Direktlänk till inlägg 6 maj 2018

Socialdemokraterna har nu förstått att det går inte hur länge som helst att bluffa om tillståndet i Sverige utan att det får konsekvenser..

Av tommy norum - 6 maj 2018 07:00

 

Sent skall syndarna vakna. Men det är nog mång därute som nu får sig en tankeställare i hur man betett sig mot Sverigedemokraterna och ca 1 miljon som sympatiserar med dem. Nu blir det svårare skrika främlingsfientlig eller rasist när nu de två största partierna tagit över deras invandringspolitik. Först var det Moderaterna, nu har även 'Socialdemokraterna kommit till sans och börjar sent om sider förstå att de fört en ohållbar politik som håller på att dela Sverige. Man har med sin politik skapat ökade klasskillnader, ökad grövre brottslighet, social oro och otrygghet. Man har blundat för de enorma kostnaderna man åsamkat samhället utan att det kommit de svenska skattebetalarna till del. I stort sett hela förtjänsten av den stabila högkonjunkturen de senaste åren har gått till migrationen. Man har struntat i sjukvården, myndighetskris i bland annat polisen, bostadsbrist, och många kommuner går ekonomiskt på knäna med redan aviserade skattehöjningar på gång. Både den här regeringen och den förra har misskött Sverige med sina politiska ledningar.          

 

 

Är det månne Jimmie Åkesson som får ta den utsträckta handen när nu Socialdemokraterna kände sig tvingade att överta deras flyktingpolitik a´ 2014 .



 

Nya data från Eurostat visar att asylmottagning fortsatte sjunka i EU och halverades nästan i övriga nordiska länder, medan det bara sjönk lite i Sverige. Medan de nordiska länderna utanför Sverige tog emot tillsammans 12 900 asylsökande så tog Sverige på samma tid emot 26.300 Fortfarande har man inte lyckats få ner mottagandet till en nivå som gör att man får en chans klara av utanförskapet har det visat sig.  Man fortsätter att spä på problemen utan att reagera för verkligheten. Men man försöker inbilla medborgarna att numera har man en mininivå enligt EU mått men som det visar sig att man ligger fortfarande på den över skalan i mottagandet.  Vi kan förvänta oss en förväntad nettoinvandring i form av anhöriga med välkvalificerade arbetskraft som inte platsar på den svenska arbetsmarknaden.

 

Minst 300 000 personer sitter någonstans där ute och väntar att få ta del av vår sociala välfärd i form av sjukvård, pensioner, bostäder, mm och det utan att våra politiker har en realistiskt plan för mottagandet. Framförallt så är det en liten klick av politiker som befinner sig på vänsterskala i politiken och några förvirrade politiker i Centern som helt tappat fotfästet i verkligheten. Här är det tuta och kör så får vi se vad som händer där man vägrar ta till sig konsekvenserna för den politik som de var ansvariga för har ställt till det i samhället både på arbetsmarknaden, bostadsmarknaden, sjukvården och skapandet av den otrygghet som den vanlige medborgaren känner i dagens Sverige.

 

Medan många medborgare får smaka på som det nu heter socioekonomiska faktorer, som man inte vill låtsas om har med den naiva invandringen att göra, i form av tex rån där 12 åriga barn är inblandade. buspojkarna som bara får sig ett snack med socialen och är snart ute på gatan igen med nya pojkstreck och nya rån. Vi har ett par rån där personer varit mopedburna, hotat med kniv och även använt kniv vid åtminstone ett tillfälle. Polisen uppskattar att de ungdomarna är mellan 15 och 20 år gamla.

 

– Det finns stora brister i systemet. Nu blir det som ett hjul som snurrar. De begår brott, vi ingriper. Då förs det över till socialtjänsten och sen dröjer det inte länge innan de är tillbaka på gatorna" Medan detta händer i Sverige så försöker regeringen med kampanjer ljuga bort problem med "faktasidor" på engelska som ger sken av att Sverige aldrig har varit så tryggt som nu. Skattefinansierade propagandakampanjer riktas mot en utländsk publik som inte är insatt i detaljer. Det är inte bara konsekvenserna av den naiva inblandningen som regeringen på alla sätt försöker mildra genom fake news. Nu har man också utlandet fått ta del av att det är inte bara inom regeringen man försöker hålla skenet uppe utan även den svenska kulturvärlden fick sin släng av sleven att även inom de kretsarna har man kört med dubbelspel inför öppen ridå. Men även där fick sig fasaden en knäck när det visade sig att man vill vara bättre än man var. Det  blev i stället ett avslöjande med byxorna nere där man blev avklädd inpå bara skinnet inför allmänheten. .

 

Inte så lätt att försöka rätta till Sverigebilden så länge man inte förstår vem som har ansvaret för konsekvenserna av det man ställt till med. Regeringen med Stefan Löfvens försök att få medborgarna att tro att vi i Sverige har fått en massa högutbildade flyktingar. Men vid ett seminarium av tankesmedjan Fores presenterades ny forskning som visar att hälften av de nyanlända inte ens har grundskolekompetens. 75 000 personer, är nu inskrivna på Arbetsförmedlingens olika aktiviteter kopplade till myndighetens etableringsuppdrag. De här gruppernas utbildningsnivå är generellt mycket låg. Hälften har inte ens grundskolekompetens och idag vet vi att man åtminstone behöver gymnasiekompetens för att ha en chans på arbetsmarknaden, sade Pernilla Andersson på seminariet enligt Arbetsmarknadsnytt.

 

Så frågan väljarna borde ställa till Stefan Löfven inför valet varför inte försöka prata klarspråk för den verklighets som finns där ute istället för att både här hemma och utomlands försöka frisera till verkligheten så att den skall stämma in på de politiska ambitioner man har med sin politik. 



tn

 

 

 

 

 

 

 

 

 




  





.         

 






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards