Direktlänk till inlägg 5 juli 2018

Socialdemokraterna håller på att rasera välfärden på grund av de skenande migrationskostnaderna . . .

Av tommy norum - 5 juli 2018 07:00



 

Den svenska modellen för socialdemokraterna i regeringsställning har blivit en satsning på migrationen med eller utan asylskärl på bekostnad av välfärden. Det vill man nu ta igen med kraftiga skattehöjningar inför nästa mandatperiod.. 




Socialdemokraterna försöker göra årets valrörelse till en fråga om välfärden. Man försöker komma undan migrationssnacket genom att låtsas som om migrationen och den försämrade välfärden som man nu ser resultatet av efter 4 år av Socialdemokratiskt styre inte har något samband. I stort sett alla välfärdsfunktioner och samhällsåtagande har inte hängt med resursmässigt för att hälla jämna steg med de ökande befolkningens behov. I stället så har våra politiker prioriterat migrationen och lagt i stort sett alla resurser på den. Man har varken anpassat, bostäder, skolan, polisen eller sjukvården för den ökade belastningen på samhället som den ökade befolkningstillväxten inneburit. Våra politiker verkar leva i fablernas värld där man tror att ökade behov inte också kräver ökade resurser för att upprätthålla välfärden på samma nivå som tidigare.

Mer lärare, mer poliser, mer socialarbetare, mer sjukvårdspersonal, mer bostäder något som framförallt Socialdemokraterna totalt försummat att tillgodose medborgarna deras rättmätiga krav på en fungerande välfärd i ett land som man tvingar dem att betala världens högsta skatter.  I ställe har man förbrukat i stort sett alla resurser på att ta emot mest flyktingar per capita i hela Europa och lämnat sina egna som man representerar i sina politiska uppdrag där hän.

 

Med sin politik har man förändrat hela samhällsstrukturen som lett till ökad kriminalitet, nästan dagliga skjutningar, ökade våldtäkter, bostadsbrist. en försämrad skola och en ständig brist på utbildad personal i stort sett hela välfärdssektorn. Sjukvårdköerna växer och polisen saknar resurser och personal för att rensa upp i det ökade brott träsket i spåren efter den naiva invandringspolitiken som bedrivits det senaste decenniet.

Medan vi medborgare ute i landet oroar oss över utvecklingen med ökad brottslighet och den nedmonterade välfärdssektorn med stängda BB, polisens maktlöshet i att nästan totalt tappat förmågan att lösa brott, en ökad social oro som spridit sig till och med i småkommunerna runt om i landet. I det läget så pratar våra valda politiker i Almedalen om att försöka sätta stopp för Sverigedemokraterna med metoder som får en att tänka på hur kommunisterna på sin tid tolkade ordet demokrati för att hålla borta den politiska oppositionen från att få inflytande.  Sverigedemokraterna var det enda parti som varnat för utveckling i Sverige i spåren efter den naiva invandringen och det vill man inte bli påminda om i det politiska etablissemanget som har ansvaret för den politiken.

 

Här lägger man nu ut dimridåer i sina försöka att behöva ta det politiska ansvaret för den utveckling genom att ändra fokus på andra valfrågorna med en strategi i att försöka få SD att uppfattas opålitliga med alla möjliga påståenden som att vara rasister, nazister, och det senaste att vilja riva ner hela EU samarbetet med sina krav på en folkomröstning om vi skall vara kvar i EU. Man har försökt med DÖ , man försöker nu med alla medel att deras inflytande i utskotten genom att neka dem att få ordförandeplatser i proportion av deras mandatstorlek. Man kör med rena mobbingen när man försöker  skrämma medborgarna med nazistspöket på samma sätt som Socialdemokraterna i stort sett hela efterkrigstiden skrämt medborgarna för högerspöket.

Bara att konstatera att våra politiker tolkar demokratin som att det skall ske på politikernas villkor inte på medborgarnas. Man vill gärna ta politiska beslut över huvudet på medborgarna något som nu straffar sig när man läser resultatet av opinionsundersökningarna.              

Medan Socialdemokraterna försöker göra affär av välfärden i valrörelsen genom att föreslå kraftiga skattehöjningar för att i någon mån kompensera det miljardskattebortfall som har förbrukas till migrationen under åren. Först nu börjar man förstå i sin regeringsställning allvaret i att man har lämnat medborgarna i sticket genom man har monterat ner stora delar av välfärden för att kunna driva sin migrationspolitisk och då aviseras det för stora skattehöjningar för att i någon mån försöka få tillbaka välfärden på en nivå åtminstone som tidigare.

Här har man försökt dölja kostnaderna för migrationspolitiken genom att påstå att Sverige tjänar på invandringen och vill gärna jämföra den arbetsinvandring som skett tidigare där invandrarna kom i arbete direkt och där samhället inte behövde sätta in specialresurser för att de skulle integreras. eller få ett atbete att gå till. De integrerade sig själva genom att arbeta liksom de svenskar som emigrerade till Amerika på sin tid. Man har på alla sätt försökt dölja konsekvenserna av den naiva invandringspolitiken både socialt och ekonomiskt när man i stort sett satsat alla tillgängliga resårer för att ta emot flyktingar med eller utan flyktingstatus. 

Ett politiskt ställningstagande som man nu försöker dölja så gått det går genom att med desinformation försöka få det partiet som varnat i flera år för den politiken  att uppfattas som opålitliga, främlingsfientliga och inte är att lita på.  Frågan är väl vem skall väljarna lita på i fortsättningen när man nu har facit på den politik som ansågs som Sveriges framtid både ekonomiskt och kulturellt och som skulle vara en garant för Sveriges välfärd när det nu visar sig blir precis tvärt om.           

 

tn








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards