Alla inlägg den 7 februari 2017

Av tommy norum - 7 februari 2017 10:54



 

Centerns Annie Lööf  och  Liberalernas  Jan  Björklund driver heller politik med Socialdemokraterna än talar med Sverigedemokraterna. 

 

Det tog lång tid för Moderaterna och Kristdemokraterna att förstå att de befinner sig i opposition. De övriga allianspartierna Centern och Liberalerna har fortfarande inte fattat detta utan försöker i stället profilera  sig för att få så många röster som möjligt inför valet 2018 genom att mumla i skägget som för många av de borgliga väljarna blir ett obegripligt beteende.  

 

Det stärker knappas Alliansen eftersom de flesta rösterna som man räknar hem med den metodet  kommer från partibröderna i Alliansen. Och man ger också klara besked om att i stället för en borglig politik med hjälp av SD så föredrar en urvattnad politik i ett samarbete med Socialdemokraterna, en politik som inte hör hemma någonstans på den ideologiska skalan. En sådan politik brukar sällan bli bra i slutändan när man måste ta till kompromisser och som i regel helt tar bort dynamiken i besluten. Det blir varken hackat eller malet eller ju mer kockar ju sämre soppa. En politik som om det går snett ingen vill ta ansvar för utan skyller varandra. .

 

Väljarna blir de stora förlorarna när de röstar på antingen en vänsterpolitik eller en borglig men får serverad en politisk pyttipanna som inte smakar särskilt gott eller ser aptitlig ut.  Så det framförallt allians partierna får göra klart för sina väljare innan de går de valurnorna är vilken politik som kommer ut efter valresultatet. En röst på Centern och Liberalerna blir också en röst på ett samarbete med Socialdemokraterna om Alliansen blir minder än det rödgröna blocket och Stefan Löfven sitter kvar som stadsminister.  

 

Så frågan är väl om det är att föra borglig politik som är huvudsyftet eller om det är att till varje pris temporärt få stopp på Sverigedemokraternas politiska inflytande för C och L

Det är väl den frågan man som många väljare borde ställa sig när man går till valurnorna 2018.  Vill de borgliga väljarna i Centern och Liberalerna verkligen ha Stefan Löfven som stadsminister i ytligare en mandatperiod ?  En röst på de partierna borgar för ytligare en mandatperiod för Stefan Löfven som stadsminister om Alliansen inte lyckas bli större än det rödgröna blocket.

 

Ett samarbete med SD kommer i åratal sätta Socialdemokraterna offside i politiken  och man kommer att kunna föra borglig politik lång tid framöver. Men det kanske inte det som är huvudsyftet för Centern och Liberalerna. 

 

tn  

 

Av tommy norum - 7 februari 2017 07:00


SvD KULTUR




BERGLINS SÖNDAG

 

 

 

 

       

Av tommy norum - 7 februari 2017 07:00


Beskrivning av motivet

"Segelbåten "Svea" nedanför nedre slussen med Janne som skeppare" [Segelbåten Svea] år 1901

Beskrivning av motivet

"Jakten "Carmen" med passagerare vid fabriken" [Jakten Carmen]  år 1903


Beskrivning av motivet

"Motorjakten "Irene" Från Fredrikshamn. (dansk) på nedgång i bassinen" [Motorjakten Irene] år 1906


Beskrivning av motivet

"Motorbåt "Tip-Top" i bassinen på uppgång" [Motorbåten Tip-Top] år 1914


Beskrivning av motivet

"Grupp ombord å ång Isulla? Utanför Baldersnäs" [Ångaren Isulla] [Tomas Hallgren] år 1918




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards