompetensen hos socialdemokraterna. En kommentar som fick Jimmie Åkesson att skratta åt Magdalenas Anderssons analys av Sverigedemokraternas egenskaper och kompetens i sitt Almedalstal genom att påminna om Mona Sahlins bravader i politiken..


 Vi har ju facit över hur väljarna analyserar Sverigedemokraternas kompetens i opinionsundersökningarna som ändå är ett kvitto på vilket förtroende man har för partiet. Är det någon som borde vara oroliga hur väljarna betygsätter den sittande regeringen i september är väl S och MP ..      


tn

Av tommy norum - 5 juli 2018 07:00



 

Den svenska modellen för socialdemokraterna i regeringsställning har blivit en satsning på migrationen med eller utan asylskärl på bekostnad av välfärden. Det vill man nu ta igen med kraftiga skattehöjningar inför nästa mandatperiod.. 




Socialdemokraterna försöker göra årets valrörelse till en fråga om välfärden. Man försöker komma undan migrationssnacket genom att låtsas som om migrationen och den försämrade välfärden som man nu ser resultatet av efter 4 år av Socialdemokratiskt styre inte har något samband. I stort sett alla välfärdsfunktioner och samhällsåtagande har inte hängt med resursmässigt för att hälla jämna steg med de ökande befolkningens behov. I stället så har våra politiker prioriterat migrationen och lagt i stort sett alla resurser på den. Man har varken anpassat, bostäder, skolan, polisen eller sjukvården för den ökade belastningen på samhället som den ökade befolkningstillväxten inneburit. Våra politiker verkar leva i fablernas värld där man tror att ökade behov inte också kräver ökade resurser för att upprätthålla välfärden på samma nivå som tidigare.

Mer lärare, mer poliser, mer socialarbetare, mer sjukvårdspersonal, mer bostäder något som framförallt Socialdemokraterna totalt försummat att tillgodose medborgarna deras rättmätiga krav på en fungerande välfärd i ett land som man tvingar dem att betala världens högsta skatter.  I ställe har man förbrukat i stort sett alla resurser på att ta emot mest flyktingar per capita i hela Europa och lämnat sina egna som man representerar i sina politiska uppdrag där hän.

 

Med sin politik har man förändrat hela samhällsstrukturen som lett till ökad kriminalitet, nästan dagliga skjutningar, ökade våldtäkter, bostadsbrist. en försämrad skola och en ständig brist på utbildad personal i stort sett hela välfärdssektorn. Sjukvårdköerna växer och polisen saknar resurser och personal för att rensa upp i det ökade brott träsket i spåren efter den naiva invandringspolitiken som bedrivits det senaste decenniet.

Medan vi medborgare ute i landet oroar oss över utvecklingen med ökad brottslighet och den nedmonterade välfärdssektorn med stängda BB, polisens maktlöshet i att nästan totalt tappat förmågan att lösa brott, en ökad social oro som spridit sig till och med i småkommunerna runt om i landet. I det läget så pratar våra valda politiker i Almedalen om att försöka sätta stopp för Sverigedemokraterna med metoder som får en att tänka på hur kommunisterna på sin tid tolkade ordet demokrati för att hålla borta den politiska oppositionen från att få inflytande.  Sverigedemokraterna var det enda parti som varnat för utveckling i Sverige i spåren efter den naiva invandringen och det vill man inte bli påminda om i det politiska etablissemanget som har ansvaret för den politiken.

 

Här lägger man nu ut dimridåer i sina försöka att behöva ta det politiska ansvaret för den utveckling genom att ändra fokus på andra valfrågorna med en strategi i att försöka få SD att uppfattas opålitliga med alla möjliga påståenden som att vara rasister, nazister, och det senaste att vilja riva ner hela EU samarbetet med sina krav på en folkomröstning om vi skall vara kvar i EU. Man har försökt med DÖ , man försöker nu med alla medel att deras inflytande i utskotten genom att neka dem att få ordförandeplatser i proportion av deras mandatstorlek. Man kör med rena mobbingen när man försöker  skrämma medborgarna med nazistspöket på samma sätt som Socialdemokraterna i stort sett hela efterkrigstiden skrämt medborgarna för högerspöket.

Bara att konstatera att våra politiker tolkar demokratin som att det skall ske på politikernas villkor inte på medborgarnas. Man vill gärna ta politiska beslut över huvudet på medborgarna något som nu straffar sig när man läser resultatet av opinionsundersökningarna.              

Medan Socialdemokraterna försöker göra affär av välfärden i valrörelsen genom att föreslå kraftiga skattehöjningar för att i någon mån kompensera det miljardskattebortfall som har förbrukas till migrationen under åren. Först nu börjar man förstå i sin regeringsställning allvaret i att man har lämnat medborgarna i sticket genom man har monterat ner stora delar av välfärden för att kunna driva sin migrationspolitisk och då aviseras det för stora skattehöjningar för att i någon mån försöka få tillbaka välfärden på en nivå åtminstone som tidigare.

Här har man försökt dölja kostnaderna för migrationspolitiken genom att påstå att Sverige tjänar på invandringen och vill gärna jämföra den arbetsinvandring som skett tidigare där invandrarna kom i arbete direkt och där samhället inte behövde sätta in specialresurser för att de skulle integreras. eller få ett atbete att gå till. De integrerade sig själva genom att arbeta liksom de svenskar som emigrerade till Amerika på sin tid. Man har på alla sätt försökt dölja konsekvenserna av den naiva invandringspolitiken både socialt och ekonomiskt när man i stort sett satsat alla tillgängliga resårer för att ta emot flyktingar med eller utan flyktingstatus. 

Ett politiskt ställningstagande som man nu försöker dölja så gått det går genom att med desinformation försöka få det partiet som varnat i flera år för den politiken  att uppfattas som opålitliga, främlingsfientliga och inte är att lita på.  Frågan är väl vem skall väljarna lita på i fortsättningen när man nu har facit på den politik som ansågs som Sveriges framtid både ekonomiskt och kulturellt och som skulle vara en garant för Sveriges välfärd när det nu visar sig blir precis tvärt om.           

 

tn








Av tommy norum - 2 juli 2018 07:00


Har vi fått en demokratur i Sverige den som Vilhelm Moberg så väl beskriver? Där råder det allmänna fria val, åsiktsfrihet råder det formellt men politiker och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlar en objektiv bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt den fria debatten stryps.


 

   

Man ser enskilda medlemmars bakgrund i ett parti som grogrund för att inte släppa in SD  i den politiska gemenskapen . Men man blundar för politikernas egna partier har agerat när de regerat eller varit med och rört om i grytan i sin politiska övertygelse. Och då duger det inte med att parta över huvudet på det parti som kanske blir störst.

   

Man blir lite fundersam över denna dubbelmoral  i de politiska kretsarna, allt för att få behålla makten tar man till vilka skamgrepp som helst i politiken. Här försöker man med näbbar och klor göra Sverigedemokraterna som en symbol för nazisterna för att några som var med och startade partiet för trettio år sedan (1988), men som är utrensade sedan många år, hade vissa kopplingar till nynazismen.  Samtidigt vet vi att de som skriker högst i kören var de som tillhörde partier i den samlingsregeringen under Hanson mellan 1939-45.

Det går inte och komma i från att de som satt i den regeringen Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Moderaterna under hela krisperioden var med och exporterade råmaterial till nazisternas krigsindustri som kullager, järnmalm och verkstadsprodukter man godkände också transiteringstrafiken med tyska militärtransporter av personal och materiel på de svenska järnvägarna till Norge och mellan Norge och Finland. Så länge kriget gick bra för tyskarna så behöll den svenska regeringen vänskapen med Nazisterna. Att representanter från dessa partier nu dömer ut Sverigedemokraterna för att någon medlem har haft nazistsympatier i sin ungdom när deras företrädare fört en politik som både förlängt kriget och all dess lidande som deras export till den tyska vapensmedjan bidrog till vill man helst inte låtsas om.

 

Här hemman så hyllade både kungahuset, många företagare, många höga militärer som gick och väntade på att tyskarna skulle komma och inta vårt land, många poliser, och representanter för domstolsväsendet var positiva till tyskarnas frammarsch i Europa liksom många politiker i alla partier.  

 

Under 1940-43 så beslagtogs regeringen för att hålla vänskapliga förhållandentill Hitler 315 svenska tidningar varav 215 var kritiska till Nazisttyskland. Censur infördes av regeringen som bidrog till att 16 ansvariga utgivare blev dömda till fängelsestraff.

 

Tiderna förändras då var den svenska regeringens representanter på hugget för att de goda förhållandena med nazisterna skulle fortgå utan störningar, det som bidrog till Sveriges välstånd både under och efter kriget. Då spirade den nationalistiska känslan i Centern, Liberalerna, Moderaterna och bland de Socialdemokraternas regeringsmedlemmar allt för Sverige och svenskarna var parollen. Nationalism något som numera ses som ett skällsord i samma kretsar.

 

Kommunisterna fick inte vara med i samlingsregeringen för de gick och väntade på att Sovjet skulle komma och befria landet Sverige från kapitalisterna som de ansåg styrde landet

De gick och väntade på revolutionen som var inskrivet i deras partiprogram lång fram på 2000 talet men som aldrig kom.  Sovjetunionens fall där lydstaterna under sovjettiden bröt sig loss från den ryska björnens klor i slutet på 1980 talet var väl anledningen till att det blev inte riktigt som man tänkt sig. En episod som fick Kommunisterna att byta namn till Vänsterpartiet (men utan att byta politik) när bevisen kom på bordet vad som hände i de länder som kommunisterna styrde. Men deras förehavande höll på  lång fram på 1980 talet där man fortfarande väntade på revolutionen som skulle komma.

 

Men det har inte dlett den nuvarande regeringen till några betänkligheter utan partiet utnyttjas numera fullt ut i regeringsarbetet trots att Socialdemokraterna såg kommunisterna som ett rejält hot mot den svenska demokratin under hela efterkrigstiden med sina revolutions tankar och förberedelser för att ta över Sverige när ryssen kom och befriade landet. Men det enda de befriade länderna ifrån har det visat sig var demokratin och välståndet där man i stället för att fördela rikedomarna rättvist blev en fördelning av fattigdomen i de länder som kommunisterna styrde.

 

Moral och etik och rättvisa och demokrati det utgår tydligen inte från någon värdslig verklighetsbild utan från ett perspektiv där behållandet av makten styr kriterierna för hur det skall uppfattas. Det bevisar väl om inte annat den publika uppvisning från Centern och Liberalerna att de inte förmår att stå för budskap som är lite svårsmälta för några hundra aktivister i respektive parti som anser att SD skall hållas utanför att få något inflytande i det politiska systemet i bland annat ordförandeposter i riksdagens utskott.  

 

tn

 

 

    


 



       


 

 














 

 

 

 

 

 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards