Alla inlägg den 8 februari 2017

Av tommy norum - 8 februari 2017 07:00



  

Behåll Södra skolan och fortsätt hyr modulerna på Rösparksskolan löser skolfrågan på ett smidigt sätt fram till 2026.


 
Håkan Sandberg ( L)  på bild med Peter Stenberg (L) ger sin syn på I PD:s Synpunkt hur illa styrgruppen under ledning av  Michael Karlsson (s) sköter arbetet med den nya skolan. 



Vad har vi och vad behöver vi är rubriken på liberalerna  Peter Stenberg och Håkan Sandbergs inlägg på PD:s Synpunkt om byggandet av den nya skolan.

 

 

Man blir inte bara ledsen utan också lite frustrerad och nästintill förbannad när man har förstått hur lättvindigt Socialdemokraterna tar på sitt förtroendeuppdrag. Om det är av lättja eller rent oförstånd låter vara osagt men tyvärr så får det samma negativa resultat i slutändan för medborgarna som skattebetalare.

 

Här gjorde Socialdemokraterna ett köp av Seaside fastigheten utan den minsta  koll vad det skulle kosta skattebetalarna i slutändan. Nu är  man på väg att göra samma misstag igen när det gäller skolan.  Om nu skribenterna efterfrågar hos styrgruppen ledd av kommunalrådet Michael Karlsson (s)  hur har man kommit fram till att 800 elevplatser är behovet och som skolan skall dimensioneras efter. Har man inte bättre koll på läget så man kan ge ett svar på den frågan så kan man undra var hela byggprocessen kommer att sluta för skattebetalarna.  Att elevantalet enligt statliga Centralbyrån redan 2026 har minskat till 420 elever det  betyder ju att majoritetens målsättning på en skola i centralorten uppfylles om man behåller Södra skolan och hyr modulerna vid Rösparksskolan till vidare.  

 

Elevantalet är ju den springande punkten och den absolut viktigaste frågan att ta ställning innan man beslutar sig hur skolan skall byggas. En sådan fråga kan man inte bara vifta undan som man gjorde med Seaside köpet som man köpte först och tänkte sedan vilken är ett signum för Åmåls politiker under många  år , tuta och kör så får vi se vad som händer. Det räcker nu när ni i åratal visat en nonchalans och helt respektlöst hanterar våra skattemedel  där om inte annat vår höga kommunalskatt är ett bevis på.

 

Rubriksättningen vad har vi och vad behöver vi är också något som man borde ställa sig i en tid när skolinvesteringen kommer att innebära antingen en inskränkning av den kommunala servicen eller ännu högre kommunalskatt. När man ser att styrgruppen under kommunalrådet grundfrågan också innehåller en fullstor idrottshall, en ny fotbollsplan med läktare . Aptiten växer medan man äter som så uttrycksfullt skribenterna skriver. Vi är redan en av de kommuner som satsar mest skattepengar per capita i Sverige på fritid, kultur , ligger också högst i turism och nu kommer också skolan in på listan. Inte så konstigt att vi har en av Sveriges högsta kommunalskatter i Åmål med den prioriteringen som våra kommunpolitiker stått för.

 

Men att sätta igång med utredningar utan ha riktigt på fötterna när det gäller det framtida elevantalet låter som man fortsätter i samma anda som förut, tuta och kör så får vi se vad som händer

 

tn

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards