Direktlänk till inlägg 16 juli 2018

SvD debatt : Politiker sluta prata skit om invandrare och invandringen.

Av tommy norum - 16 juli 2018 07:38




 



11 artikelförfattare försöker i Söndagens SvD debatt få våra politiker att ändra ordval i sina anföranden för att inte bygga upp hat. Man vill att man använder andra ord än vad det är. Sluta använd belastning, ociviliserad, sluta att använda en viss grupp för att åskådliggöra  problemen i samhället osv. Man skall heller inte framställa vissa grupper som ett hot mot välfärden, hot mot svenska värderingar osv . För alla dessa ordval skapar motsättningar i samhället.     

 

De gör sig inte lätt för sig de 11 artikelförfattarna när de ena stunden anser det självklart man skall beskriva problemen och sedan argumentera för en lösning. Men samtidigt anser de att det finns  en skyldighet att förmedla en bild som är förenlig med verkligheten annars anser de att det finns risk att man bidrar till att bygga upp ett hat där väl då framförallt invandrarna känner sig i skottgluggen när man nu i stort sett skyller på att alla negativa förändringar på deras vistelse i landet. Men vilken verklighet det är som artikelförfattarna vill förmedla när man i diffusa ordalag påstår att det finns officiell statistik i hur invandringen påverkat Sverige och de anser att media rapporterar om en alldeles för negativ bild av hur Sverige ser ut.   

 

Man menar på att i stort sett har alla partiledare fram till 2015 pratat i positivt om denna heterogena grupp, att utrikesfödda bidrar till den svenska välfärden. Utan denna grupp har Sverige inte kunnat utvecklas som den gjort. En analys som de flesta nog tycker är en relevant tolkning. Men det artikelförfattarna tydligen inte vill ta till sig är att det var en arbetskraftinvandring där de som kom hit inte behövde anlita vårt sociala skyddsnät, man intrigerade sig själva utan inblandning från politikerna. Deras positivitet om invandring var med utgångspunkt från den verklighet som rådde från början av 1950 talet fram till 2000 talet. Så helt plötsligt blev den en annan verklighet både för medborgarna och våra politiker som i det längsta försökte rida på den framgångsutvecklingen för Sverige som arbetskraftsinvandringen gav i tron att det ordnar sig nog den här gången också.

 

Men allteftersom problemen och kostnaderna sprang i höjden trots en intensiv propaganda från våra politiker med allt mer hårdnande attityd mot de som inte var med på tåget mot det mångkulturella samhället man trodde var lösningen på Sveriges fortsatta välfärd. Då sparade man inte på krutet till meningsmotståndarna med beskyllningar om både det ena och andra för att försöka sätta stopp för det ökade motståndet bland gräsrötterna och Sverigedemokraterna som hade förmågan att spegla en verklighet som allt fler medborgare kände igen sig i. Det var de som levde i den där ute och som dagligen vistades i de områden som kände en frustation på att våra politiker under lång tid vägrade lyssna på dem .

 

Kanske i stället artikelförfattarna skulle koncentrera sin analys på vilka ordvalen som våra politiker använder mot de partier som har en annan åsikt om hur invandrarpolitiken borde gått till. De som sent, alldeles för sent till slut fick krypa till korset och inse att de hela tiden har haft fel. Men tänk så mycket ordbajs man producerat i onödan för en fråga som man redan på förhand borde insett man kommer att förlora om man vore mer verklighetsorienterad om vad som händer i det samhälle som de har fått förtroende att förvalta med sin politik. .   

 

Det artikelförfattarna saknade var den positivitet om invandringen som förekom före 2015. Man vill att våra politiker skall sluta prata invandring i negativa ordval som hot mot välfärden, hot mot svenska värderingar i tron att det på något sätt skulle förändra bilden om invandringen för gemene man. Tänk om man också vore lika förstående hur i hur man använder orden mot sina politiska motståndare det om något skapar motsättningar i samhället. Men som vanligt får man väl säga att taktiken som strutsen använder när han känner sig hotat stoppa huvudet i sanden och låtsas som om verkligheten inte fanns, den taktiken har använts av många i invandrardebatten när man känner sig in målad i ett hörn utan någon väg ut.

Det vi kan konstatera är väl att det finns många verkligheter där ute.

Det finns en politikerverklighet som försöker sudda ut alla negativa konsekvenser av den politik de har haft ansvaret för. Sedan finns det en mängd PK fantaster som bara ser den verklighet de vill se. Sedan finns det en verklighet som sådana som forskaren Tino  Sanandaji ser där han med statistik många gånger visar en verklighet som många helst vill slippa att ta del av för det omkullkastar många av alla positiva teorier och påståenden om invandringen som många har förmedlat under många år. Frågan är väl om inte artikelförfattarna hör till den kategorin som vägrar ta sig Tinos statistik över det verkliga forsknings läget om invandringen avigsidor.

Sedan har vi Alice Teodorescu som i sin ledarsida på GP har en verklighetsskildring om hur samhället ser ut och som retar gallfebern på etablissemanget där de i regel står helt  svarslösa i hennes analys hur Sverige ser ut i dag.  

Men så har vi den verklighet som många av oss vanliga medborgare upplever i vardagen med sjukhusköer, en underdimensionerad polisorganisation som inte längre klarar av sina primära uppgifter att lösa små som stora brott i vardagen, en skola där alltfler inte klarar gymnasiet, en ökad brottslighet i våldtäkter, en ökad social oro med bilbränder och kriminalitet där samhället inte längre klarar av att skydda sina medborgare. osv . Och det i ett land med världens högsta skatter.

 

Och tyvärr alla ni 11 artikelförfattare, i stort sett är alla problem i samhället som dykt upp de senaste åren är på något sätt invandrarrelaterat. Men det fick man tydligen inte säga för det skapar motsättningar i samhället. suck  

 

tn 

           

 










 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards