Direktlänk till inlägg 2 maj 2018

Varför först nu Stefan Löfven och inte för 4 år sedan när ni fick makten ?

Av tommy norum - 2 maj 2018 07:00

 

Löfvens utspel på 1 maj: Vill höja pensionen för lågavlönade – med 600 kronor/ månad. Men det våra pensionärer borde fråga sig varför inte Socialdemokraterna vaknar till och värnar om pensionärerna förrän just före ett val. Trots signaler under flera år att fler och fler, där nu en kvarts miljon befinner sig under EU:s fattigdomsgräns så reagerar inte regeringen förrän nu strax före ett val. Socialdemokraterna vill ju marknadsföra sig att stå på de svagast sida i samhället men det visar sig det som så mycket annat är ett spel för galleriet när man har haft nästa 4 år på sig att förbättra pensionärernas levnadsvillkor utan någonting har hänt.

 

 

4 miljarder/år att höja standarden för våra pensionärer efter 2018 . 100 miljarder/år för migrationen sedan ni tillträdde 2014  Stefan Löfven.


Regeringen har haft nästan 4 år på sig att ta tag i den infekterade pensionsfrågan där en stor del av kollektivet håller på att ramla ner i ett fattigdomsträsk. Vi har haft en utveckling där många redan är under EU:s fattigdomsgräns och där i dag nästan en kvarts miljon pensionärer i Sverige lever under det förhållandet och andelen fattiga äldre har ökat dramatiskt sedan 2006. EU:s fattigdomsgräns är 60 procent av landets genomsnittliga (median) disponibla inkomst. I Sverige motsvarar det strax under 11 000 kronor i månaden. 


Detta tillstånd har de svenska pensionärerna befunnit sig i sedan 2006 utan att våra politiker reagerat. Alliansen på sin tid prioriterade löntagarna med lägre skatt som helt plötsligt gjorde pensionärskollektivet till en extra inkomstkälla för att reformera och bibehålla den sociala välfärden och vara med att finansiera den naiva invandringspolitiken man höll på med.  


Socialdemokraternas vallöfte innebär att pensionerna höjs genom ett tillägg till pensionen för dem med en allmän, inkomstgrundad pension på mellan 9 000 och 17 000 kronor i månaden. Det motsvarar 1,2 miljoner, eller 6 av 10 av dagens pensionärer i Sverige. Vallöftet beräknas kosta statskassan fyra miljarder kronor per år. Men vi andra då som har en pension på 17 000 eller lite mer varför skall inte de också få vara med att ta del av en levnadstandarhöjning när vi vet att de betalar fortfarande högre skatt än en löntagare. 

Vallöftet beräknas kosta statskassan fyra miljarder kronor per år som då borde sättas i jämförelsekostnaden för ensamkommande barn och ungdomar som beräknas kosta staten upp med 15 miljarder kronor under varje år fram till och med 2019. Det här visar uppgifter som SVT Nyheter har sammanställt 2015 ur Migrationsverkets prognos. Redan år 2016 uppgick utgifterna till nästan 28 miljarder, vilket utgör 46 procent av den totala kostnaden för migrationen. Och det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess och utbetalningarnas storlek ökar allt eftersom våra politiker tar nya beslut i hur allt fler skall ha möjlighet att ta del av vår generösa välfärd.

 

Vi väntar på en anhörighetsinvandring på runt 400 000 som väntar på sin tur att ta del av vår välfärd och där är man inte knusslig med bidragen varken i pensioner eller den sociala välfärden som kommer kosta skattebetalarna åtskilliga 100 tals miljarder lång tid framöver. 


Det är ingen tvekan om hur våra politiker värderar och prioriterar våra pensionärer när man fördelar ut våra gemensamma resurser. Det är något att ha i åtanke när medborgarna  går till valurnorna att ta i beaktande  hur partierna kan lägga ner hur mycket energi som helst och där man inte skyr några kostnader för att visa humanitet för sådana som kommer från andra länder och där en stor del inte ens har asylskäl utan får stanna av humanitära skäl på grund av långa handläggningstider som de själva många gånger är skyldiga till genom vilseledda uppgifter om sin identitet.


Under lång tid har man lagt ner energi på att förneka eller bagatelliserades problem med (utomeuropeisk) invandring: från trakasserier av kvinnor till hedersmord, gängbildningar, förorter som präglas av kriminalitet och utanförskap, låg sysselsättning och högt bidragsberoende, utryckningsfordon som slås sönder, hård belastning på skola och socialtjänst. Förnekelse som man fortfarande håller på med i viss utsträckning i regeringskretsarna.

 

Man hade inte varken lust eller tid eller det minsta intresse att ta tag i den egna befolkningens problem där stora pensionärsgrupper kommer all närmare fattigdomsträsket. Man gick i stället in för att hata Sverigedemokraterna och ta avstånd från allt och alla som kunde uppfattas gynna dem och allt som de stod för att värna den egna befolkningen bland annat våra pensionärer gjorde man om till unken nationalism i retoriken. Nu kör man med hyckleri i toppklass: man tar avstånd från men samtidigt bedriver en SD- liknande politik. 


Man kan ju fråga sig hur lång tid det skall ta för väljarna att genomskåda bluffenmed en präglad strutspolitik, krampaktig godhetssyndrom och en fientlighet i det man kallar främlingsfientlighet i så stor omfattning att man glömmer de egna medborgarnas problem i samhället. .  

   

tn




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards