Direktlänk till inlägg 2 juli 2018

Har vi fått en demokratur i Sverige, den som Vilhelm Moberg så väl beskriver?

Av tommy norum - 2 juli 2018 07:00


Har vi fått en demokratur i Sverige den som Vilhelm Moberg så väl beskriver? Där råder det allmänna fria val, åsiktsfrihet råder det formellt men politiker och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlar en objektiv bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt den fria debatten stryps.


 

   

Man ser enskilda medlemmars bakgrund i ett parti som grogrund för att inte släppa in SD  i den politiska gemenskapen . Men man blundar för politikernas egna partier har agerat när de regerat eller varit med och rört om i grytan i sin politiska övertygelse. Och då duger det inte med att parta över huvudet på det parti som kanske blir störst.

   

Man blir lite fundersam över denna dubbelmoral  i de politiska kretsarna, allt för att få behålla makten tar man till vilka skamgrepp som helst i politiken. Här försöker man med näbbar och klor göra Sverigedemokraterna som en symbol för nazisterna för att några som var med och startade partiet för trettio år sedan (1988), men som är utrensade sedan många år, hade vissa kopplingar till nynazismen.  Samtidigt vet vi att de som skriker högst i kören var de som tillhörde partier i den samlingsregeringen under Hanson mellan 1939-45.

Det går inte och komma i från att de som satt i den regeringen Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Moderaterna under hela krisperioden var med och exporterade råmaterial till nazisternas krigsindustri som kullager, järnmalm och verkstadsprodukter man godkände också transiteringstrafiken med tyska militärtransporter av personal och materiel på de svenska järnvägarna till Norge och mellan Norge och Finland. Så länge kriget gick bra för tyskarna så behöll den svenska regeringen vänskapen med Nazisterna. Att representanter från dessa partier nu dömer ut Sverigedemokraterna för att någon medlem har haft nazistsympatier i sin ungdom när deras företrädare fört en politik som både förlängt kriget och all dess lidande som deras export till den tyska vapensmedjan bidrog till vill man helst inte låtsas om.

 

Här hemman så hyllade både kungahuset, många företagare, många höga militärer som gick och väntade på att tyskarna skulle komma och inta vårt land, många poliser, och representanter för domstolsväsendet var positiva till tyskarnas frammarsch i Europa liksom många politiker i alla partier.  

 

Under 1940-43 så beslagtogs regeringen för att hålla vänskapliga förhållandentill Hitler 315 svenska tidningar varav 215 var kritiska till Nazisttyskland. Censur infördes av regeringen som bidrog till att 16 ansvariga utgivare blev dömda till fängelsestraff.

 

Tiderna förändras då var den svenska regeringens representanter på hugget för att de goda förhållandena med nazisterna skulle fortgå utan störningar, det som bidrog till Sveriges välstånd både under och efter kriget. Då spirade den nationalistiska känslan i Centern, Liberalerna, Moderaterna och bland de Socialdemokraternas regeringsmedlemmar allt för Sverige och svenskarna var parollen. Nationalism något som numera ses som ett skällsord i samma kretsar.

 

Kommunisterna fick inte vara med i samlingsregeringen för de gick och väntade på att Sovjet skulle komma och befria landet Sverige från kapitalisterna som de ansåg styrde landet

De gick och väntade på revolutionen som var inskrivet i deras partiprogram lång fram på 2000 talet men som aldrig kom.  Sovjetunionens fall där lydstaterna under sovjettiden bröt sig loss från den ryska björnens klor i slutet på 1980 talet var väl anledningen till att det blev inte riktigt som man tänkt sig. En episod som fick Kommunisterna att byta namn till Vänsterpartiet (men utan att byta politik) när bevisen kom på bordet vad som hände i de länder som kommunisterna styrde. Men deras förehavande höll på  lång fram på 1980 talet där man fortfarande väntade på revolutionen som skulle komma.

 

Men det har inte dlett den nuvarande regeringen till några betänkligheter utan partiet utnyttjas numera fullt ut i regeringsarbetet trots att Socialdemokraterna såg kommunisterna som ett rejält hot mot den svenska demokratin under hela efterkrigstiden med sina revolutions tankar och förberedelser för att ta över Sverige när ryssen kom och befriade landet. Men det enda de befriade länderna ifrån har det visat sig var demokratin och välståndet där man i stället för att fördela rikedomarna rättvist blev en fördelning av fattigdomen i de länder som kommunisterna styrde.

 

Moral och etik och rättvisa och demokrati det utgår tydligen inte från någon värdslig verklighetsbild utan från ett perspektiv där behållandet av makten styr kriterierna för hur det skall uppfattas. Det bevisar väl om inte annat den publika uppvisning från Centern och Liberalerna att de inte förmår att stå för budskap som är lite svårsmälta för några hundra aktivister i respektive parti som anser att SD skall hållas utanför att få något inflytande i det politiska systemet i bland annat ordförandeposter i riksdagens utskott.  

 

tn

 

 

    


        


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

observatören

11 juli 2018 11:01

Tror att Bilderbergsgruppen redan utsett"Krutgumman"till nästa statsminister ..och det är ju inte särskillt bra ..men å andra sidan ..är nog Sverige helt fritt från Socialismen framledes..

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

24 juli 2018 09:13

Nu har ett gäng syrier godhetssignalerat genom att texta plakat och ställa sig på torget i Åmål för att berätta att de gärna hjälper till att släcka bränder.
Det är nästan lika effektivt som om vi hade stått och gjort handhjärtan på torget medan de dog i Syrien. Åk norrut, dit bränderna är, om ni nu verkligen är allvarliga med att ni vill hjälpa till. Snacka är lätt. Och varför är det bara män på torget? Var är kvinnorna?

Jag tror inte riktigt att de inser hur provocerande och löjeväckande det där ter sig för många och jag undrar också vad plakatet med texten "Sverige till alla, vi till Sverige" har med bränder att göra. Sverige till alla, svenne betalar, förmodar jag.

https://nwt.se/amal/2018/07/24/amalsborna-vill-hjalpa-till

 
Ingen bild

oljemagnaten

24 juli 2018 12:42

Svar till fd Åmålsbo:tycker det är behjärtansvärt om ett gäng Syrier ställt sej på torget med plakat att de vill åka och släcka bränder .. ..Du skulle själv väcka mindre löje om du gjorde detsamma

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

26 juli 2018 12:27

Det brinner fortfarande vid Ragnerudssjön utanför Mellerud. Jag antar att hela räddningsstyrkan från torget är på plats för att hjälpa till, nu när de visat att de så gärna vill. Vem ringer tidningen?

 
Ingen bild

oljemagnaten

29 juli 2018 15:15

svar till f.d Åmålsbo:Läs i Expressen 29Juli om Modi Alkwas från Syrien som ställer upp som frivillig att bekämpa branden i Sveg ..Skall du kritisera Syrier så får du nog hitta något annat att kritisera för ..än just dem som hjälper till att bekämpa bränder ..

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

2 augusti 2018 10:43

Nu är det såvitt jag vet inga av torgdemonstranterna som har bekämpat eldar, utan bara godhetsignalerat att de kan tänka sig att göra det, om det brinner i stan. Varför de ska ställa sig med plakat på torget för att berätta det och varför tidningen rapporterar om det förstår jag inte riktigt.
Åk dit bränderna är, kontakta räddningstjänst. Har de gjort det?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Lördag 20 juli 09:35

I dagarna fick jag en sann historieberättelse över hur en av de miljoner emigranter levde sitt liv där over. Min farmor född Mossberg gifte sig med min farfar född Norum. Bägge kom från knekt familjer utanför Åmotfors i Värmland  där Noreborgs herrgå...

Av tommy norum - Onsdag 17 juli 09:48

  I semestertider om man nu skall nämna semester när man lever som pensionär sedan flera år tillbaka. I alla fal så vaknar besöksintresset upp för olika aktiviteter. Arvika har en del intressanta besöksaktiviteter att erbjuda därav Arvika fodonsmus...

Av tommy norum - Tisdag 16 juli 19:46

  Frågan är väl hur länge Stefan Löfven och Socialdemokraterna klarar av att hålla de tre kvinnliga partiledarna stången innan partiets politik totalt fallerar ?  Bara att konstatera att behålla regeringsmakten till varje pris kan bli en kost...

Av tommy norum - Lördag 13 juli 16:37

 - Att Moderaterna och KD med hjälp av SD sänkte skatten för låginkomsttagarna medan regeringen i sin oansvarighet blev tvingade av L och C - om de skulle få fortsatt förtroende att regera - i stället sänka skatten för höginkomsttagarna . Det är So...

Av tommy norum - Måndag 8 juli 20:51

    Zorn en av Sveriges populäraste och duktigaste målare och grafiker. Han var också en inbiten fotograf där motiven från hans konst ofta kom från ett fotografi som han tagit. Grafiken hämtade han sin inspiration från Rembrandt. Zorns stora privat...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se