Direktlänk till inlägg 22 januari 2018

Vice statsminister Isabela Lövin (mp) vädjar till sina politikerkollegor att inte svartmåla Sverige i debatterna.

Av tommy norum - 22 januari 2018 12:21

Inte så lätt för en politiker som Isabela Lövin ( mp) när hon vädjar till sina politikerkollegor i riksdagen om lite sans i hur tillståndet är i Sverige. Men har hon inget förtroende i de egna leden där 7 av 10 miljöpartister anser henne hopplös ute som språkrör i Miljöpartiet så är väl kanske inte chansen så stor att de övriga i riksdagen hörsammar hennes vädjan.    


 

Man kan ju fråga sig hur närma verkligheten befinner sig vår vice statsminister ?  På Frågan om hon bor i något av de 186 utanförskapsområden som är klassade som oroliga och där buset upplevs som ett problem både för de som bor där och för vår polis som får lägga en stor del av sina resurser för att upprätthålla lag och ordning så blev naturligtvis svaret nej på den frågan. Men tillade att hon har besökt dem flera gånger. Kanske inte riktigt är samma sak när vår vice statsminister med ett koppel livvakter och kommunpolitiker som visar alla projekt man öppnat för att bringa ordning och reda.  Det är väl bara det att de tongångarna har man nu hört till leda hur man tror sig skall komma tillrätta med problemen utan att de kunnat visa några positiva resultat ännu. Man vill gärna få uppmärksamhet när man påbörjar projekten men får aldrig vara med om utvärderingarna där det skall utrönas om man nått målen man eftersträvat. 

 

Medan utanförskapsområdena ökat under den här mandatperioden, med ökade dödsskjutningarna, våldtäkter har  ökat, vi har fått en sjukvårdskris, myndighetskris, bostadskris, arbetsmarknadskris för de nyanlända, kunskaperna minskar i våra skolor. Det är klart att den rödgröna regeringen helst vill sätta munkavel på de som svartmålar Sverige med tanke att det är de som har haft det politiska ansvaret de senaste åren. 

 

Men kan ju fråga sig om det är svartmålning av det Svenska samhället som säkerhetspolisen håller på med när de nu riktar flera varningar till landets politiker inför valrörelsen. 

Politikerna uppmanas bland annat att inte använda vanliga mobiltelefoner vid känsliga samtal – och att undvika väntrum på flygplatser: Vi tror att det kommer att bli fler hot mot våra politiker och att det blir tuffare än i förra valrörelsen. 

Ett av råden till politikerna är att undvika att spendera för mycket tid i vänthallen på flygplatsen "innan du har passerat säkerhetskontrollen". 

"Risken för attentat är avsevärt högre där", skriver Säkerhetspolisen, som också ger råd om hur bagaget ska märkas upp inför resor: 

"Ha inte någon utvändig märkning med anknytning till ditt arbete om det kan vara känsligt, till exempel din organisations eller ditt partis emblem."

Vid hotellvistelser uppmanas politikerna att "undvika att bo på markplan eftersom det kan öka risken för inbrott": 

 

"Tänk också på att från våningsplan sex är det mer komplicerat att bli räddad vid en brand."

Politikerna uppmanas även att säga nej till intervjuer i sina bostäder: 

"Du bör generellt undvika att exponera ditt hem, din familj och de exakta miljöer där du regelbundet befinner dig". 

Politikerna ska, enligt Säpo, inte heller uttala sig om eller kommentera den egna säkerheten eller olika skyddsåtgärder. 

 

Nog är väl alla dessa varningar från säkerhetspolisen ett bevis på att Sverige har förändrats till det sämre inte bra för många medborgare som bor i utsatta områden utan också för våra politiker. Men är det att svartmåla eller är det information om hur verkligheten har utvecklats under den senaste tiden som de rödgröna har haft den politiska makten?

 

Inte blir verkligheten annorlunda som vice statsminister Isabela Lövin (mp) tycks tro genom att skönmåla och stoppa huvudet i sanden och inte låta debatterna handla om den vardag både politiker och de övriga medborgarna lever i för stunden.

 

tn 

          



 



           

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards