Alla inlägg under maj 2018

Av tommy norum - 1 maj 2018 17:30


9 foton i färg från ett Gotland på 1940-50 talet e





Visby. Flygplatsen 

M/S Gotland lämnar Visby 

Visby. Kruttornet

Visby. Portikhuset 

Visby. Snäckgärdsbaden. Badviken 


VISBY. Trappgatan  

Visby. Stora torget. S:ta Karins ruin 

Stora Karlsö. Norderhamn 

Fårösund. Hamnen


Av tommy norum - 1 maj 2018 09:00



Segelsällskapet Åmålsvikens brygga på Svegön  i Vänern.  


 





Av tommy norum - 1 maj 2018 08:45

   

Det glada 50 talet där det inte fanns någon arbetslöshet, någon stress, där drömmarna om materiella ting tog sin början i tron om att det skulle ge ett lyckligare liv.   

       

        

 

 

        

     

Av tommy norum - 1 maj 2018 07:45


Det här var Åmål i början av 1900 talet






         

























Av tommy norum - 1 maj 2018 07:45


Så här såg Åmål ut på 1950 talet sett från luften. Ni kan soppa bildspelet genom att klicka  


        

Klicka för att ta del av bilspelet


                                        
 

Av tommy norum - 1 maj 2018 07:00



 
Nu får Ulf Kristersson försöka bestämma sig om det är folket eller PK maffian som skall styra den moderata politiken.  


Maken till urvattnad politiskt ställningstagande i flyktingproblematiken får man leta efter när man tog del av Moderaternas Ulf Kristerssons dialog med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i Agenda. För någon debatt blev det aldrig mellan dem. Ulf Kristersson flummade till det riktigt ordentligt när han fick frågan hur Moderaterna tänker ordna till migrationspolitiken i framtiden så blev det intelligenta svaret att han gärna gör upp med Socialdemokraterna om invandringspolitiken samtidigt som vi då vet att Stefan Löfven i Socialdemokraterna går fortfarande och väntar på att få hjälp av Eu för att lindra följdverkningarna av den naiva flyktingpolitiken som deras partier stod bakom och vars konsekvenser vi nu ser i samhället.

 

Men med Sverigedemokraterna tänker inte Ulf Kristersson samtala med vilket fick Jimmie Åkesson retoriskt undra hur det kan komma sig att hans parti är så omöjligt att samtala med när till och med gamla dödsfiender som Nord- och Sydkorea sätter sig vid förhandlingsbordet. Frågan som nog många moderater undrar över om det inte är dags nu att lämna sandlådan och föra en betydligt restriktivare migrationspolitisk som det visar sig att 60 % av medborgare står bakom enligt opinionsmätningarna. 12% vill ha en mer öppen invandringspolitik så det borde inte vara så svår för Ulf Kristersson i moderaterna att ta ställning i frågan om man skall anses vara ett statsbärande parti som skall regera Sverige vid en valvinst. .

Centerpartiet och Liberalerna har ju gjort klart att de inte sätter sig i en alliansregering om de rödgröna partierna är större. Kristerssons kamp för att erövra SD-väljare kan alltså vara avgörande för hans möjligheter att bli statsminister. Men om han tror att han genom att vara otydlig och ha dörren öppen åt alla håll för att inte skrämma bort sina Alliansbröder och vägrar tala klarspråk var moderaterna står i den fråga som medborgarna i opinionsundersökningar anses som den viktigaste valfrågan då kommer han troligtvis bli grymt besviken över valresultatet i höst. 

Frågan som de moderata väljarna bör ställa sig är väl hur han skall kunna sy ihop en gemensam migrationspolitisk med sina Alliansbröder när man ser hur Centerpartiet går sina egna vägar och går över och stödjer regeringen i förslaget att 9 000 ensamkommande unga en ny möjlighet att stanna i Sverige. 


Så det de borgerliga väljarna som vill ha en betydligt striktare migrationspolitisk har inte mycket att hoppas på i en eventuell Alliansregering där Centerpartiet och Liberalerna kommer att agera stoppklossar för allt för stora förändringar.

 

Så frågan är väl om inte väljarna en gång för alla skall sätta ner foten och göra klart för våra politiker vad som gäller i migrationspolitiken. Rösta på det parti som man anser har den bästa politiken i flykting och migration och som inte är rädda att tala klartext vad som behövs för att få landet på fötter igen. Det skulle stärka demokratin där all makt skall utgå från medborgarna och inte som en del uppfattar regeringsordningen att all makt skall utgå från PK folket.   


 tn


 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards