Direktlänk till inlägg 8 juli 2018

Vem är det man hatar mest i den politiska debatten kan man fråga sig.?

Av tommy norum - Söndag 8 juli 07:00 

 De här tre representanterna för L, S och C på bilden samt MP och V har bestämt sig för att hata allt som Sverigedemokraterna står för. De är väl medvetna om att fortsätter SD växa i samma takt som de senaste åren så finns det risk att de kommer att förlora all makt i svensk politik. En del kommer troligtvis också att försvinna från riksdagen.


 I dagens politiska debatt så verkar det som det är fritt fram för partierna att föra dialog - med inslag som många uppfattar som rena hatet - för att försöka få stopp på Sverigedemokraternas framgångar i opinionsundersökningarna. Man vägrar i stort att möta partiet med politiska sakargument utan har nu i åratal mött SD med en massa påståenden om deras bakgrund, deras rasistiska beteende eller andra epitet som man satt på partiet utan att i sak kunna verifiera i bevis i det man påstår. Man försöker dra sig undan och inte prata migrationsfrågor, integration eller vilka konsekvenser som den naiva invandringspolitiken som sjuklövern har varit ansvariga för att ställt till med.

 

Att det svenska folket vill prata det som de ser som absolut viktigaste frågan i valrörelsen det struntar de som har haft ansvaret för den misslyckade migrationen de senaste tjugo åren totalt i . De vägrar att stå till svars för den misslyckade politiken inför väljarna utan försöker med alla till buds stående medel komma undan sitt ansvar. Det om något fick vi bevis på i partiledaranförandena i Almedalen där man som vanligt försökte komma undan ämnet genom att prata EU samarbete, eller vad en liten flock nazister eller det pågående hatet som förekommer i de politiska samtalen eller rent allmänt prata skit om SD.  


Alla politiska partiers företrädare från de etablerade partierna pratar om det expanderande hatet som florerar på de sociala medierna och ondgör sig över den utvecklingen. Själva spär de på den utvecklingen när vi hör hur man på olika sätt försöker med desinformation och rena ljuget misskreditera Sverigedemokraterna som parti.


På torsdagskvällen utsattes flera politiker från Sverigedemokraterna för stenkastning i Visby. En grupp unga angrep politikerna och deras husbil och som tvingades dem att lämna platsen. En episod som inte gav någon reaktion hos de politiska ledarna i Almedalen.


Ygerman uttrycker sig på Twitter, normaliseringen av SD gör mig spyfärdig. För några år sedan var partiet något som alldagliga människor inte ville beblandas med, nu skyltar folk med att de är aktiva i partiet. sanslöst. Ett helt normalt uttrycksätt hos våra politiska företrädare om sina politiska motståndare. Hur skall man få stopp på hatet när man själva ger upphov till detta i sina kommentator på Twitter eller i sina tal ?  


– Vem kommer vilja engagera sig för sitt samhälle i framtiden säger Stefan Löfven i sitt tal i Almedalen, vem vill synas i TV, skriva artiklar, eller ens spela fotboll, om du riskerar drabbas av detta avgrundsdjupa hat, detta totala mörker? fortsatte han. Att forskare kommit fram till att det aldrig fanns någon "hatstorm" mot landslagsspelaren Jimmy Durmaz, utan att det var  automatiserat hatinlägg som låg bakom, det var inget Löfven nämnde i sitt tal  utan han spär i stället på en hatbild som i många fall bara finns i fantasin och som han påstår bara förekommer och används hos hans politiska motståndare. 


”Du är inte min talman”- hatet mot och mobbningen av Sverigedemokraterna förmedlade Vänsterpartisten (läs kommunisten) Dinamarca där hon saknar förmågan att skilja mellan äpplen och päron. I riksdagen för något år sedan fräste hon till mot den då sittande talmannen, SD-politikern Söder: ”Du är inte min talman! ”utan att det gav några stora reaktioner hos det politiska etablissemanget.

 

I samband med att Rebecca och Fiona invigde Almedalsveckan så uppträdde man i tröjor med texten fuck SD. Det fick Ungsvenskarnas (SD:s ungdomsförbund) ordförande Tobias Andersson att utmana dem i en debatt  De hatar oss, men har inte sagt varför. Just nu har de bara gjort en PR-kupp utan att visa upp någon sakpolitisk kunskap, säger Tobias Andersson. Att de sedan fortsatte i sitt instagram inlägg skrev - Snälla, försök övertyga, manipulera och hota alla du känner till att inte rösta på ett oerfaret Kalle Anka-nazistparti i kommande valet” Inte heller här några reaktioner hos Sverigedemokraternas politiska motståndare utan här blev den en total tystnad som mer karaktäriserar uppfattningen här fick man vad de förtjänar och inte ett ord om den hatpropaganda som florerar  i det politiska samtalet som man i andra sammanhang ondgör sig för när man själv blir drabbad av. En dubbelmoral som är så vanlig hos våra politiska företrädare.


I krig och kärlek är allt tillåtet och där är väl också politiken inberäknad. Vi har vi sett många exempel på under åren när man i talarstolarna ondgör sig över hatet men drar sig inte själva att använda den taktiken för att misskreditera sina politiska motståndare.  


– Ett parti som SD vars syfte är att splittra Sverige, ställa grupp mot grupp och människa mot människa. De har inte de egenskaper och den kompetens som krävs för att kunna hålla samman ett arbete i Sveriges riksdag, säger Magdalena Andersson när hon kommaterade Alliansens utspel att låta Sverigedemokraterna få ordförandeplatser i utskotten som speglar deras mandatantal i riksdagen.  Att Sverigedemokraterna i många opinionsmätningar är större än Socialdemokraterna speglar väl ändå deras nonchalanta beteende mot sina politikiska motståndare att i deras värld så finns kompetensen hos socialdemokraterna. En kommentar som fick Jimmie Åkesson att skratta åt Magdalenas Anderssons analys av Sverigedemokraternas egenskaper och kompetens i sitt Almedalstal genom att påminna om Mona Sahlins bravader i politiken..


 Vi har ju facit över hur väljarna analyserar Sverigedemokraternas kompetens i opinionsundersökningarna som ändå är ett kvitto på vilket förtroende man har för partiet. Är det någon som borde vara oroliga hur väljarna betygsätter den sittande regeringen i september är väl S och MP ..      


tn

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 15 nov 11:51


  Kommer Annie Lööf kunna genomföra sitt sonderingsförslag utan att helt tappa ansiktet inför Svenska folket ?    Frågan är väl om det inte är dags för C och L att lämna detta PK påverkade imagebyggande för att på alla sätt ge sken av att man di...

Av tommy norum - Tisdag 13 nov 10:59


  Det här gänget kör på med rena vuxenmobbningen när man saknar argument i politikens sakfrågor Vilken regering som än kommer till i Sverige så har ju turerna runt statsministeromröstningar och sonderingar visat att Sverige behöver nya pol...

Av tommy norum - Torsdag 8 nov 11:23


    Med Annie Lööfs gratulationer till sina Alliansbröder i Göteborg där man tagit makten med hjälp av FI , MP och de forna kommunisterna så kan tydligen vad som helst hända även i rikspolitiken förstår man när Centern är inblandad.        ...

Av tommy norum - Tisdag 6 nov 11:06


  Som det är nu blockerar Kristersson alla lösningar som inte kräver SD-stöd och lägger bara fram lösningar som kräver SD-stöd, säger en C-källa. Lööfs vapendragare Jan Björklund säger redan nu att L kommer rösta nej till Kristersson - och öppna...

Av tommy norum - Fredag 2 nov 13:06

President Trump är den enda politiker som vågar ifrågasätta och gå emot PK maffians domedagsprofetior om den väntande klimatkatastrofen som man tror väntar bakom hörnet. Alla andra världspolitiker låtsas att man arbetar för att förhindra klimat...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se