Alla inlägg under december 2017

Av tommy norum - 12 december 2017 14:16


Med otrolig precision får man väl säga när man lyckades pricka den preliminära tiden av överflygningen över Åmål med ca - 1 minut. Från min horisont från en balkong på Örnäs så var det svårt att få fram en julgran av överflygningen. 

Men en mäktig överflygning som en hyllning av Julen av Såtenäs flygflottilj. Tack för den upplevelsen.



   



Av tommy norum - 12 december 2017 07:00


”Det är alldeles uppenbart att många svenska judar känner obehag eller drar sig för att öppet visa sin judiska identitet”. Det säger Svante Weyler, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) med anledning av den demonstration i Malmö där antisemitiska slagord ropades.

”Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna”.

Det var en av de ramsor som skanderades under demoonstrationen i Malmö och som anordnats som ett svar på att den amerikanske presidenten Donald Trump erkänt Jerusalem som Israels huvudstad.


Bildresultat för bränning av den israeliska flaggan

Att bränna ner Israels flagga som man gjorde i Malmö i demonstrationen mot judarna är väl en sak men när man i ren Hamas stil skanderar om död åt alla judar så är det nog på tiden att våra politiker börjar vakna upp ur sin törnrosa sömn och börjar inse vad som försiggår i Sverige. .


När några enstaka förvirrade nynazister i Sverige ger sig på judar eller muslimer då rubriceras det som ett hot mot demokratin i hela Europa om dessa krafter får fortsätta att växa. En reaktion som är helt naturlig med tanke på vad nazismen ställ till i världen. Men vilka röster hör vi i media och bland politiker när en samling arabiska muslimer hotar att döda svenska medborgare som bott här i generationer ?  De  eldar upp flaggor från det land som våra judiska svenskar känner ett visst religiöst samröre med och där man troligtvis har släktingar som bor.

Inte bara att man hotar att döda dem de försöker också genom att kasta brandfacklor mot en byggnad där ett stort antal judiska ungdomar befann sig. Hit kommer det en grupp arabiska muslimer till Sverige för att få skydd. Men i stället för att försöka anpassa sig så uppträder de som svin när de  tror sig kunna genom hot skrämma iväg svenska medborgare som bott här i generationer i frid med oss svenska kristna utan problem.

 

Är det Hamas med betydelsen "Islamiska Motståndsrörelsen", som har etablerat sig här och som kanske blir ett betydligt större hot mot oss svenskar än en samling förvirrade nynazister ? .. Hamas som klassificerat som en terroristorganisation av bland annat Eu, Israel, japan, Kanada, USA, Egypten, Australien, och Storbritannien. och de har ju visat att de drar sig inte för att döda civila med sina raketer som sänds upp mot bostadsområden i Israel. 


Var är polisen, var är våra myndigheter var är våra politiker ? Varför pratar man inte klartext här som när det gäller nazisterna om vilka krafter i samhället som är beredda att ta till våld för att skrämma bort svenska medborgare som är judar även från Sverige som man försöker i Israel.. Judiska församlingar har efter den stora invandringsvågen av muslimer känt sig hotade utan att våra politiker reagerat. Förut var det ett ringa antal nynazister som stod för skrämsel nu är det muslimska grupper som kommer från Mellan Östern som tar med sig sina förutfattade meningar om det politiska läget i deras forna hemländer. Klimatet mellan grupperna i Sverige blir ju inte minder spänt när båda grupperna tolkar Sveriges utrikespolitik som ett klart ställningstagande för palestinierna i konflikten.

Det där med konsekvensbeskrivningar är precis lika dåligt i utrikespolitiken som i invandrarpolitiken hur medborgarna berörs av besluten. . Alla de ansvariga verkar lika förvånade när verkligheten blir en helt annan än det man räknat med om man överhuvudtaget bryr sig om vilka verkningarna som kommer fram av besluten. .

 

Drömmen  om det mångkulturella samhället där alla skall leva som en enda familj där det inte finns några kontroverser mellan religiösa grupper, mellan folkslag med olika hudfärg och kulturer det kommer troligtvis förbli en dröm i all framtid. Historien har över hela världen visat att så är det och så kommer det att bli. Svenska politiker är nu på god väg att bygga ett nytt klassamhälle i både religion, ekonomiska förutsättningar där arbetssituationen och boende segregation är de faktorer som kommer att dela Sverige i vi och dem vilket man vill eller inte. Men hur skall man kunna lyckas få till en förändring till ett bättre samhälle när våra politiker på alla sätt försöker blunda för den verklighet som finns där ute. . 


 tn







Av tommy norum - 10 december 2017 11:30

 
Många reagerar starkt efter brandattacken mot synagogan i Göteborg och dödshoten mot judar i Malmö. Statsminister Stefan Löfven (S) säger att förövarna ska ställas till svars och C-ledaren Annie Lööf säger att hon blir förbannad över antisemitismen.

Ingen tvekan längre,  Sverige har problem i att försöka komma tillrätta med följderna av den naiva flyktingpolitik som bedrivits av sjuklövern de senaste 10 åren. 

 

Den senaste i raden är de antisemitiska hatbrotten som blossat upp och som i och med USA:s erkännande av att göra Jerusalem till huvudstad verkligen ger antisemitismen ett ansikte i Sverige. Men här är det inte nynazismen som gör sig hörda utan muslimer som flytt hit och tagit med sig problematiken från konflikt i Mellan Östern till Sverige. Hotet mot judarna har blivit en realitet i Sverige, ett land som säger sig stå upp för allas lika rättigheter, solidaritet mellan folken visar sig i praktiken är lika tomma ord som allt annat våra politiker försöker göra sken av att vi är men i praktiken visar det sig att vi ligger lång i från de önskedrömmarna som våra politiker vill att Sverige skall uppfattas som . 

 

Statsminister Stefan Löfven kritiseras för sin hantering av ökad antisemitism i Sverige.

.

" Vi kommer aldrig någonsin att tolerera hatbrott, intolerans, och antisemitism i vårt land. Här skall man kunna vara säker. oavsett vad man tror på eller om man inte tror på något alls" Det var vår statsministers fagra löfte vid ett besök i Malmö för en tid sedan.

 

  

Nu ser vi vad de orden betydde när det blossar upp oroligheter runt Israel så överförs det direkt på svenskar som har judendomen som sin tro och som bott här i Sverige sedan flera generationer. Och det är inte nynazister som i första hand står för hoten utan muslimska grupper vars länder man flytt i från på grund av konflikter med staten israel.

 

En synagoga i Göteborg angreps med brandfacklor och i Malmö skrålade muslimerna i en demonstration om död åt judarna under helgen. Att sedan Stefan Löfving och Annie Lööf blir upprörda vad som händer i spåren efter deras naiva invandrarpolitik ställer till med är väl något som borde tänkt på tidigare. Att man struntade, som revisionsverket så klart påpekade i en rapport, ordentliga konsekvensanalyser i istället tar man spontana politiska beslut i humanismens namn utan an susning vad som händer sedan. Det senaste beslutet om ensamkommande som regeringen tagit och som Centerpartiet tydligen ställer upp på har heller inga konsekvensbeskrivningar i botten utan här var det tuta och kör så få vi se vad som händer.  

 

Bara att konstatera att Sverige har inte bara ett utan en mängd problem som blossar upp i spåren av den naiva flyktingpolitik som bedrivits de senaste 10 åren. Antisemitismen. är bara en i raden av problem, det ökade klassamhället, brottsligheten, utanförskap, bostadsbristen, skolan, arbetsmarknadsproblem med de nyanlända, och en dränering av statskassan som aldrig verkar ta slut i spåren av invandringen.

 

Många svenskar har på grund av den ökade invandringen börjat känna sig otryggare, man vågar inte gå ut på kvällarna och där finns invandrartäta bostadsområden där man inte längre kan upprätthålla en service till medborgarna på grund av hot, rån och förstörelse av ungdomsgäng i de flesta fall med invandrarbakgrund. Det är det samhälle som kommit ut av den flyktingpolitik som sjuklövern stått bakom.  

 

Och upp i allt detta så hör man förnekelsens röst från de politiker som bär ett stort ansvar för utvecklingen. Alla röster som har en annan åsikt än regeringen är antingen rasister, osolidariska eller så har man inte rätt värdegrund vad det nu innebär. Utländska journalister och politiker som besöker vårt land och tar del av problemen avfärdas med att de ljuger och ger en falsk bild av verkligheten. Att sedan som råkar bo i verkligheten har samma bild som de som rapporterar om den,  på det örat vill inte våra politiker lyssna.

 

Vi får väl se om det inte till slut blir verkligheten som gör att medborgarna kommer att röra om i politikergrytan till oigenkännlighet där de förvinner som inte har förmågan att skilja mellan det de vill åstadkomma och vad de åstadkommer

 

tn









Av tommy norum - 8 december 2017 07:00


Äntligen fakta om tiggeriet

 

Nu står det dock klart att det organiserade tiggeriet inte är en vandringssägen. Polismyndigheten har i en färsk rapport (Nationell lägesbild: Brottslighet med koppling till tiggeri och utsatta EU-medborgare i Sverige) slagit fast att det visst finns inslag av organiserad brottslighet och människohandel bakom tiggeriet.




TIGGERI. Tio personer, samtliga bulgariska medborgare, har frihetsberövats i ett stort polistillslag mot organiserat tiggeri. Ligan tvingade personer att tigga och tog sedan pengarna. Enligt Mattias Sigfridsson, chef för sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet vid polisens region Syd, rör det sig om miljonbelopp som har förts ut från Sverige.

29 brottsoffer från Bulgarien som har utnyttjats av ligan för tiggeri, prostitution och annat har omhändertagits.
Gripandena är resultatet av flera gryningsräder som polisen genomförde under tisdagsmorgonen på flera platser i Kronobergs och Kalmar län.

– Det kan vara ett av de största ärendena i Sverige hittills när det gäller den här typen av brottslighet, säger Robert Loeffel, pressekreterare vid polisen i region Syd.



Sydsvenskan: ”Bulgarer tvingades tigga i Sverige – förde ut miljonbelopp...Det är väldigt omfattande, med stora belopp och många drabbade, säger Sigfridsson. Nyligen dömdes två bulgariska män av Örebro tingsrätt till fängelse i fyra år och två månader för att under slavliknande förhållanden tvingat tio landsmän till att tigga i Sverige”


SR ”Det rör sig om ett 20-tal brottsoffer som polisen tagit hand om under morgonen, det är kvinnor och män mellan 20 och 40 år från Bulgarie...n. Men Mattias Sigfridsson säger att under ärendets gång har polisen haft anledning att tro att det även kan handa om minderåriga”

 

Medan detta har pågott i landet i åratal så har vår statsminister  Stefan Löfven gått ut och tvärsäkert deklarerar att ”Det finns inget som styrker att det är organiserat”

 


Samtidigt som pressen gottat sig i sina nyheter om att organiserat tiggeri finns inte i Sverige det är bara påhittat av främlingsfientliga krafter. Ett politiskt ställningstagande i försvaret för att tiggeriet inte skall förbjudas påhejat av Regeringen som inte vågar ta beslutet om ett förbud. .

 

image 

Sverigedemokraterna har kritiserats för sin EU-valskampanj "stoppa det organiserade tiggeriet". Expo kan avslöja att partiet vid flera tillfällen under den senaste mandatperioden spridit myter och lögner om tiggare från Rumänien.

SD-påstående 1 – Utländska tiggare ingår ofta i kriminella ligor och begår brott i Sverige.

Ett vanligt påstående från Sverigedemokrater är att utländska tiggare ofta är kopplade till kriminella ligor.

 

 

Aftonbladet: ”Organiserat tiggeri är en råtta i pizzan” Alla samhällen har legender och folktro. Som ”råttan i pizzan”, en ­modern sägen som fick ge namn åt etnologen Bengt af Klintbergs bok från 1986 där han samlade moderna vardagsmyter. När allt fler utländska restauranger öppnades spreds ryktet att de blandade kött från råttor i pizza och annan mat.

 

   

Det är förvisso inte första gången Anders Lindberg är totalt verklighetsfrämmande vad som händer ute i världen. Han har tydligen inte ens en susning i Metoo världen vad som försiggår på hans egen arbetsplats


 

DN: ”Nej, tiggeriet är inte organiserat” 


Migro: ”Organiserat tiggeri är en myt. Organiserad rasism är på riktigt!”


Metro: ”Nej, tiggarna styrs inte av kriminella ligor”


Stefan Löfven: ”Det finns inget som styrker att det är organiserat”


ETC; Organiserat tiggeri - en myt svår att slå hål på. Fattiga, sårbara för manipulering och vissa har utsatts för press men inte mycket tyder på att de rumänska migranternas tiggeri som helhet är organiserat.


SVD: ”Studie slår hål på myter om tiggare”. Vi som dagligen möter dessa människor har länge haft bilden klar: det finns ingen organiserad brottslighet bakom. En nyligen publicerad rapport kan nu – svart på vitt – ­bekräfta vår bild och slå hål på myterna, skriver Marika Markovits, Stockholms Stadsmission.




Tänk att man kan ha så fel ännu en gång ni politiker och ni i media etablissemanget .

 

I stort sett på alla fronter som har med problemen som kommer i kölvattnet av den naiva invandringspolitiken så har media, politiker fått backa när verkligheten inte stämmer med den bild man försökt förmedla är den korrekta. Det tog lång tid innan man fick upp ögonen för den ökade utanförskapet, den ökade brottsligheten, vågen av sexuellt våld, man hade till och med inte förstånd att förstå att den stora massa asylsökande skulle ställa till problem där alla röster för att uppmärksamma det hela blev främlingsfientliga och osolidariska.

Det behövdes media från utlandet för att få upp ögonen på politiker och etablissemanget  vad som höll på att hända i sverige . Listan kan göras lång vad dessa förnekelse röster för verkligheten blundat för. Nu kom det ett nytt uppvaknande att man i sin naiva inställning blundat för ett organiserat tiggeri. Det har funnits hur många signaler som helst runt om i Sverige där till och med Uppdrag granskning visade tiggerisvansens verklighet, med brottslighet där man till och med tillät att de ockuperade annans mark utan myndigheterna ingrep.

 

Man kan fråga sig i vilken verklighet lever våra politiker och representanter för mediavärlden i när man inte har förmågan att ta upp så tydliga signaler i vart det bär hän  ?  


tn.



Av tommy norum - 5 december 2017 17:00


 


Det är söndag i Vasastan i Stockholm i början av förra seklet. Folk är ute och rör på sig. Utanför Circus Ernestos tält vimlar det av människor. Män i halmhatt, kvinnor och flickor i klänning och pojkar i sjömansblus och keps. Alla är intresserade av kameran och gör vad de kan för att utmärka sig. 




http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=463&returnurl=http://www.filmarkivet.se/sv/Sok/?quicksearch%3dlatest%26page%3d9   

 

 





Av tommy norum - 5 december 2017 16:45


 


Båt med två män. 5 oktober 1910.
Motorbåten förmodligen tillverkad vid Olsson & Fridlunds båtvarv i Dottevik, Arvika.
 
.  
Män i båt, Dottevik. 28 maj1910. I bakgrunden Oscar Fridlunds Båtvarv i Dottevik
 
 
Sällskap i båt på Kyrkviken, Arvika 10 auguati 1911. Båten är förmodligen byggd vid Olsson & Fridlunds Båtvarv i Dottevik.
 
 
  
 
Båt i Arvika hamn, troligen tillverkad av Oscar Fridlund i Dottevik omkring 1910.
 
 
1912 
 
Bilderna kommer från Arvika Kommunarkiv

Av tommy norum - 5 december 2017 16:45

Tony Rickardsson - Idrottsgalan (Robert Gustafsson) 

http://www.youtube.com/watch?v=QRPCxhBqWeo

Av tommy norum - 5 december 2017 15:15

.              

Gustaf V (fullständigt namn Oscar Gustaf Adolf), född 16 juni 1858  Drottningholms slott i Ekerö, Stockholms län, död 29 oktober 1950 Drottningholms slott i Ekerö, Stockholms län, var kung av Sverige från 1907, som den femte regenten av huset Bernadotte. 


Sophia Maria Victoria (även Viktoria)av Baden, född 7 augusti 1862 i Karlsruhe, död 4 april 1930 i Rom, var drottning av Sverige från 1907 och hustru till Gustaf V.




.


.


 


Bilder från kungabesöket i Åmål 1918.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards