Alla inlägg under december 2017

Av tommy norum - 5 december 2017 07:00



 

  

Det är nog många pensionärer som uppfattar det som ett hån när regeringen föredrar att lägga miljarder på ensamkommande utan asylskäl i stället för få upp inkomsten för våra fattigpensionärer eller ta bort den orättvisa skatten för pensionärerna.  



Hur länge skall vi finna oss i att politikerna tvingar på medborgarna att ta emot fler invandrare än man lyckats integrera ?

Hur länge skall vi finna oss i att politikerna vägrar att redovisa kostnaderna för invandringen på ett ärligt sätt ? 

Man vill inte redovisa för de direkta kostnaderna på mångmiljardbelopp utan hänvisar hela tiden till framtida vinster som man på alla möjliga och omöjliga beräkningar den ena mer fantasifullt än den andra försöker räkna hem att det hela är en vinst för landet Sverige. Att man hittills inte lyckas att leva upp till det som är det viktigaste i en invandrarpolitik nämligen en integration värd namnet det har man i det längsta försökt dölja.


 

De som försökt informera om utvecklingen med en ökad kriminalitet, narkotika och ett utanförskap och där religiösa krafter mer och mer sätter sina spår och där inte minst invandrarkvinnorna vägras många gånger ta del av det svenska samhället på samma villkor som de som är födda här.  All sådan information vad som händer ute i samhället har bemötts med att man går de främlingsfientliga ärenden eller högerradikal propaganda. Till och med informationen om invandrarkvinnornas situation i de mansdominerade invandrartäta områdena klassades av vänstern och företrädare för feministerna som invandrafientliga.

 

Den svenska media etablissemanget höll tyst ända till några utländska journalister och Tv bolag och några utländska politiker började undersöka och skriva och tala om saken. Då först började också den svenska media maffian vakna till och sakta men osäkert försöka ta till sig verkligheten som den var och inte rapportera med utgångspunkt som man ville den skulle vara. Den svenska åsiktskorridoren har fått sig en och annan knäpp på näsan i efterdyningarna av de naiva invandrarpolitikens uppvaknande.

  

Vi har nu otaliga bevis på att våra politiker står sig slätt genom politiska beslut skapa en integration värd namnet. Man har i stället drivit in de nyanlända i ett utanförskap som skapat nya klasskillnader, social oro där kriminalitet fått fäste utan att våra myndigheter hittills lyckas stävja detta. Invandrartäta utanförskapsområden ökar runt våra större tätorter där andra krav sätts på medborgarna, krav som många gånger utgår från det samhälle de flytt ifrån. Våra politiker har i grunden ändrat hela samhället med en politik som man inte varit det minsta intresserad av vilka konsekvenser det får för medborgarna, varken de infödda eller de nyinkomna, varken socialt eller vilka kostnader det för med sig.

 

Man har undvikit att föra en debatt om den undanträngningskonsekvens den politiken fört med sig där andra behov i samhället fått stå över. Vi har pensionärerna där framförallt de så kallade fattigpensionärerna behov av en standardökning totalt ignoreras av politikerna i flera år. Man kan ta politiska beslut på miljarder utan den minsta konsekvensutredning där väl det senaste om att de så kallade ensamkommande barnen utan asylskäl skall få stanna där regeringen utan att blinka är beredda att betala både uppehälle, bostad och utbildning utan en enda utredning i botten vilka framtida kostnader det får för samhället. Men man struntar totalt i de fattigpensionärer trots att de arbetat hela sitt liv i samhället, betalat skatt då skall helt plötsligt en sådan reform betalas och utredas samtidigt som man utan utredning tar hit flyktinganhöriga som får pension, fri läkarvård, fri tandvård, bostadsbidrag utan ha betalat en enda krona i skatt.

Att sedan det parti som låtsas stå på de svagas sida nämligen det statsbärande socialdemokraterna  låtit pensionärerna i det land med världens högsta skatter ha högre skatt än löntagarna så lång tid efter Alliansens genomförande av det orättvisa i skatteuttaget är väl ett kvitto på hur den nuvarande regeringen prioriterar var våra skatter skall hamna.   

Våra politiker har skapat en situation där man till skillnad för övriga europiska länder som mer inriktade sig på att försöka stoppa inflödet så gjorde de svenska politikerna tvärt om. Man bjöd in alla flyktingar med öppna våra hjärtan ,sverige alltid skall ha öppna gränser. Nu ser vi resultatet av den politiken där över 35 000 ensamkommande  2015  tog inbjudan på allvar. Sverige är det land som tagit emot mest ensamkommande barn av alla inom EU.

Nu står vi där med ett stort antal ensamkommande som inte ens har ett asylskäl i botten att falla tillbaka på utan där regeringen har hittat på andra skäl för att de skall få vistas i landet. Att bara mottagningskostnaden har beräknats till 1.2 miljoner per barn och år verkade inte bekymra regeringen att fortsätta satsa på de ensamkommande.

Kostnaderna för invandringen och dess konsekvenser verkar inte bekymra våra politiker överhuvudtaget men däremot på kostnader som gäller inhemska samhällsmedborgare som varit med och byggd upp det här landet. Det senaste exemplet är Assistentnerdragningen och fortfarande så låtsas man inte om att vi har 250 000 fattigpensionärer i det här landet eller att sjuka drivs till att arbeta vilken de kan eller inte. Då helt plötsligt sätts det krav på de infödda medborgarna som kanske många gånger inte är berättigade.

 

Men om en ensamkommande ljuger om sin ålder och därigenom har åskammat samhället miljoner i extra kostnader det premieras i att de får stanna kvar även om de inte har ett asylskäl. Kanske inte så konstigt att det finns de som röstar på partier som inte har något ansvar för det vi nu upplever där de  hela tiden protesterat för den förda politiken vars konsekvenser vi nu ser runt om i Sverige.


tn






Av tommy norum - 3 december 2017 11:15


“Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval idag?” Om respondenten inte uppger parti får de följdfrågan: ”Vilket parti lutar det mot?” och de som inte svarar på denna heller får följdfrågan ”Vilket parti tycker du är minst dåligt?”.
7 mätningar med varierande resultat ger inget tillförlitlig bild av opinionsläget för valet 2018


Demoskop

PeriodRegeringenOppositionenÖvrigaAlliansen
(M, L, KD, C)
Rödgröna
(S, MP, V)
Blockskillnad
(procentenheter)
Källa
SMPVMLKDCSDFIAndra
            
November 201728,2 %4,4 %7,5 %21,9 %4,9 %2,8 %9,1 %18,1 %2,2 %0,9 %38,8 %40,1 %

Sifo 

PeriodRegeringenOppositionenÖvrigaAlliansen
(M, L, KD, C)
Rödgröna
(S, MP, V)
Blockskillnad
(procentenheter)
Källa
SMPVMLKDCSDFIAndra
            
November 201729,8 %4,2 %6,9 %22,4 %5,4 %3,1 %10,3 %14,7 %2,1 %1,1 %41,2 %40,9 %

Novus

PeriodRegeringenOppositionenÖvrigaAlliansen
(M, L, KD, C)
Rödgröna
(S, MP, V)
Blockskillnad
(procentenheter)
Källa
SMPVMLKDCSDFIAndra
            
30 november 201728,6 %5,0 %7,3 %19,9 %5,5 %3,6 %11,0 %16,6 %Andra2,5 %40,0 %40,9 %

Ipsos


PeriodRegeringenOppositionenÖvrigaAlliansen
(M, L, KD, C)
Rödgröna
(S, MP, V)
Blockskillnad
(procentenheter)
Källa
SMPVMLKDCSDFIAndra
            
November 201728 %5 %8 %21 %5 %3 %11 %16 %2%1%40 %41 %

Inizio


PeriodRegeringenOppositionenÖvrigaAlliansen
(M, L, KD, C)
Rödgröna
(S, MP, V)
Blockskillnad
(procentenheter)
Källa
SMPVMLKDCSDFIAndra
            
November 201728,6 %4,0 %6,8 %23,2 %3,3 %4,0 %10,1 %15,4 %2,0 %2,7 %40,6 %39,4 %

Yougov


PeriodRegeringenOppositionenÖvrigaAlliansen
(M, L, KD, C)
Rödgröna
(S, MP, V)
Blockskillnad
(procentenheter)
Källa
SMPVMLKDCSDFIAndra
            
November 201725,2 %4,6 %7,6 %20,2 %4,5 %2,8 %10,3 %20,7 %1,3 %2,6 %37,8 %37,4 %

Sentio

PeriodRegeringenOppositionenÖvrigaAlliansen
(M, L, KD, C)
Rödgröna
(S, MP, V)
Blockskillnad
(procentenheter)
Källa
SMPVMLKDCSDFIPPMEDAndra
              
November 201726,6 %4,8 %7,7 %18,2 %4,2 %3,3 %9,1 %21,7 %1,9 %0,9 %0,5 %1,1 %34,8 %



Av tommy norum - 2 december 2017 07:00


Ingen tvekan att Kent Ekeroth upprör känslorna hos medias vänster journalister som på alla sätt försöker använda enskilda Sverigedemokraters beteende för att skada partiet när man försöker översätta övertramp de begår som ett kvitto på att det är partiets politik de företräder när det gått lite snett i kommunikationen och i sina uppträdande både på fritiden och i talarstolarna runt om i Sverige.

Kent Ekeroth har länge retat gallfebern på media i hans sätt att inte tillmötesgå deras krav på tillgänglighet och hans raka svar. Han har ansetts vara ett lovligt byte för drevet att kräva hans avgång.  Den senaste uppträdande i krogkön och den berömda järnrörsskandalen som aldrig var någon skandaler eftersom de inte fick några rättsliga efterspel var ett talande exempel på detta. Skandalerna som aldrig blev några skandaler mer än i hjärnorna på en klick journalister som på alla sätt och med alla medel försöker sätta stopp på Sverigedemokraternas opinionsframgångar. Vanligtvis sitter Ekeroth i riksdagens justitieutskott, men har nu tagit en timeout från rollen. Kent Ekeroth, född den 11 september 1981 i Malmö, är utbildad civilekonom vid Lunds universitet.       


Kent Ekeroth

Åklagaren lyckades inte föra fram bevis för en fällande dom mot Kent Ekeroth trots att han redan ansågs dömd i media.  


En av domarna i målet förklarar varför Ekeroth frikänns:

 

- Det är åklagaren som ska motbevisa en nödvärnsinvändning och vi har gjort bedömningen att bevisningen inte räcker till för det. Man har hört ganska många vittnen, och de vittnen som man har dömt honom på i tingsrätten, de tycker vi inte är riktigt tillförlitliga, säger Birgitta Trägårdh, en av domarna, till TT. Tingsrätten visade sig tydligen vara en politisk domstol som gjorde avkall på principen om att vara en objektiv när man fällde Ekeroth. I Hovrätten värderade man bevisen efter lagen och frikände honom. Nu är han oskyldig vad än media och politska motståndare har för synpunkt i saken.  Inte bara Tingsrätten utan hela media etablissemanget står nu där med lång näsa. Man gick bet på att avsatta Ekeroth den här gången också.

 

Det är andra gången nu som Kent Ekeroth snuvar media på rubriken att han skall avgå på grund av att han handlat brottsligt   

 

 

Järnrörsskandalen är en svensk uppblåst av media soch som beskrevs som  politisk skandal rörande de tre Sverigedemokratiska politikerna Erik Almqvist Kent Ekeroth och Christer Westling i november 2012. Kvällstidningen Expressen försökte visa att de tre hade attackerat komikern Soran Ismail och flera andra personer med såväl rasistiska som sexistiska tillmälen. Samma Ismail som i dagarna anklagas för minst två våldtäkter och lite annat smått och gott där polisen nu har inlett en förundersökning. Nu kanske inte det är så noga. Soran lever nämligen väldigt gott på att hänga ut människor som inte är dömda utan råkar illa ut för sina åsikters skull. Så även om Soran Ismail inte har det så lätt i dessa dagar så ingår det i spelet att som man bäddar får man ligga.

 

Trots att åklagaren med hjälp av Expressen på alla sätt försökte få fram bevisning med filmer både från Kenth Ekeroth själv och andra filmade vittnesbilder så den 28 november 2012 meddelade överåklagare Mats Åhlund att en förundersökning inte skulle inledas mot Ekeroth.

 

Däremot så fick den så kallade Järnrörsskandalen som media blossade upp en annan vändning när Kent Ekeroth stämt Göteborgs Posten för att de publicerat hans bilder från händelsen utan tillstånd. Kent Ekeroth lämnade även in en stämningsansökan mot Dagens Nyheter rörande "otillåten exemplarframställning, otillåtet tillgängliggörande samt kränkning av ideell rätt, i strid med lag (SFS 1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk". Tingsrätten beslutade att Ekeroth skulle tilldelas 4 200 kronor som kompensation för publiceringen. I summan ingick även 1 000 kronor i skadestånd. Ekeroth överklagade till Hovrätten över Skåne och Blekinge och krävde 8 000 kronor i skadestånd.] Den 19 mars 2015 tillerkändes Ekeroth ytterligare 3 100 kronor av Göteborgs-Posten.

 

Så kan det gå när media leker domare.    

 

tn




 

Av tommy norum - 1 december 2017 17:45




 



Gevaliadag med Lill-Babs (1963)

 

Lill-Babs gjorde under några år under 60-talet reklam för Gevaliakaffe. I denna påkostade reklamfilm får vi följa Lill-Babs under en dag. Hon vaknar, drar upp rullgardinen, duschar, läser tidning, sitter i trafikkö, övar skalor vid en flygel, spelar in skiva i en grammofonstudio, spelar in tv-show, äter middag, står på scen och sminkar slutligen av sig. Totalt sex klädbyten hinner hon med.
 
KLICKA PÅ ADRESSEN FÖR ATT SE FILMEN PÅ 1 MIN
 
 
 
Av tommy norum - 1 december 2017 17:30



Ett Dalsland där transporterna av folk och varor skedde via Dalslands kanal. Men redan  för hundra år sedan började  Järnvägen sätta sina spår i konkurrensen som blev början på slutet av trafiken på kanalen. 


"Alex Halling på nedgång i spåntjärnet" [Ångaren Alex Halling] Fotograferad av E. Lemke 1916.


"Ång. Långed forcerande isen å spåntjärnet" [Ångaren Långed]  

Fotograferad av Herman Ahlin 1901

Ång Ellida lossar sättpotatis. Krig vid lossen" [Ångaren Ellida] fotograf Fotograferad av Herman Ahlin  1919.


"Nils med velociped" [Nils Ahlin] foto Herman Ahlin 1895


"Gustafsberg (Olssons-) med körare å vägen" Fotograferad av Janne Ahlin  år 1900


"Hembygdsfesten 1910: Båtarna med folket som vänta och titta" Fotograferad av Herman Ahlin 1910.


"Segelfartyg liggande utanför järnvägsbron väntar på medvind " foto Herman Ahlin 1915 


Av tommy norum - 1 december 2017 17:00



1674 fick rådmannen Paul Rokes tillstånd att sätta upp ett järnbruk med två stångjärnshammare. År 1695 tillverkades 1200 skeppund järn, cirka 130 ton. Tackjärnet hämtades från Värmland, men då Göta kanal öppnades för trafik kom även järn från Västmanland till bruket. År 1812 utökades bruket med ett manufakturverk. 1 juli 1830 gjordes den första smältan med den då nya metoden för härdfärskning,Lancashireprocessen.

I början av 1840-talet var Upperud Dalslands största bruk. Produktionen var då uppe i cirka 600 ton. Under 1860- och 1870-talen stängdes de flesta bruken i Dalsland på grund av bristande lönsamhet och 1871 upphörde stångjärnstillverkningen i Upperud. Istället övergick man till att tillverka pappersmassa.



File:Otto Hesselbom - View over Upperuds bruk.jpg


Upperuds bruk 1895-1899 oljemålning Otto Hesselbom 


 

Upperuds bruk 1895-1899 oljemålningar Otto Hesselbom 



 


Upperuds herrgård med unionsflaggan hissad . Otto Hesselbom omkring 1900 



HERRGÅRD


Upperuds herrgård 1937



 1900



Valskvarnen och sågen i Upperud 1901


Fartyg på väg att lasta spannmål vid valskvarnen 1926 



Dragning av båt mellan slussarna i Upperud. Huset är kanalkontoret där fotograf Ahlin bor och vars far var kamrer på Dalslands kanal.


D.K.K.K med ång. Jonas i bassin på nedgång" [Ångaren Jonas] [Dalslands Kanals Kamrerare Kontor]   1900



 


D.K.K.K med S/S "Gustafsfors I på nedgång o. "Runa" på uppgång o. S/S "Uppland" i Forsboviken" [Dalslands Kanal Kamrerare Kontor] [Ångaren Gustafsfors I, Ångaren Runa, Ångaren Uppland] år 1901




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards