Direktlänk till inlägg 14 juli 2018

Dålig kunskap hos våra politiker hur asylprocessen skall gå till.

Av tommy norum - 14 juli 2018 20:00




Skrämmande dålig effektivitet på Migrationsverket på grund av fel processtyrning och en total passivitet som bottnar i okunskap hos våra politiker i riksdagen skriver Lars-Gunnar Lundh överdirektör vid Migrationsverket på SvD DEBATT. .

 

Varför låter man inte de asylsökande stå för bevisbörda enligt svensk lag om de har skyddsbehov och få stanna i Sverige  ?? 

. .

Det visar sig att man låter de asylsökande helt bli befriade för att föra bevis i sitt eget asylärende med hjälp av hans biträde betald av staten. När det enligt svensk lag är den asylsökande som harbevisbördan och med utgångspunkt från den framställningen skall verket avgöra behovet av skydd.  Här slänger de asylsökande många gånger alla handlingar för att försvåra handläggningen och intar en passiv attityd i den process som man enligt svensk lag är skyldig att medverka i för att bevisa sin asylrätt i landet.  

 

Här sätter sig de offentliga försvararna på läktaren och lugnt avvaktar utgången av ärendet utan att lägga två strån i kors för att fullfölja sin plikt enligt lagen och föra fram bevis för sina klienters (. Asylsökandenas ) rätt till att få asyl i landet utan låter migrationsverket ta hela ansvaret för utredningen. .

 

Trotts miljard belopp i ökade prövningsresurser så reagerar inte våra politiker, trotts att hälften av asylärendena slutar i att de får stanna i landet, men inte av asylskäl utan av humanitära skäl där skapat  en anknytning till landet på grund av de långa utredningstiderna.

 

Men i stället för att skynda på en process där de asylsökande får en större skyldighet att bevisa sitt behov av skydd i Sverige så cementeras den ordning som nu gäller genom att öka anslagen till migrationsverket i stället för att inrätta en process enligt svensk förvaltningsrätt och enligt uttalande i förarbetena där om den sökande inte medverkar eller presterar vad som är rimligt i det enskilda fallet skall ansökan avslås. När nu staten lägger ut miljardbelopp i offentliga försvarare till de asylsökande så är väl det också rimligt att staten sätter krav att de utför det arbete för sin klient som lagen föreskriver. Sätt krav på de offentliga biträdena att de skall prestera enligt lagen innan de får ut sin ersättning.   

 

Hundratals advokater sitter och rullar tummarna och låter migrationsverket stå för hela utredningen om de sökande är berättigad till att få asyl i Sverige utan att själva behöva stå för bevisbördan enligt svensk lag. Det är väl ytligare ett bevis på våra politikers oförmåga att styra landet enligt de lagar och förordningar som gäller och där man saknar kunskap om hur det borde vara och agera där efter.   

 

tn

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards