Direktlänk till inlägg 30 juni 2018

Jimmies analytiska förmåga helt överlägsen Stefan Löfvens visar det sig.

Av tommy norum - 30 juni 2018 07:00





 
Medan Jimmie hade förmågan på ett tidigt stadium att analysera migrationsproblemet och hotet från muslimska  krafter som SMB nu varnar för så står Stefan Löfven oxh stampar på samma fläck utan att våga ta några beslut i frågan. 


Medan opinionen mot EU :s migrationspolitik sprider sig som en löpeld inom EU  som visar sig  i folkomröstningar i land efter land att man nu röstar på partier som inte ställer upp på den politiken . Det reagerar Stefan Löfven på  ”I värsta fall får vi köra över de motsträviga” Löfven avvisar tanken på att det är dags att ge upp försöken att få till ett mottagande som bygger på att alla länder tar emot flyktingar. Om inget annat hjälper så  är han villig att ta till storsläggan, även om det inte kommer att ske på det här toppmötet.– Jag håller fast att majoriteten i värsta fall måste köra över de motsträviga staterna.

Men tyvärr Stefan Löfven det sket sig även den här gången.. Ingen lyssnar längre på Stefan Löfven som anses som en liten mus i sammanhanget. Musen som röt visade det sig inte sätter några spår i de övriga EU ledarnas sinne när Löfven ännu en gång fick bita i det sura äpplet. Det blir ingen tvingande omfördelning av migranter mellan EU:s medlemsstater. den här gången heller.  Medlemsstaternas politiker  börjar nu dra öronen åt sig när det visat sig att det kan bli ett för högt politiskt pris att vägra lyssna på folkopinionen på hemmaplan. 

 

Det står nu klart att EU under natten lyckats enas om en gemensam formulering kring migrationspolitiken som ligger långt i från Stefan Löfven önskemål.  I stället går man vidare med frågan om migrantläger i Nordafrika och att stoppa människosmugglingen över Medelhavet. 

– Utan tvekan har vi ett nytt politiskt landskap i Europa det borde väl om inte annat Stefan Löfven blivit varse när han tar del av opinionsundersökningarna på hemmaplan. SD är nu uppe och nosar på förstaplatsen för att bli största parti och detta på grund av den naiva flyktingpolitik som S med övriga sjuklövern hållit på med alldeles för länge. 

En del partier stönar sig fortfarande kvar i inställningen att Sverige skall stå för solidaritet och humanism utan förbehåll där i stort sett alla skall kunna få en fristad i landet om de har en flyktingstatus som vilar på asylrätten. Men hur går det när land efter land anser det orimliga i situationen stryper sina gränser för att skydda den egna befolkningen för misär och kulturkrockar där inte minst den egna religionen är något man vill värna om? .

 

Något som Sjuklövern inte verkar bekymra sig över. Men de kanske kommer på andra tankar nu  när de får ta del av den senaste rapporten ”Mellan salafism och salafistisk jihadism". Detta på uppdrag av Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB). Sverigedemokraterna som ensamt parti var de enda som på tidigt stadium varnade för hotet från muslimer på allvar. Som vanligt så reagerade de övriga partierna med spott och spe .Salafism beskrivs som en bokstavstrogen tolkning av sunni-islam med en strikt syn på "odelbar gud och total underkastelse för guds lagar". Säkerhetspolisen har sagt att Sveriges våldsbejakande islamistiska miljöer har "tiodubblats på mindre ett decennium", från 200 till 2.000 på tio år.

 

Detta speglar de framväxande radikala grupperingar som den nya rapporten beskriver från  Försvarshögskolan. Vi får väl se hur länge det tar den här gången innan de övriga partierna vaknar till och ansluter sig till Sverigedemokraternas oro över situationen.   Jimmie Åkesson skrev redan 2009 i en debattartikel att muslimerna är vårt största utländska hot. Vi får väl se om inte han får lika rätt den här gången som när han varnade för den naiva flyktingpolitiken för döva öron under många år.      

 

 tn

 

 

 

 

 









 

 

 


 

 
 
Ingen bild

annemariegw

30 juni 2018 11:10

Klockrent Tommy, du är verkligen lysande

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards